REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Raimondas Bingelis (Fotobankas)

Prieš du dešimtmečius rodytos laidos „Anekdotų dešimtukas“, „Už kampo“ vedėją Raimondą Bingelį prisimena daugelis.

5

Prieš du dešimtmečius rodytos laidos „Anekdotų dešimtukas“, „Už kampo“ vedėją Raimondą Bingelį prisimena daugelis.

REKLAMA

Vienas profesionaliausių Lietuvos humoristų dabar televizijos ekranuose pasirodo itin retai, tačiau kaip ir pats prisipažįsta, laikams televizijoje jaučia didžiulę nostalgiją.

Svajoja grįžti

Šiandien Raimondas yra užsiregistravęs darbo biržoje, laukia naujų darbo pasiūlymų: „Kaip ir kiekvienas žmogus turiu planų. Galbūt nuskambėsiu keistai, bet vis dar noriu grįžti į pramogų pasaulį. Į televiziją, manau, nebegrįšiu, nes ten yra atėjusi jaunoji karta, mano laikas jau praėjo. Nebent grįžčiau dirbti už kadro, kaip prodiuseris.“

Ne vieną dešimtį metų Lietuvą juokinantis vyras prisipažįsta – džiaugiasi, kad dar yra jaunimo, kuris turi noro ir užsidegimo juokinti publiką.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš šiandieninių komikų labiausiai patinka Justinas Jankevičius ir Mantas Katleris, Justinas yra mano draugas, tad palaikau jį ir žaviuosi. Jis ne tik juokauja, bet ir veda laidas, kurioms reikia intelekto. Intelektas humore yra labai svarbus, kiek esu vedęs renginių, visuomet prieš pasirodymą pasidomėdavau, kokia publika susirinkus.

REKLAMA

Dabar yra nauja kartą, naujas humoras, anksčiau dar bandėme rengti pasirodymus mažesniuose miesteliuose, bet į juos renkasi vyresnio amžiaus karta, jaunimo tai nedomina. Matyt, anekdotai jau išėjo iš mados“, – mąstė Raimondas.

Anksčiau humoristas anekdotais dalydavosi feisbuke, dabar jau ir to nebedaro: „Matau, kad tai nebemadinga, suprantu, kad viską reikia daryti kitokiu stiliumi.

Naujos kartos humoristai naudoja tuos pačius anekdotus, tik juos perfrazuoja ir pateikia kitaip. Tačiau to naujieji komikai nenori pripažinti.“

Visą gyvenimą ir gražiausią periodą praleidęs ekranuose, Raimondas jaučia nostalgiją: „Nesiruošiu užmiršti visko, visą laiką turėjau humoro jausmą, mano įrašai vis dar sulaukia dėmesio, todėl stengiuosi nepasiduoti ir išlikti paviršiuje. Mūsų nekviečia į renginius, tikriausiai galvoja, kad esame senukai, nelabai kam įdomūs.

REKLAMA
REKLAMA

Buvau sugalvojęs daugybę projektų, tačiau juos atmetė.Visą laiką audžiu mintį, galvoju grįžti, nesu tas, kurį reikėtų visai nurašyti. Mintys vis dar gimsta, reikėtų nepasiduoti iki galo. Stabdžio spausti nesinorėtų, man ne 80 metų.“

„Kartais pasižiūriu į Holivudo aktorių nuotraukas ir galvoju, kad jie labai gerai atrodo, tada nueinu prie veidrodžio ir suprantu, kad ir aš visai nieko“, – juokavo humoristas.

Viskas pasikeitė

Raimondo teigimu televizija labai pasikeitė: „Dabar daugiau viskas kopijuojama ir nieko nėra savo, daromi pinigai nuo svetimų talentų.“

Paklaustas ar vis dar bendrauja su kolegomis, vyras tikino, kad visi humoristai sutaria iki šiol: „Visą laiką palaikėme šiltus santykius, su Raimondu Šilansku esame draugai, jis mane išmokė pasakoti anekdotus nuo scenos. Visuomet galvojau, kad anekdotus pasakoti nuo scenos yra žemas lygis, bet jis mane išmokė į viską pažiūrėti kitaip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viskas pasikeitė, anksčiau mes vertinome vieni kitus pagal talentą, buvome vieni su kitais draugiškesni, daugiau kolegiški. Dabar tik apgauti, pavogti ir gerklę perkąsti moka.“

Vyras dar jaučia nuoskaudą, dėl pasisakymų, kad jis kažką kopijuoja: „Jankevičius per vieną laidą pasakė, kad mes kopijuojame humoro klubą, toks jo išsireiškimas man nepatiko. Atvažiavome pasirodyti į Airiją, airiai susikūrę „Comedy club“ bendruomenę, prieš lipant į sceną organizatoriai padovanojo marškinėlius su „Comedy club“ užrašu.

Vėliau per laidą Justinas kalbėjo, kad neva mes vaidiname humoro klubą, nes norime užsidirbti daugiau pinigų. Kadangi nesame populiarus, tai užsidėjome marškinėlius tam, kad atrodytumėme kaip humoro klubas. Toks išsireiškimas buvo nemalonus, pasijaučiau kaip nurašytas, nieko nebevertas.“

Raimondas tikino, kad niekas nuo svetimo vardo nenori pinigų užsidirbti, tai ne jo kartos lygis. Tačiau, pasak humoristo, jaunoji karta tik ir lips per galvas, kad gautų pripažinimą, jei neperlipai, vadinasi likai antras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų