REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Ingrida Kazlauskaitė (tv3.lt fotomontažas)

Garsi Lietuvos atlikėja Ingrida Kazlauskaitė nuolat dirba, koncertuoja. Rodos, kad įtemptas darbo grafikas ją galėtų išmušti iš vėžių, tačiau dainininkė pasakoja, kad žino puikų atsipalaidavimo būdą, kuriuo mėgaujasi jau nuo mokyklos laikų.

38

Garsi Lietuvos atlikėja Ingrida Kazlauskaitė nuolat dirba, koncertuoja. Rodos, kad įtemptas darbo grafikas ją galėtų išmušti iš vėžių, tačiau dainininkė pasakoja, kad žino puikų atsipalaidavimo būdą, kuriuo mėgaujasi jau nuo mokyklos laikų.

REKLAMA

Moteris teigia, kad mokykloje įgauti įgūdžiai praverčia ne tik buityje, bet ir padeda atsipalaiduoti.

Viskas prasidėjo – mokyklos suole

Ingrida, prisiminus mokyklos laikus, pasakoja, jog anuomet buvo privaloma darbų pamoka, kurioje mergaites mokino moteriškų amatų, o berniukus – vyriškų. Darbų pamokas vesdavo mokytoja, kuri labai daug reikalavo iš mergaičių, ši norėjo, kad jos mokėtų atlikti moteriškus darbus (siuvinėti, megzti, nerti).

Atlikėja teigia, kad iš pradžių buvo šiek tiek vaikiško išgąsčio, jog mergaitės tiek daug nemoka, kiek mokytoja reikalauja. „Ji reikalaudavo ir išardyti, ir iš naujo padaryti. Ji norėjo, kad viskas būtų atlikta tobulai. Ji labai stipriai, uoliai mus ruošė, kad mes mokėtume atlikti visus moteriškus amatus.“

REKLAMA
REKLAMA

Nors mokytoja ir stipriai spaudė Ingridą bei kitas klasės merginas, tačiau ji nepalūžo ir labai apsidžiaugė, kad mokytoja ją pagyrė. „Kai vieną kartą nepavyko, antra kartą nepavyko – ji vis nepriimdavo mano darbelių. Ji laukdavo, kuomet padarysi viską idealiai. Aš labai išgyvendavau, nors buvau labai stropi mokinė. Tačiau pagavau tą džiaugsmą, kai mane mokytoja pagyrė ir pasakė, kad viskas atlikta teisingai“, – pasakoja Ingrida.

REKLAMA

Sulaukus gražių žodžių iš mokytojos, ji pradėjo savo noru siūti, megzti, nerti, o jos atliktus darbelius siųsdavo ir į mokyklų ekspozicijas, parodas.

Ką išmoksi – ant pečių nenešiosi

Nors savo pomėgį kol kas moteris atidėjo į šalį, tačiau ji pasakoja, kad įgauti įgūdžiai mokykloje labai praverčia koncertų metu. Atlikėja teigia, kad prieš pasirodymą nutinka įvairiausių situacijų, po kurių tenka ir pačiai susitvarkyti sukneles bei kitus sceninius drabužius. „Neretai būna, kad lipi ant scenos ir užlipi su aukštakulniu ant ilgos suknelės, ji suplyšta. Tuomet į rankas pasiimu adatą ir siūlą“, – sako atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano mergaitės šokėjos net juokdavosi iš manęs, sako, kad su manim niekad neprapuls, nes aš visada su savim turiu adatą ir siūlą“, – priduria Ingrida. Moteris teigia, kad neretai šiais įgūdžiais ji pasinaudoja ir dekoruodama sceninius batelius. „Kai šokau televizijos projekte, būdavo, kad pati ir savo šokių batelius dekoruodavau įvairiausiais svarovskiais, kristaliukais.“

Atsipalaidavimo šaltinis bei neišbandyta veikla

Mokykloje išmoktas amatas jai padeda ne tik netikėčiausiose situacijose, bet ir atpalaiduoja. „Šis hobis man yra atsipalaidavimas. Aš labai pasineriu į tą procesą. Negalvoju tada apie nieką. Vidinis džiaugsmas, pozityvas“, – šypteli Ingrida.

Nors šiuo metu ji nemezga, tačiau teigia, kad vėl pradės megzti ir nerti, kuomet turės vaikų. Juos palepins šiltais megztiniais bei šalikais. Ji taip pat ir atskleidė, kad svajoja išbandyti dar nebandytą veiklą. Moteris labai nori išsiuvinėti – paveikslą. „Ko norėčiau, bet vis dar neprisiruošiu – kryžiuku išsiuvinėti paveikslą. Mano gyvenime tai dar neišbandytas dalykas“, – atvirauja ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų