REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Dovilės Urbanaitės organizuotų vestuvių akimirkos (tv3.lt fotomontažas)

Dovilės Urbanaitės vardą žino kone kiekviena būsima nuotaka. Vestuvių planuotoja jau ne vienerius metus kelia įspūdingas šventes Tenerifėje, kurioje žiedus sumainyti nori ir vis daugiau lietuvių.

36

Dovilės Urbanaitės vardą žino kone kiekviena būsima nuotaka. Vestuvių planuotoja jau ne vienerius metus kelia įspūdingas šventes Tenerifėje, kurioje žiedus sumainyti nori ir vis daugiau lietuvių.

REKLAMA

Tiesa, nors su nuotakomis siaubūnėmis Dovilė prisipažįsta niekuomet nesusidūrusi, į skambučius vidurį nakties jai teko atsiliepti ne kartą, o kur dar įmantriausi norai ar net slaptų vestuvių, apie kurias pati nuotaka nė nežino, organizavimas.

Naujienų portalui tv3.lt D. Urbanaitė atvirai papasakojo apie savo darbo užkulisius bei atskleidė, kaip pasikeitė jaunavedžių norai bėgant metams.

Dovile, vestuves rengi jau ne vienerius metus, vis dėlto kiekvienas sezonas, tikriausiai, būna skirtingas. Kuo ypatingas buvo/yra šis?

REKLAMA
REKLAMA

Šis sezonas buvo skirtingas tuo, kad padaugėjo didelių vestuvių. Anksčiau klientai, kurie rinkosi vestuves užsienyje, būdavo nedidelėse grupelėse, daugiausiai iki 15-30 žmonių.

REKLAMA

Dabar turiu kur kas didesnių vestuvių, o kitais metais laukia netgi dar 150-200 žmonių vestuvės. Manau, kad žmonės įsidrąsina kelti vestuves užsienyje ir nusprendžia ten organizuoti vis didesnes šventes – tai neabejotina tendencija.

Taip pat kyla ir šventės biudžetas – žmonės nori papildomų paslaugų. Pavyzdžiui, dabar tik reta pora suabejoja, ar verta samdyti vestuves nufilmuosiantį žmogų. Visos poros yra linkusios investuoti į geresnius tiekėjus, geriausius fotografus.

Neretai sakoma, kad atostogauti Nidoje ar Palangoje kartais yra tiek pat brangu, kaip ir savaitei iškeliauti į, tarkime, užsienio kurortą. O kaip yra su vestuvėmis? Ar tikrai vestuvės Tenerifėje yra ženkliai brangesnės, nei Lietuvoje?

REKLAMA
REKLAMA

Ne kartą esu sakiusi, kad vestuvių kainos Tenerifėje tikrai nėra didesnės, nei Lietuvoje, o dažnu atveju, žmonės čia šventę gali susiorganizuoti net kur kas pigiau, nei Lietuvoje.

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl taip yra, yra ta, kad Tenerifėje vestuvės vyksta visus metus – dėl to tiekėjai šitaip stipriai nepakelia kainų būtent sezono metu. Taip pat konkurencija čia galbūt netgi mažesnė, nei Lietuvoje, nes vasaros metu pastarojoje būna labai didelė paklausa, tačiau nepakankamas kiekis tiekėjų – dėl ko kainos Lietuvoje kyla. O štai Tenerifėje jos išlieka vienodos visus metus.

Iš esmės, Ispanija nėra brangi šalis, o Tenerifė – brangi sala, ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl kai kurias paslaugas galima susiorganizuoti kur kas – kartais netgi dvigubai – pigiau, nei Lietuvoje. Su apgyvendinimu – lygiai tas pats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš esmės, visi be išimties mano klientai maloniai nustemba pamatę vestuvių sąmatą – negaliu prisiminti nė vieno atvejo, kad kažkas būtų išsigandęs.

Ar daug lietuvių šį sezoną panoro žiedus sumainyti Tenerifėje? O gal tai labiau priimtina užsieniečiams?

Tikrai labai daug lietuvių mėgsta vestuves užsienyje – ši tendencija nesikeičia. Mes turime panašų skaičių lietuvių ir užsieniečių – turime klientų iš viso pasaulio, pavyzdžiui, Amerikos, Kanados, Australijos. Žmonės keliauja tikrai labai didelius atstumus, kad susituoktų užsienyje, gražioje vietoje.

Lietuvių taip pat nemažai, tačiau itin daug turime skirtingų tautybių porų, neretai – mergina lietuvė, o vyras – užsienietis. Tokiu atveju savo pasirinkimą tuoktis Tenerifėje jie argumentuoja tuo, kad gyvena dar kitoje šalyje, ir todėl nori visą savo šeimyną ir draugus pakviesti į vieną vietą, mat dažnai negali išsirinkti kurioje šalyje – nuotakos ar jaunikio – jiems tuoktis.

REKLAMA

Ne paslaptis, kad ir pati jau kurį laiką puoselėji šiltus jausmus mylimajam. Vis dėlto jei reikėtų rinktis, kur savo vestuves iškeltumei pati?

Prisipažinsiu – apie tai dažnai ne tik pagalvojame, bet ir pasikalbame. Vieta dar nėra galutinai nuspręsta, tačiau tikrai žinau, kad mano jaunikis bus tas, kuris norės aktyviai dalyvauti vestuvių planavime. Todėl sprendimą tikrai turėsime priimti kartu – manau, kad ne tik dėl vestuvių šalies, bet ir dėl visų kitų aspektų. O kokia tai bus šalis, galėsiu papasakoti truputėlį vėliau – visų pirma, reikia palaukti sužadėtuvių (juokiasi).

Dovile, per savo karjerą esi mačiusi daugybę nuotakų – ar tenka sutikti ir nuotakų siaubūnių? Kokios jos būna, ko reikalauja?

REKLAMA

Labai džiaugiuosi, kad su nuotakomis-siaubūnėmis mums dirbti dar neteko. Tai, kad nuotakos labai jaudinasi prieš vestuvių šventę, yra visiškai suprantama ir normalu. Tačiau kartais galbūt padeda tai, kad nuotakos atskrenda į naują erdvę – Tenerifę, ir čia iškart atsipalaiduoja, nes pasijaučia tarsi atostogose.

Sudėtingiausia dirbti su nuotakomis, kurios yra itin kontroliuojančios – nori rūpintis kiekviena smulkiausia detale, dažnai keičia savo nuomonę. Tačiau kiekvienoje situacijoje savo klientę stengiesi suprasti, pažiūrėti į tam tikrus dalykus per jos prizmę – tai tikrai padeda.

Tačiau, jei matau, kad atsiranda kažkokie nesusipratimai ar nesusikalbėjimai, tiesiog raginu apie viską ramiai pasikalbėti. Dažniausiai viskas taip ir išsisprendžia – svarbiausia vieni kitais pasitikėti ir dirbti lyg komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto situacija dabar yra netgi geresnė, nes anksčiau tekdavo sulaukti nuotakų skambučių net vidurnaktį. Bet manau, kad ir pačiai vestuvių planuotojai yra labai svarbu apsibrėžti, kokios yra jos darbo valandos, ko klientas gali tikėtis.

Ar pasitaiko taip, kad vestuvių organizavime daugiau dalyvautų ne nuotaka, o jaunikis?

Taip! Viena iš priežasčių yra ta, kad vyras vestuves planuoja žmonai to nė nežinant. Tokių vestuvių esame turėję net dvi.

Vienąkart jaunikis sugalvojo nuotakai pasipiršti būnant Tenerifėje, ir jis labai tikėjosi, kad ji pasakys „taip“ – jie kartu praleido apie 10 metų, ne kartą yra kalbėję apie santuoką. Jis jai pasipiršo vidurdienį, ji pasakė „taip“, o tada jis nuvežė ją makiažui ir šukuosenai – viskas jau buvo suderinta su mumis. Vėliau jie keliavo į fotosesiją, o po to – susituokė ir turėjo šventinę vakarienę. Tai buvo visiškai kosminis jausmas, nes tai buvo pirmosios vestuvės, kurios, mes nebuvome tikri, ar tai tikrai įvyks. Tačiau jaunikis buvo labai gudrus – netgi su jos geriausių draugių pagalba buvo susižinojęs, kokia vestuvinė suknelė jai labiausiai patiktų, tad jau seniau ją buvo nupirkęs ir išsiuntęs į Tenerifę.

REKLAMA

Ar dažnai tenka pildyti tokius prašymus, kokių anksčiau dar nesi sulaukusi? Kokie jie būna?

Prašymų būna įvairių, tačiau jei jie yra logiški ir įgyvendinami, mes padarome viską. Praėjusiais metais nuotaka norėjo, kad baseine, prie kurio vyko vakarienė, plaukiotų undinėlė. Ją mes iš tikrųjų radome, nes Tenerifėje tai populiarus dalykas – kai kuriems pasirodymams samdomos undinėlės, kurios ne tik plaukioja baseine, bet ir daro kažkokius triukus. Tačiau vėliau nutiko tokia liūdna situacija, kad dieną iki vestuvių undinėlė susilaužė koją. Skamba išties kurioziškai – undinėlė susilaužė koją (juokiasi). Tačiau taip, buvome pasiruošę įgyvendinti net tai.

REKLAMA

Vadovaujuosi principu, kad kiekviena pora yra labai individuali, ir jeigu jiems kažkokie aspektai yra labai svarbūs, tikrai galime tai suderinti. Pavyzdžiui, kai kurios poros nori, kad ir jų augintiniai dalyvautų šventėje. Tenerifėje, prabangiose vestuvių vietose, tai leistina nėra, tačiau jei tai yra nedidelis augintinis, suderinti viską įmanoma.

Ar yra prašymas, į kurį jaunavedžiams tartum griežtą „ne“?

Kartais kalbant su pora matyti, kad jie labai norės taupyti tiems dalykų, kur to daryti tikrai negalima. Pavyzdžiui, vandens buteliukų svečiams tiekimui, kol jie laukia atvyksiančių jaunųjų.

Dar kiti viską nori dekoruoti pigiomis, dirbtinėmis gėlėmis. Taip pasitaiko, tačiau tai dažniausiai yra ne lietuvių norai. Jei pamatai, kad kartu nepavyks padaryti gražios ir kokybiškos šventės, ir tu nesijausi gerai darydamas savo darbą, tokiu atveju esu linkusi su tokiais klientais nedirbti išvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar apskritai vestuvių planuotojos paslaugos yra brangios? Ar įmanoma vestuves būtų susiplanuoti be profesionalų?

Nuoširdžiai niekam nesiūlyčiau planuoti vestuvių be vestuvių planuotojo, o ypatingai – užsienyje. Visų pirma, jūs ten nieko nepažįstate, nieko nežinote, ir tikrai neaišku, ar visi jūsų tiekėjai dirbs kokybiškai. Užsieniečiai, nežinantys tikrųjų kainų, gali būti apgauti. Turiu netgi pavyzdį – tarkime, garso aparatūrą, kurią mes nuomojame už kelis šimtus eurų, kitiems žmonės buvo išnuomota už 1600 eurų.

Pasirinkus kai kurias paslaugas per vestuvių planuotojas, kurios turi savo kontaktus ir tiekėjus, jums gali visiškai pasidengti ta kaina, kurią jūs išleidžiat samdydami planuotoją. Man atrodo, kad tai yra investicija, apie kurią nė nereikėtų svarstyti.

Išsirinkus gerus vestuvių planuotojus, su kuriais jums dirbti yra smagu, ir kuriais pasitikite bei kurie ir sau yra išsikėlę aukštą kartelę, jūsų šventė būtų nepamirštama, ir, ko gero, net pavyks sutaupyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų