REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Ineta Stasiulytė ir Leonardas Pobedonoscevas išbandė darbą „Lidl“ (nuotr. Organizatorių)

Vieną vasaros pabaigos dieną į Vilniaus Žirmūnų g. „Lidl“ parduotuvę užsukę pirkėjai dairėsi nustebę ir šypsojosi. Ne vienas jų apstulbo prekybos salėje sutikę darbuotojo uniformomis vilkinčius iš televizijos ir kino ekranų gerai pažįstamus aktorius Inetą Stasiulytę ir Leonardą Pobedonoscevą, rašoma pranešime spaudai.

5

Vieną vasaros pabaigos dieną į Vilniaus Žirmūnų g. „Lidl“ parduotuvę užsukę pirkėjai dairėsi nustebę ir šypsojosi. Ne vienas jų apstulbo prekybos salėje sutikę darbuotojo uniformomis vilkinčius iš televizijos ir kino ekranų gerai pažįstamus aktorius Inetą Stasiulytę ir Leonardą Pobedonoscevą, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Rytinėje darbo pamainoje jie ne tik aptarnavo parduotuvės klientus, bet ir kepė kruasanus, krovė prekes bei tikrino daržovių šviežumą. 

Sekami vaizdo kameros aktoriai dirbo visą pamainą nuo ankstaus ryto iki popietės. Leo ir Ineta taip gerai įsiliejo į parduotuvės darbuotojų komandą, jog kai kurie klientai jų net nepažino bei klausė, kur sudėtos tam tikros prekės, o aktoriai su kolegų pagalba padėjo jas rasti.

Ausinės – ir klausimams, ir juokeliams

Dienos pradžia aktoriams prasidėjo taip, tarsi jie būtų nauji parduotuvės darbuotojai – Ineta ir Leo gavo darbo aprangas bei ausines, kurias naudoja visa komanda.

REKLAMA
REKLAMA

„Tik pradėjusi dirbti, užsidėjusi ir įsijungusi specialią ausinę, pasilabinau su naujaisiais kolegomis. Tuomet išgirdau daugybę atsakančių man „labas, labas rytas, labas“. Toks šiltas priėmimas buvo labai malonus, todėl jau darbo pradžioje mano veide atsirado šypsena“, – apie darbo pradžią pasakoja Ineta.

REKLAMA

Leonardas šią darbo priemonę įvertino pragmatiškai – pasak aktoriaus, norint susisiekti su kolega nereikia šaukti ar bėgti link jo – užtenka pasiteirauti per ausinę, o kolegos visuomet pasiruošę padėti.

„Vos atsidarius parduotuvei, prie manęs priėjo žmogus ir paklausė, kur galėtų rasti tofu sūrį. Nepasimečiau ir per ausinę pasiklausiau kolegų. Akimirksniu gavau kelis atsakymus ir galėjau pirkėją nukreipti prie tinkamos lentynos. Dienai bėgant supratau, kad kolegos per ausines ne tik pasitaria darbiniais klausimais, bet ir pajuokauja bei taip pakelia vieni kitiems nuotaiką“, – įspūdžiais dalinasi Leo.

REKLAMA
REKLAMA

Ne tą patį per tą patį

Leo ir Ineta per pusdienį išnaršė visą parduotuvę ir nudirbo daugybę skirtingų darbų. Aktoriai buvo nustebinti tokios įvairovės, nes prieš pradėdami šį bandymą sakė manę, jog darbas parduotuvėje yra monotoniškas ir nuobodokas. Vos per vieną pamainą, Leo ir Inetai teko ir surasti reikalingas prekes milžiniškame šaldytuve, ir pabūti kepėjais, ir sandėlyje pasikrovus prekes jas išdėlioti į lentynas, ir išvalyti balą parduotuvėje, atsiradusią išsipylus gėrimui.

„Man visada atrodė, kad paletes stumdyti yra sunku, bet pasirodo, pilną prekių vežimėlį galima pajudinti vienu pirštu. Iš pradžių pasiraukiau, gavęs nurodymą išvalyti pieno skyriuje balą – nelabai mėgstu tvarkytis, bet išvydęs tam skirtą valymo mašiną nudžiugau kaip vaikas, gavęs žaislinį automobilį“, – šypsosi pagundai paišdykauti vairuojant valymo aparatą neatsispyręs Leo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ineta, kuriai teko pasirūpinti, kad kepinių skyrius pasipildytų keliomis skardomis šviežutėlių kruasanų, neslepia visada smalsavusi išbandyti pramoninę kepyklą.

 

„Jaučiausi kaip savo namų virtuvėje, tik visi agregatai buvo kur kas didesni“, – sako aktorė, kurios audringą emociją šių kepinių atžvilgiu kameros užfiksavo dar paryčiais, jai apsilankius šaldiklio patalpoje.

Aktoriai neslepia, kad darbo diena buvo intensyvi, bet praėjo itin greitai – darbas buvo dinamiškas, užduotys skirtingos. Prasidėjusi nuo šaldymo sandėlio, prekių krovimo bei kruasanų kepimo, jų pamaina baigėsi vaisių ir daržovių šviežumo patikra bei darbu kasininko kėdėje.

REKLAMA

„Visada galvojau, kad dirbti kasoje yra labai sudėtinga, o pasirodo – imi daiktus, skenuoji ir šypsaisi. Man tikrai patiko“, – tvirtina Ineta.

Ar nepersistengė Leo bandydamas būti itin malonus aptarnaudamas pirkėją kasoje, ar neperšalo Ineta ieškodama kruasanų šaldiklyje, kas iš tiesų buvo kolega, lydėjęs aktorius kiekviename žingsnyje ir padėjęs jiems perprasti darbą parduotuvėje, galiausiai – ar aktoriai liko patenkinti atlygiu už darbo dieną – visa tai sužinoti ir kitas akimirkas iš Leo bei Inetos darbo „Lidl“ parduotuvėje galima pamatyti vaizdo įrašų serijoje „Šviežiai iškepti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų