REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Operos solistas Liudas Mikalauskas jau kurį laiką su visa savo šeima triukšmingą miesto gyvenimą iškeitė į ramybę atnešusį kaimą. Susisiekus su Liudu apie tai pasišnekėti, žinomas vyras kaip tik pjaustė svogūnų laiškus ir juokavo, kad tai – vienas iš stimulų, kodėl vertėjo palikti miestą.

Operos solistas Liudas Mikalauskas jau kurį laiką su visa savo šeima triukšmingą miesto gyvenimą iškeitė į ramybę atnešusį kaimą. Susisiekus su Liudu apie tai pasišnekėti, žinomas vyras kaip tik pjaustė svogūnų laiškus ir juokavo, kad tai – vienas iš stimulų, kodėl vertėjo palikti miestą.

REKLAMA

Naujienų portali tv3.lt L. Mikalauskas atvirai papasakojo, kaip pasikeitė jo kasdienybė bei atskeidė, kodėl svarbiausia gero gyvenimo kaime dalis yra kaimynai.

Visi darbai gali palaukti rytojaus

Niekam ne paslaptis, kad šiais laikais visi bėgame, o rasti minutę, kuomet gali atsipalaiduoti ir nuo visko atsiriboti, tampa vis sunkiau ir sunkiau – būtent tai tapo viena iš priežasčių, kodėl operos solistas kartu su šeima nusprendė palikti namus mieste. 

„Su žmona pagalvojome, kad gyvendami mieste, mes labai skubame, o norėtųsi lėtesnio, ramesnio gyvenimo. Kalbu ne apie darbus, nes čia laiko nesustabdysi – tempai yra žvėriški. Bet kai grįžti namo, supranti, kad bent kažkiek tą laiką tikrai gali sustabdyti“, – sako Liudas.

REKLAMA
REKLAMA

Operos solistas pridėjo, kad į kaimą persikėlusi šeima netrukus išmoko svarbią pamoką: „Atsibosdavo, jog po darbų grįžus namo, kažkas paskambina, klausia, gal gali prilėkti, ir viskas išeina tame pačiame lygmenyje, lyg būtum darbe. Pradėjome ieškoti sodybos, kuri nuo miesto būtų atokiau bent kokius 30 kilometrų, ir kad tau parvažiavus namo, visi žinotų, kad tu parvažiavęs – ir niekas nebeskambintų. Taip, iš tikrųjų, ir pasidarė – pasirodo, kad viskas sugeba palaukti iki rytojaus – nereikia šiandien ir dabar visų darbų nudirbti.“

REKLAMA

Tiesa, tokį persikėlimą paskatino ir artimi šeimos draugai – jie į minėtą kaimą persikėlė kiek anksčiau, o gera kaiminystė, anot L. Mikalausko, yra vienas svarbiausių dalykų. Pasirodo, kad net ir į mokyklą vaikus kaimynai veža kasdien pakaitomis.

Žmonai kilo vienas klausimas

L. Mikalauskas pasakojo, kad save laiko savotišku kaimiečiu, o štai jo žmona –  pati tikriausia miestietė, todėl pradėjus svarstyti apie kraustymasį, moteriai iškilo vienas klausimas.

„Pirmas, jai kilęs klausimas, buvo toks: „Kaip reikės gyventi be kino teatro?“. Aš šio klausimo išvis nesupratau, nes augau Tauragėje, ir ten mes kino teatro išvis neturėjome (juokiasi). Vėliau supranti, kad prie ko žmogus pripranta, to tampa sunku atsisakyti. Bet iš tiesų, čia nieko neatsisakai – tie 30 kilometrų pasidaro labai arti tavęs. Tai – tik 25 minutės iki miesto. Kartais pagalvoji, kad mieste ne ką mažiau laiko praleidi važiuodamas iš taško A į tašką B“, – svarstė operos solistas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Mikalauskų šeima džiaugiasi ir kitais gyvenimo kaime teikiamais malonumais: „Pirmadieniais ir ketvirtadieniais ūkininkas mums atveža pieno, kurį nusipylęs ir atskirą litrą pasistatęs ant palangės, antradienį jau turiu rūgpienį. Trečiadieniais kitas ūkininkas atveža kiaušinių, sviesto, sūrio, mėsą – net neprisimenu, kada ką paskutinįkart pirkome iš parduotuvės. Iš tikrųjų, stebuklai yra gyvenimas kaime.“

Mikalausko pasakojimą apie gyvenimą kaime žiūrėkite:

Išmoko svarbią pamoką

Operos solistas pasakojo, kad kaime išmoko ir kitų itin vertingų pamokų, vis dėlto svarbiausia – apie darbą.

„Išmokau sekmadieniais nedirbti – miesto žmogui juk tokio dalyko nepapasakosi. Prisimenu, kai dar būdami miestiečiais, atvažiavome į kaimą, ir kadangi sekmadienis atrodė labai gera diena, kai esi laisvesnis, atvažiuoji nusipjauti žolę. Iš vietos moterų tąkart iškart gavau barti, ir dabar,  net ir po šiai dienai, sekmadieniais, bent jau iki 14 valandos, net minties nėra, kad kieme galėčiau užkurti kokią nors žoliapjovę“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neverta stebėtis, kad pusę hektaro žemės turintys Mikalauskai dabar sulaukia ir daugybės svečių visais metų laikais. „Kiekvieną vasaros vakarą kepame šašlykus, privažiuoja draugų. Gyvename netoli tvenkinio, tai čia ir pirtis, ir maudymasis, o žiemą – ledo ritulys. Ir vaikai visiškai kitaip auga, nes jie visada būna lauke“, – sakė jis.

Tiesa, žinomas vyras užsiminė, kad anksčiau kai kuriuos draugus gąsdindavo atstumas, mat jie teigdavo, jog jiems iki Mikalauskų kaimo vykti yra kiek tolokai.

„Tačiau tai – visiškas pripratimo reikalas. Juo labiau, kad mano darbo specifika yra kelionės automobiliu, nuolat važiuoti į Vilnių, į Operos ir baleto teatrą. Todėl aš trūkūmų absoliučiai nematau“, – sakė jis pridėdamas, kad dabar minėtoje jų gyvenamojoje vietoje yra apsilankęs ir ne vienas žinomas žmogus.

REKLAMA

Negana to, kaime užgimė ir pirmosios tradicijos: „Pirmadieniais visuomet stengiamės daryti kaimynų dieną. Jos metu suvažiuoja ir kauniečiai, ir vilniečiai. Užsikuriame pirtį, pavakarojame, tačiau darome tai be alkoholio, nes pastebėjome, kad pirtis ir alkoholis nedera.“

L.Mikalauskas apsilankė ir TV3 laidoje „Gero vakaro šou“. Kaip jam sekėsi atsakyti į vedėjų klausimus bei kokios garsenybės lankosi jo naujuose namuose, žiūrėkite šiandien per TV3 19.30!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų