REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Spektaklio „Špylkos ir šlepetės“ premjera (nuotr. Organizatorių)

Antradienio vakarą „Knygos teatras“ pakvietė žiūrovus į interaktyvaus spektaklio „Špylkos ir šlepetės“ premjerą. Humoristinio žanro spektaklio ašis – moteriškumas, jame atskleidžiamas moteriškas žvilgsnis į pasaulį, rašoma pranešime spaudai.

30

Antradienio vakarą „Knygos teatras“ pakvietė žiūrovus į interaktyvaus spektaklio „Špylkos ir šlepetės“ premjerą. Humoristinio žanro spektaklio ašis – moteriškumas, jame atskleidžiamas moteriškas žvilgsnis į pasaulį, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Spektakliui pasirinkta ir gana netradicinė erdvė – sostinės Naujamiesčio rajone esantis restoranas „Prancūzai“.

Literatūros skaitymą skatinančio ir teatro kultūros atsinaujinimą bei tęstinumą skatinančio teatro spektaklio nepraleido ir garsenybės.

Spektaklio premjerą panoro išvysti Erika ir Merūnas Vitulskiai su vaikais, Elena Puidokaitė, Danguolė Pečiukonytė-Juan Font, Kristina Kaikarienė, Diana Dargienė, Ramunė Klivečkienė, Nora Lapinskienė, Austėja Landsbergienė, Eva Tombak, Saugirdas Vaitulionis, Kristina Ivanova, Audronė Bunikienė, Eglė Skrolytė su vyru Jonu Elviku, Milisandra Kvaraciejūtė-Radzevičienė, Kristina Tarasevičiūtė ir kiti svečiai.

„Renginyje apsilankiusi radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė-Kraujalė teigė, kad šiuolaikinėje moteryje telpa labai daug dalykų. „Ji – graži, veikli, stipri, bet tuo pačiu ir silpnoka. Ši moteris yra švelni, bet jei reikės, pasikabins karnizą. Šiuolaikinė moteris viską spėja laiku, nesigėdija, kai jai būna blogos dienos. Ji neapsimeta, kad viskas yra nutapyta rožine spalva, nebijo pripažinti, kad klysta“, – kalbėjo po spektaklio S. Jasevičiūtė-Kraujalė.

REKLAMA
REKLAMA

„Paklausta apie moterišką naivumą, pašnekovė teigė, kad bendraujant su vyru jis praverčia. Ypatingai tada, kai nori kažką gauti – tada gali apsimesti kvailesne nei esi. „Taip gali pasiekti savo tikslų. Tačiau šiuolaikinės moterys tikrai nėra kvailelės“, – šypsojosi S. Jasevičiūtė-Kraujalė.

REKLAMA

Žinoma moteris save vadina teatro mylėtoja, tačiau dėl laiko stokos nepavyksta aplankyti visų norimų spektaklių. Labiausiai Skaiva mėgsta teatre pasijuokti, todėl komedijos žanras jai pats artimiausias.

„Prajuokinti šiuolaikinį žiūrovą nėra sunku. Reikia tiesiog taikliai papokštauti. Tačiau nebeužtenka lėkšto juokelio, šiais laikais humoras yra subtilus. Pasakyti gera pokštą moterims yra sunkiau. Aš mėgstu aštrų humorą, todėl manęs kartais prisibijo. Rėžiu taip, kaip man tuo metu atrodo“, – kalbėjo S. Jasevičiūtė-Kraujalė.

„Šiuolaikinė moteris yra autentiška moteris. Ji nėra prisirišusi prie standartų, ji jaučia vidinę laisvę, nesivadovauja standartais, skleidžia aplink save ramybę“, – sako buvusi TV laidų vedėja Eglė Skrolytė.

REKLAMA
REKLAMA

Teatro režisūrą baigusi moteris bent kartą per mėnesį apsilanko teatre. Jei pavyksta – daro tą dažniau. Moteris teatrą vadiną savo meile. Eglei tai yra meno išraiška, padedanti pajausti gyvenimo gylį.

„Daugeliui atrodo, kad apsilankyti teatre reikia specialios progos. Tačiau šiandien teatras yra vis mažiau šventė. Tai – visiems prieinama, pasiekiama pramoga, gražaus gyvenimo dalis“, – šypsojosi pašnekovė.

„Knygos teatro“ vadovė, spektaklio idėjos sumanytoja ir aktorė Redita Dominaitytė sako, kad šį kartą pagrindinis jos tikslas buvo suburti moteris. „Špylkos ir šlepetės“ pastatytas pagal to paties paties pavadinimo šiaulietės žurnalistės Nijolės Koskienės humoreskų knygą. Ji žavi savo daugiasluoksniškumu, pasakojimu apie moterį ir jos pasaulį. Nors spektaklis subalansuotas moterims, tačiau jame aktualių tiesų randa ir vyrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra labai netipinis mūsų teatro darbas. Žiūrovai dalyvauja spektaklyje – jie tampa personažais, yra įtraukiami į specialiai sukurtą „Facebook“ paskyrą. Mūsų noras, kad po poros metų šis spektaklis taptų moterų judėjimu. Norisi, kad teatro forma sujungtų moteris. Mes perėmėme daug vyriškų dalykų. Norime būti stiprios, verslios, dominuojančios... Pamiršome savo pagrindinę priemonę – moteriškumo galią. Tuo mes esame iš prigimties apdovanotos“, – sako R. Dominaitytė.

R. Dominaitytė sako, kad prieš septynerius metus jos įkurto „Knygos teatro“ misija – populiarinti lietuvių literatūrą. Spektaklio režisierė – Sigita Pikturnaitė, Redita Dominaitytė, Renata Kutinaitė, Nijolė Koskienė, Evelina Dapkutė, Jurgita Legotaitė, Reda Milkintienė, Deimantė Ponelytė, Monika Abraitytė, Irena Kunevičiūtė. Muzika pasirūpino instrumentinė muzikos grupė „Subtilu-Z“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų