Prieš daugelį metų visuomenėje buvo susiformavęs stereotipas, kad prie puodų suktis gali ir turi tik moterys. Besikeičiant laikams keitėsi ir požiūris į maisto ruošą, o vyrai virtuvėje tapo vis dažnesniais svečiais bei šeimininkais. Vienas jų – Aurimas Petrikas. 

Aurimo Petriko patiekalai (tv3.lt fotomontažas)

Aurimo Petriko patiekalai (tv3.lt fotomontažas)

23-ejų kaunietis itin sėkmingai per trumpą laiką socialiniame tinkle „Instagram“ savo receptais bei patiekalų nuotraukomis sulaukė daugybės dėmesio. Apie meilę maistui, apetitą keliančias fotografijas bei mėgstamiausius skonius kalbamės su Aurimu. 

Ar seniai susižavėjai kulinarija? Kaip ji atsirado tavo gyvenime?

Susižavėjau būdamas 12-13 metų. Stebėdavau, kaip gamina šeimos nariai, ir panorau vieną kartą pabandyti pats pagaminti.

Kokių kulinarinių bandymų turėjai vaikystėje?

Viskas prasidėjo nuo mamos gamintos vištienos su svogūnais, tada perėįo į obuolių pyragą ir taip vis kažkas naujo. Mama virtuvėje sukiotis leido lengvai, būdavo momentų, kad pati sakydavo „pasidaryk valgyti pats, jau moki“ (juokiasi). 

Kuo tave traukia maisto gaminimas?

Mane traukia keliais dalykais, vienas iš jų – pamatyti žmogaus veido išraišką, kuris ragaus mano pagamintą maistą. Man nebūtina sakyti, kad buvo skanu, man užtenka pamatyti veidą ir tuščią lėkštę.

REKLAMA

Kitas dalykas, tai – finalinis patiekalo rezultatas, kai tiek įdėjai darbo ir meilės bei žavesio į vieną paprastą lėkštę, kurią stengeisi paversti nepamirštamu atsiminimu.

Ką labiausiai mėgsti gaminti?

Keksiukus. Vienareikšmiškai. Tik dėl jų nenustojau gaminti, kad ir kokių būdavo dienų.

Negi nebuvo tokių akimirkų, kai prideginai puodus ar sudeginai patiekalą?

Esu ir keksiukus sudeginęs, ir kremą perplakęs. Vaikystėje, kai kepdavau picas namie, jos labai pridegdavo, nes įdėdavau į orkaitę ir eidavau su kompiuteriu žaisti... Tačiau mokaisi iš klaidų ir stengiesi būti atidus detalėms ir tam, kas vyksta aplinkui.

Kada supratai, jog esi talentingas kulinaras? Ar dažnai draugus, tėvus vaišindavai?

Atvirai pasakius, aš labai savikritiškas todėl, kad esu talentingas. Turbūt dar dabar nesu to supratęs, nors tai girdžiu iš aplinkinių. Aš tiesiog stengiuosi plaukti prieš srovę ir kurti naujus dalykus, kurių kiti nesugalvotų. 

Turbūt tas mano savikritiškumas ir lėmė, kad niekad nekėliau nosies į viršų, o tyliai ramiai viduje džiaugdavausi, jeigu kažkam patiko tai, ką pagaminau.

Be kokių produktų neįsivaizduoji savo šaldytuvo?

Aštraus padažo, sūrio ir sviesto. Sviestą naudoju kepimui, čia jau prancūzų virtuvės įtaka.

Kokios mados atkeliauja į maistą?

Apstu visokių prognozių, kokios bus mados kitais metais, bet aš niekad jų nesureikšminu ir stengiuosi įvesti pats kažkokią madą. Norėčiau įvesti senų receptų prikėlimo bangą ir prikelti senus, atsibodusius receptus, tokius, kaip užpilami makaronai. Juos galima labai madingai ir skaniai bei modernizuotai perteikti. 

REKLAMA

Aktyviai maisto nuotraukomis dalijiesi ir socialinėje erdvėje. Ar daug laiko atima gražios nuotraukos padarymas?

Jeigu tai yra planuotas receptas, tuomet ilgiau, jeigu kažkoks eksperimentas, mažiau. Tačiau abiem atvejais didžiausią laiko dalį suvalgo fotografavimas. Galima pagaminti ir per 5 minutes, bet fotografuosi apie valandą laiko. Kol susiderini fotoaparato nustatymus, tada viską reikia gražiai sudėlioti nuotraukos kompozicijai... Iš pirmo karto retai kada gaunasi, aš perdėlioju mažiausiai 10 kartų, kol atrandu mano akiai idealiausią vaizdą. Buvo taip, kad paprastą sriubą fotografavau 1,5 val., nes man tiesiog nepatiko, kaip atrodo. 

Ar tiesa, kad kartais patiekalai yra ruošiami tik dėl nuotraukų, o ne dėl to, kad kažkas juos valgys?

Tiesa, kaip ir minėjau, jeigu planuotas receptas, aš asmeniškai dažniausiai tik paragauju, ar viskas tinka, kad galėčiau surašyti receptą. Aišku, būna ir išpili ar išmeti, gaila, bet ką padarysi. Žinoma, dažniausiai stengiuosi, kad būtų du zuikiai vienu šūvi –  graži nuotrauka ir kažkas pavalgęs.

Kokia tavo svajonė?

Sako svajoti reikia tyliai, bet visada norėjau savo desertinės, visai kitokiu konceptu ir kitokia prasme.

Aurimas taip pat su tv3.lt skaitytojais dalijasi ir savo pamėgtu receptu.

Skrebučiai su kiaušiniais ir maskarpone pagal Aurimą

Skrebučiai su kiaušiniais ir maskarpone pagal Aurimą

Skrebučiai su kiaušiniais ir maskarpone:

2 porcijoms reikės:

2vnt kiaušinių;

2 riekelių pasirinktos duonos;

20g sviesto;

1 šaukšto maskarponės;

Laiškinių česnakų (pagardinimui);

Vyšninių pomidoriukų;

1 pievagrybio;

Druskos, pipirų;

Gaminimo eiga: 

Kiaušiniai pasigamins greitai, todėl pirmiausia pasikepinam grybus ant sviesto su druska ir pipirais. Prieš gaminant kiaušinius susipjaustom laiškinius česnakus, vyšninius pomidoriukus ir paskrudinam duoną. 

Svarbiausia dalis – kiaušiniai. Į patogų puodą (mažiausio dydžio, bet kad būtų patogu maišyti) įmušame 2 kiaušinius ir sudedame sviestą. Tik tada statome ant ugnies ir pradedame viska maišyti su mentele puode (geriausia naudoti silikoninę). Ugnis turi būti vidutinio stiprumo. Kiaušinius maišome nuolat lengvais apskritimo judesiais, nepaliekame prie kraštų prilipusios kiaušinių masės. Kai matome, kad kiaušiniai pradeda keisti formą ir jungtis į vieną masę, nukeliame nuo ugnies ir toliau maišome (tam, kad jie neperkeptų, nes masė turi būti kreminė). Šį metodą naudojame kelis kartus, kol kiaušiniai pradeda tapti kreminiais. Išjungiame ugnį. Tada dedame druskos ir pipirų bei maskarponės. Viską sumaišome ir paragaujame ar iškepę ir gardiname laiškiniais česnakais, keptais pievagrybiais.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Pamatę, ką veikia vairuotojas kitame automobilyje – vos galėjo patikėti
DABAR RODOMA
Pamatę, ką veikia vairuotojas kitame automobilyje – vos galėjo patikėti
DABAR RODOMA
Parodė, kaip greitai, paprastai ir tobulai supakuoti dovanas
DABAR RODOMA
Plikledis vos netapo lemtingu: užfiksavo kraują stingdančią akimirką
DABAR RODOMA
Nepaklausęs tėčio vaikinas labai pasigailėjo: dabar juokiasi visas internetas
DABAR RODOMA
Tarp gyventojų kilo panika: kiemuose užfiksavo nevaldomą pavojų
DABAR RODOMA
Reporterė netvėrė pykčiu: vyro poelgis tiesioginio eterio metu sukėlė sąmyšį
DABAR RODOMA
Dietistas atskleidė, kodėl stengiasi nevartoti pieno produktų
DABAR RODOMA
Automobilių mokestis Lietuvoje: koks scenarijus yra realiausiais
DABAR RODOMA
32 Valančiūno taškai neišgelbėjo „Grizzlies“
DABAR RODOMA
Kulvinskytė prakalbo apie šeimos pagausėjimą: to laukia visa šeima
REKLAMA
Kate Ovens (nuotr. Instagram)
Tikriausiai daugelis yra internete matęs linksmą frazę, kad iš tiesų viskas, ko nori moterys, tai valgyti viską ir nestorėti. Sunku patikėti, tačiau pasirodo, kad tokių ...
Alyse Parker (nuotr. Instagram)
Šiais laikais vis daugiau žmonių ima sekti tam tikra mitybos mada. Kai kurie atsisako gliuteno, kiti – laktozės, ima sau taikyti protarpinį badavimą, o dar kiti tampa veganais. ...
Mayling Ng (nuotr. Instagram)
Galiūną bei tikrą veiksmo filmų žvaigždę aktorių Arnoldą Schwarzeneggerį žino visi, o jo vietą Holivude norėtų užimti daugybė aktorių. Vis dėlto pasirodo, kad tą bando padaryti ...
Karalienė ir Lady Tatiana Mountbatten (tv3.lt fotomontažas)
Kartais atrodo, kad karalienė niekaip negali atsipūsti – jos artimieji nesiliauja bandę jos kantrybės. Visai neseniai jos neapykantą užsitraukė 29 metų jos antros eilė ...
Natalia Garibotto (nuotr. Instagram)
Nors palydovais dirbančių žmonių buvo visais laikais, pastaruoju metu apie tai girdime vis dažniau ir dažniau – nepaprastai žavios merginos ima keliauti po pasaulį ir mėgautis ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay

Top Video

Pamatę, ką veikia vairuotojas kitame automobilyje – vos galėjo patikėti
DABAR RODOMA
Pamatę, ką veikia vairuotojas kitame automobilyje – vos galėjo patikėti
DABAR RODOMA
Parodė, kaip greitai, paprastai ir tobulai supakuoti dovanas
DABAR RODOMA
Plikledis vos netapo lemtingu: užfiksavo kraują stingdančią akimirką
DABAR RODOMA
Nepaklausęs tėčio vaikinas labai pasigailėjo: dabar juokiasi visas internetas
DABAR RODOMA
Tarp gyventojų kilo panika: kiemuose užfiksavo nevaldomą pavojų
DABAR RODOMA
Reporterė netvėrė pykčiu: vyro poelgis tiesioginio eterio metu sukėlė sąmyšį
DABAR RODOMA
Dietistas atskleidė, kodėl stengiasi nevartoti pieno produktų
DABAR RODOMA
Automobilių mokestis Lietuvoje: koks scenarijus yra realiausiais
DABAR RODOMA
32 Valančiūno taškai neišgelbėjo „Grizzlies“
DABAR RODOMA
Kulvinskytė prakalbo apie šeimos pagausėjimą: to laukia visa šeima
Kauno policija sučiupo net dviejų nusikalstamų grupuočių narius
DABAR RODOMA
Kauno policija sučiupo net dviejų nusikalstamų grupuočių narius
DABAR RODOMA
Pabradėje žemę drebino ir orą virpino tankai: JAV kariuomenė pademonstravo galybę
DABAR RODOMA
Tradicijos: iki švenčių 12 dienų apspręs, kaip atrodys visi 12 kitų metų mėnesių
DABAR RODOMA
Kelmės kebabinės savininkas apie išpuolį: paskambino darbuotoja su isterišku baimės balsu
DABAR RODOMA
Budbergytė: tai ne taršos mokestis, o bauda
DABAR RODOMA
Nesustabdomas „Brexit“: ką po išstojimo planuoja daryti emigravę lietuviai
DABAR RODOMA
Nufilmavo merginos smurtą prieš berniuką Radviliškio gimnazijoje
DABAR RODOMA
Vilniuje nužudytas pensininkas – greičiausiai buvo sužalotas peiliu savo kieme
DABAR RODOMA
Nelaimė Vilniuje: žuvo po troleibuso ratais nukritęs žmogus
DABAR RODOMA
Ugniagesiai liko it musę kandę: gaus pinigų naujiems batams ir pirštinėms
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų