REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Mantas Vygantas su drauge Jolanta (tv3.lt fotomontažas)

Anglijoje gyvenantys įsimylėjėliai atlikėjai Mantas Vygantas (27) ir Jolanta Naruševičiūtė (50) visai neseniai mėgavosi kaitria Maroko saule bei nerūpestingomis atostogomis.

29

Anglijoje gyvenantys įsimylėjėliai atlikėjai Mantas Vygantas (27) ir Jolanta Naruševičiūtė (50) visai neseniai mėgavosi kaitria Maroko saule bei nerūpestingomis atostogomis.

REKLAMA

Plačiau apie savo įspūdžius pora papasakojo portalo tv3.lt skaitytojams, tačiau kelionėje nutikęs vienas įvykis nemenkai juos sukrėtė.

Kodėl pasirinkote Maroką? 

Teko aplankyti ne vieną šalį, pamatyti jų kultūrą, bet gyvenant Londone, milijoniniam mieste, kuriame yra taip pat ir marokiečių, kurie labai myli savo šalį ir daug apie ją pasakoja, sužadino norą įsitikinti, ar tai tiesa. Jie nemelavo, nuostabi šalis. Atrodo, Afrika, bet jautiesi kaip pasakoje tūkstantis ir viena naktis.

Ar pirmąkart buvote Afrikoj? Koks įspūdis? 

Afrikoje ne pirmą kartą ir tikrai ne paskutinį. Čia rekomenduotume apsilankyti kiekvienam.

Kiek laiko truko jūsų atostogos? 

Visa mūsų kelionė suplanuota 10 parų. Norėtųsi visada pabūti ilgiau ir kad ta pasaka nesibaigtų, bet realybė greitai pasibeldžia į duris ir tenka greitai krautis lagaminus ir parkeliauti atgal į namus.

REKLAMA
REKLAMA

Kas labiausiai patiko? 

Kadangi mes apsistojome Agadiro regione, tai galime apibūdinti šią Maroko dalį. Žinoma, Atlanto vandenynas, sklindantys kvapai iš restoranų, gatvės nuklotos vietiniais vaisiais –  tai įprasta kiekvieno turisto akims. Jau atvykdami čia daug domėjomės apie Argano medžius, kurie auga tik Agadiro apylinkėse. Įspūdingiausia, kad pravažiuojant keliu pamatai, kad pilni medžiai ožkų, kurios labai lengvai šokinėja nuo medžio kamieno ligi pačios viršūnės.

REKLAMA

Žinoma, laukinės gamtos grožis, savita architektūra, kalnai,  svetingi vietiniai žmonės. Kaip patys vietiniai juokauja – pagrindinė kaimo susisiekimo priemonė „Ferrari“ ir „Porsche“ yra asilai. Jų čia labai daug, kurie laikomi laisvėje. Taip, kaip Lietuvoje arkliai, taip Maroke asilai. Mieli, gražūs ir dainingi.

Mūsų patarimas besiruošiantiems aplankyti šalį, visada turėti nemažai skabančių ir šlamančių smulkių arbatpinigių nes už kiekvieną mažą norimą ar nenorimą paslaugėlę reikia atsiskaityti. 

Kokia ši vasara jums buvo? 

Kaip visada mūsų gyvenime viskas vyksta ne pagal planą. Dar metų pradžioje nusprendėme atostogauti tik rudeniop. 

REKLAMA
REKLAMA

Su mūsų gyvenimo tempu –  iš vakaro stovime scenoje, linksminame tautiečius, o po finalinių dainų akordų jau sukasi mintys apie tai, ko ne pamiršus susidėti į lagaminą, nes taip šią vasarą net kelis kartus atsidūrėme Lietuvoje. Žinoma, ne tik poilsiauti, bet ir muzikinės veiklos reikalais.

Ar kelionė praėjo sklandžiai?

Atostogaujant reikia nepamiršti išlikti budriam už viešbučio teritorijos slenksčio. Išėjome pasivaikščioti ir netikėtai priėjęs garbaus amžiaus vyras užkalbino mus. Jis prisistatė, kad yra vietinis gyventojas, žvejys. Jo išvaizda ir kultūringas bendravimas nesukėlė jokių įtarimų. 

Kaip nekeista, pasakodamas apie savo šalį, apie savo šeimą jis tiesiog mus užliūliavo. Pasisiūlė aprodyti vietines parduotuvėles, parodyti, kur patys vietiniai apsipirkinėja. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jolanta įsitraukė į pokalbį ir net nesuprato, kas iš tikrųjų vyksta. Mano vyriška intuicija įspėjo apie gresiantį pavojų, nes einant atsidūrėme akligatviuose, kur vaikščiojo veriančiais žvilgsniais įtartini žmonės. Lietuviškai Jolantai pasakiau, kad kažkas čia ne taip, bet ji yra užsispyrusi moteris ir įsitraukusi į gyvenimišką pokalbį tiesiog manimi nepatikėjo. Turbūt likimo pasiųstas netikėtai išniro taksi automobilis ir  nieko nelaukęs, įtarimų nesukeldamas aplinkiniams, pagriebiau Jolantai už rankos ir įsodinau į mašiną.

Tik tada pati Jolanta suprato, kas mums galėjo grėsti, nes tuo momentu mielas žvejys pasikeitė akimirksniu ir link mūsų jau artinosi su savo neaiškiais kėslais įvairaus amžiaus vyrai. Prašiau vairuotojo kuo skubiau vežti mus iš tos vietos, o tada pamačiau išsigandusias Jolantos akis. Toks jausmas, kad ji tik prabudo. Juokingiausia, kad net sėdant į taksi automobilį pas žveją buvo tiek drąsos, kad paprašė pinigų už praleistą laiką.

REKLAMA

Būkite budrūs nes galite ne tik likti be pirkinių, bet ir neturėti už ką jų nusipirkti.

Jums labiau patinka pažintinės ar poilsinės kelionės? 

Visada deriname poilsį su pažintinėmis kelionėmis. Mes abu tokie žmonės, kurie negalėtų išgulėti visas atostogas prie baseino ar paplūdimyje. Visada stengiamės pažinti šalį.

Kur dar norėtumėte nukeliauti?

Pasaulis toks didelis, tiek daug yra ką pamatyti. Mūsų planuose kiekvienais metais aplankyti kažką neįprasto, bet esame labai užimti žmonės, privalome suderinti darbą su poilsiu. Bet, kas čia žino, šie metai juk dar nesibaigė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų