REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Diana Nausėdienė (tv3.lt fotomontažas)

Prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana Nausėdienė savo vyrą lydi į visus svarbiausius renginius, o jos įvaizdis dažniausiai būna nepriakaištingas. 

55

Prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana Nausėdienė savo vyrą lydi į visus svarbiausius renginius, o jos įvaizdis dažniausiai būna nepriakaištingas. 

REKLAMA

Tą tvirtina ir etiketo specialistas Giedrius Drukteinis – šalies pirmoji dama išties moka apsirengti tvarkingai, ir būtent taip, kaip to reikalauja etiketas.

Pirmosios šalies ponios aprangą ir bendrą įvaizdį G. Drukteinis yra linkęs vertinti labai pozityviai. 

„Viskas skoningai ir vietoje, o labiausiai vertinu pastangas atrodyti gražiai, stilingai, santūriai ir padoriai viso pasaulio akivaizdoje. Visas pasaulis mums dabar rodo daug dėmesio, visiems įdomu sužinoti, kas yra naujasis prezidenta ir šalia jo stovintys žmonės, tad kol kas viskas tvarkoje“, – sako jis.

Anot etiketo žinovo, D. Nausėdienės apranga visuomet atitinka ir etiketą, mat ji yra pasirinkusi saugiausią įmanomą variantą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei vertinus pro tą prizmę, kad prezidento ir jo žmonos apranga turi simbolizuoti valstybės vidinę būseną ir pasaulėžiūrą, yra trys pasirinkimai. Pirmas – rengtis tradiciniais, nacionaliniais aprėdais, ką mėgsta Rytų šalių vadovai. Kitas variantas yra rengtis ultramoderniai, jaunatviškai, o trečias variantas – pats saugiausias – ir, mano manymu, pats teisingiausias, rengtis padoriai, klasikiniu stiliumi. Taip visam pasauliui demonstruojame, kad esame normali, krikščioniška ir neišsišokanti valstybė“, – savo mintimis dalijosi G. Drukteinis.

REKLAMA

Nepaisant to, kad D. Nausėdienė kartkartėmis nevengia ir ryškesnių įvaizdžių, G. Drukteinis pastebi, kad vis dėlto pirmoji šalies ponia daugiau yra linkusi likti prie tamsesnių spalvų, juodų ir pilkų atspalvių.

„Pirmoji dama rengiasi daugiau paprastesnėmis, nerėkiančiomis spalvomis. Tačiau tai normalu, atitinka kanoną. O jeigu ir pasitaiko koks drąsesnis eksperimentas, tai vėlgi, svarbu, kad tai netaptų visuotiniu susižavėjimu ar tendencija. Bert kartais galima ir kokį drąsesnį žinsgsnį padaryti užsivelkant smarkesnį rūbą“, – pastebėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

G. Drukteinis pridėjo, kad tai, kas liečia aksesuarus, yra visų asmeninis reikalas, o neretai jų netgi patariama vengti, todėl pirmoji šalies ponia neprašauna pro šalį ir čia.

„Oficialiuose susitikimuose aksesuarų kiekis arba ornamentų gausa yra gana ribota. Siūloma vengti visokiausių drugelių, kažkokių nepageidaujamų religinių ar politinių simbolių. Tačiau jei poniai Dianai niekada gyvenime nepatikdavo segėti kažkokių aksesuarų, užsimauti daug apyrankių, arba segtis įspūdingo dydžio auskarus, nebūtinai jai tai turi patikti daryti ir dabar. Galų gale, ji yra prezidento žmona – ką nori, tą ir daro“, – pokalbį baigdamas juokėsi etiketo žinovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų