REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
„Keliauk Lietuvoje“ (nuotr. Organizatorių)

Šį šeštadienį – ketvirtoji laidos „Aplink Lietuvą. Žmonės” serija. Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius, kartu su nacionaline turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, apsilankys Telšių apskrityje.

7

Šį šeštadienį – ketvirtoji laidos „Aplink Lietuvą. Žmonės” serija. Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius, kartu su nacionaline turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, apsilankys Telšių apskrityje.

REKLAMA

Renavo dvaras, paslaptingieji šikšnosparniai, aukščiausia ir storiausia Lietuvos eglė, išgyvenimo žygis po mišką – laida bus itin įdomi ir intriguojanti. 

Keliautojai susipažins su gamtininku Deividu Makavičiumi. Jis Lietuvoje rūpinasi šikšnosparnių apsauga ir vadovauja Renavo dvaro sodybai. Atrestauruotame ir sutvarkytame dvare yra įdomi ekspozicija, o aplink gyvena šikšnosparniai. „Kaip dvaras be šikšnosparnių, mistikos?“ – sako šių gyvūnų gerbėjas D. Makavičius.

„Šiame dvare daug kas išliko nepakitę. Ir tai yra didžioji dvaro vertybė. Visiškai atkurti ir išlikę sienų tapybos pavyzdžiai, unikalios krosnys. Tai puiki vieta įsivaizduoti, koks buvo dvaro gyvenimas. Turbūt ne veltui didžioji dalis naujojo filmo apie Tadą Blindą buvo filmuota šiame dvare. Viskas vienoje vietoje: gera aplinka, puikus interjeras“, – įspūdžiais dalinsis V. Radzevičius. „Kartais tu pamatai dalykus taip, kaip tu įsivaizduoji. Biblioteka ir buvo tokia, kokią aš įsivaizdavau“, – po ekskursijos po dvarą kalbės M. Starkus.

REKLAMA
REKLAMA

Keliautojams bus parodytas nuolatinės globos reikalaujantis didžiausias Lietuvoje šikšnosparnis – rudasis nakviša. D. Makavičius pasakos, kad pasitelkęs į pagalbą detektorių supranta, ką šikšnosparnis nori pasakyti. 30 metų gyvenantys šikšnosparniai itin sudomins garsiuosius keliautojus. Laidoje bus atsakyta į daug klausimų apie šiuos gyvūnus, parodyta, kaip jie maitinasi. „Šikšnosparnių stebėjimas yra nepaprastai įdomus“, – sakys V. Radzevičius. 

REKLAMA

Vėliau keliautojai patirs išgyvenimo mokyklą Pabradės poligono rekreaciniame miške – atsidurs akis į akį su gamta, mišku ir įvairiomis kliūtimis. Savo įgūdžius M. Starkus ir V. Radzevičius pademonstruos ekstremalių situacijų metu. Kartu su jais į rekreacinį mišką leisis LKA Keliautojų klubo instruktoriai. Keliautojus užklups lietus, o užduotys pasirodys kur kas sunkesnės nei kad atrodė iš pradžių. 

Laidos vedėjams teks gamintis maistą ant laužo, o užsimanius mėsos, bristi per šaltą, rudeninę Žeimenos upę. Sušilti ir išsidžiovinti drabužius padės miške surinktos malkos. „Pradėjome kalenti dantimis po kelių sekundžių. Tik išlipę į krantą atsigavome. Iškyla pavyko“, – kalbės M. Starkus.

„Aplink Lietuvą. Žmonės“  šeštadieniais, 17.25 val. per TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų