REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Su didžiausia savo baime susidūręs Vytaras Radzevičius: „Nejaučiau, ką rėkiu“

Laidų vedėjas bei žurnalistas Vytaras Radzevičius su savo socialinio tinklo sekėjais pasidalijo itin nemalonia patirtimi. Jis pasakojo, kad, susirgęs virusine liga, iš karto negavo reikiamos pagalbos.

12

Laidų vedėjas bei žurnalistas Vytaras Radzevičius su savo socialinio tinklo sekėjais pasidalijo itin nemalonia patirtimi. Jis pasakojo, kad, susirgęs virusine liga, iš karto negavo reikiamos pagalbos.

REKLAMA

Feisbuke jis pasidalijo savo istorija.

„Kartais žmonės suserga. Man taip praėjusią savaitę buvo. Virusas kažkoks, kuris temperatūrą nedidelę sukelia ir trūksta jėgų net mirksėjimui, o ryjant seiles, gerklėje jausmas tarsi gertum čili ir habanero sulčių koncentratą su spygliuotos vielos įsiurbimu. Nutariau, kad reikia pasinaudoti sveikatos apsaugos sistema ir kreiptis į gydytoją. Esu linkęs nekvaršinti gydytojams galvos dėl menkniekių, bet, sakau, moku gi tuos PSD, tai gal vienas kartas nesugriaus sistemos. Be to, jaučiuosi taip ir skauda anaip, kad net Lietuvos futbolas atrodo geresnėje padėtyje.

Apie 3 valandą nakties kreipiuosi pažangiai, internetu, bandau registruotis pas šeimos gydytoją poliklinikoje. Gaunu pasiūlymą pasirodyti po savaitės. Dar, turbūt, tada turėčiau pats iš numirusių prisikelti, užpūsti ir nusirinkti grabnyčias, padėkoti atėjusiems, išjungti muziką ir nueiti užsikasti.

REKLAMA
REKLAMA

Tada internetu užsiregistravau į privačią įstaigą, labai anksti ryte sulaukiau skambučio, buvau greitai priimtas ir pradėtas gydyti. Susimokėjau.

Kadangi garantinis mano baigėsi (1968 m. gamybos esu) ir toliau reikės dažnesnių techninių apžiūrų, tai viešas klausimas toks – kaip nemokėti PSD? Nematau tame mokėjime jokios prasmės. Nei žiūrėdamas į perspektyvą, nei į retrospektyvą – sveikatos apsaugos reforma reformuojasi jau kokius 29 metus, bet jeigu kas atsitinka – trauki pinigus iš kišenės ir eini gydytis už savus. Nes neturi tokios prabangos leisti laiką eilėse arba sulauki priėmimo, kai jau būni arba pasveikęs, arba užsilenkęs.

REKLAMA

Politkorektiškumo ir socializmo šioje vietoje gali būti tik tiek, kad tie, kurie leidžia savo pinigus savo sveikatai, turėtų mokėti mažesnį PSD, tuo pačiu užtikrinant sveikatos apsaugą negalintiems susimokėti.

Būkit sveiki. Nesirkit, nes tai Lietuvoje kainuoja du kartus",  – pasakojo Vytaras.

Tiesa, dabar jis savo sekėjams dėkoja, kad šie rūpinosi jo sveikata, teiravosi, kaip jis jaučiasi. Anot jo, daugiausiai dėmesio jis sulaukė iš žmonių, kurie nieko bendra neturi su medicina bei gydymu.

„Esmė tame, kad esame kvailinami ir apgaudinėjami lygioje vietoje. Pastebėjimas apie sveikatos apsaugos paslaugų neprieinamumą sukėlė daug reakcijų, reiškia tema aktuali. Ačiū už palinkėjimus sveikti - esu jau pasveikęs. Ačiū visiems už patarimus. ypač aktuali pasirodė informacija apie galimybę registruotis ne valdiškoje gydymo įstaigoje. Jose kažkodėl darbo organizavimas ir paslaugų prieinamumas yra sklandus, nors reforma jose nevyko ir nevyksta.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar daugiau žinau, kaip patekti pas valdišką gydytoją, jei reikia skubios pagalbos. Bet tai sužinojau iš jūsų komentarų. O kodėl to negaliu sužinoti atsidaręs poliklinikos puslapį? Nežinau.Apie tai, kad PSD reikalingas sunkiai susirgus – taip pat žinau.

Esu palaidojęs tėvą. Ir labai gerai atsimenu, kai buvo pasiūlyta galimybė gydytis valdiškai, bet šiek tiek geriau nei valdiškai. Vėl reikėjo primokėti, šį kartą tamsiame koridoriuje.

Atsimenu, kaip tėvas žiauriai susinervino ir man pasakė: aš visą gyvenimą dorai gyvenau ir pasiūlė perduoti kažkokiam vedėjui kai ką žalią į akį. Tai tuo gydymas ir baigėsi.Apibendrinant manau, kad nereikia čia jokio perdėto optimizmo ir vaizdavimo, kad viskas sveikatos apsaugos sistemoje yra gerai. Gerai ten yra tik medikai ir aparatūra. Bet, pavyzdžiui, tomografijos valdiškai reikia laukti mėnesiais, o susimokėjus gauni iš karto. Kaip ir sakiau, susirgus Lietuvoje moki du kartus - ir PSD, ir privačiai",  – feisbuke rašė Vytaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų