REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams. Lapkričio 6-ąją minima pyragų diena – viena gražiausių metų iniciatyvų, prie kurios kviečiami prisidėti visi šalies gyventojai.

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams. Lapkričio 6-ąją minima pyragų diena – viena gražiausių metų iniciatyvų, prie kurios kviečiami prisidėti visi šalies gyventojai.

REKLAMA

Gaminkite pyragus, parduokite juos draugams arba kolegoms, o suaukotus pinigus skirkite kasmetinei gerumo akcijai „Išsipildymo akcija“ bei tokiu būdu paremkite sergančius vaikus.

Šiandien laidoje – 3 virtuvės šefai ir 6 ypatingo skonio ir dar neragauti pyragai.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzavičiaus – daugeliui puikiai pažįstamas grilio karalius. „La maistas“ laidose jis laužo stereotipus, kad grilius skirtas tik mėsai. Vylius jau ne kartą parodė, kad grilius puikiai tinka ir daržovėms, troškiniams bei įvairiausiems kepiniams ruošti.

Jo kolega, irgi šeimininkaujantis kiekvienoje laidoje, – istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas, kurio patiekalai glosto ne tik pilvą, bet ir akį – Tomas Rimydis.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos viešnia – „IKI“ prekybos tinklo konditerijos technologė-konsultantė Daiva Steponienė. Ji yra atsakinga už naujus gaminius ir jų paleidimą į rinką. Moteris maisto gamyba susižavėjo nuo vaikystės, dabar ji gamina ne tik savo šeimai, bet ir visiems Lietuvos gyventojams.

REKLAMA

Daiva žiūrovus nustebins nesaldžia tartalete su cukinijomis ir saldžiu pyragu su migdolų miltais bei cukinijomis.

Moteris laidoje atskleidė, ką renkasi šiomis dienomis renkasi pirkėjai. „Kepiniai su varške, saldžios tartaletės su uogomis yra mėgstamiausi gaminiai. Žodžiai „tartaletė“ ir „tarta“ siekia 1390-uosius metus, kai šis žodis buvo rastas vienoje receptų knygoje.“

T.Rimydis žiūrovams pagamins du pyragus – vienas bus saldus, o kitas – ne. Tomas intriguoja – saldų pyragą sudarys tokie ingredientai, kaip grikiai, burokėliai, voveraitės ir kopūstai. Smalsu, kokia tada bus nesaldžiojo pyrago sudėtis?

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje Tomas pasakoja ir apie tai, kokius pyragus anksčiau lietuviai valgydavo per šventes. Pasak jo, vienas brangiausių ingredientų – cukrus arba medus. „Istoriniai pyragai nebuvo lengvai gaminami, jie buvo sunkūs, masyvūs, ne itin saldūs. Maistine prasme – labai sotūs.“

Vylius gamins pyragą su mėsa, o kitas – apverstas obuolių pyragas. Vyro teigimu – maistas ne tik maloni terapija, bet ir puikus laiko praleidimo būdas su šeima ir vaikais.

Laidoje „La maistas“ – ne tik kokybiški receptai, kuriuos apžvelgėme, bet ir įvairūs patarimai, kurie pravers ne tik ruošiantis šventėms, bet ir kasdien, sukiojantis virtuvėje.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų