REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
„Aplink Lietuvą. Žmonės“ serija (nuotr. Organizatorių)

Šeštadienį – paskutinė laidos „Aplink Lietuvą. Žmonės“ serija. Jos metu TV3 televizijos žiūrovai išvys kaip Martynui Starkui ir Vytarui Radzevičiui sekėsi stebėti paukščius ir gaudyti gintarą, rašoma pranešime spaudai.

20

Šeštadienį – paskutinė laidos „Aplink Lietuvą. Žmonės“ serija. Jos metu TV3 televizijos žiūrovai išvys kaip Martynui Starkui ir Vytarui Radzevičiui sekėsi stebėti paukščius ir gaudyti gintarą, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Laidos mylėtojai galės susipažinti su ornitologu Mariumi Karlonu. Jis rūpinasi paukščiais, jų apsauga, taip pat daug keliauja po Lietuvą. Vyras papasakos apie mūsų šalyje gyvenančius paukščius, atskleis, kas vyksta jų pasaulyje, ką galima pamatyti rudenį ar žiemą.

„Paukštis yra ne bažnyčia – ateini ir stovi visą laiką. Daug kas priklauso nuo sėkmės. Didžiausias trūkumas paukščių stebėjime yra tai, kad jie turi sparnus. Jeigu jie neturėtų sparnų, būtų daug paprasčiau. Neįmanoma atsakyti visus klausimus apie paukščius. Yra kur tobulėti, tyrinėti. Todėl ir įdomus gamtos pasaulis“, – sakys M. Karlonas.

Laidos vedėjai su dideliu susidomėjimu ir azartu leisis į kelionę, kur bandys pastebėti kuo daugiau paukščių. Keliautojai sakys, kad ši pramoga – be galo įdomi ir naudinga. O dar kai juos lydi kiekvieną paukščio garsą ir rūšį išmanantis gidas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne tokia pripratinta mūsų klausa kaip Mariaus. Kai kada gali kažką išgirsti, bet ne visuomet. Ką jau kalbėti apie tai, kaip atskirti paukščių balsus. Kai esi tame paukščių stebėjimo žaidime, tau viskas įdomu, bet koks paukštis, sėdintis ant elektros laidų“, – įspūdžiais dalinsis M. Starkus.

REKLAMA

„Per kelias valandas sužinojau daugybė naujų pavadinimų, paukščių įpročių ir papročių. Klausiausi kaip pirmokas mokykloje, pirmoje geografijos pamokoje. Apima azartas – visai kaip žvejyboje. Pamatyti paukštį, išgirsti... Ypač įdomu, kai tu jį išgirsti ir bandai surasti akimis. Paukščiai mus lydi nuo pat vaikystės visą gyvenimą, kai kurių vardus mes žinome, kai kurių net nenutuokiame“, – kalbės V. Radzevičius.

Antroje laidos dalyje žiūrovai išvys, kaip laidos vedėjams seksis gintarauti Neringoje. V. Radzevičius pasakos, kad jam labai patinka atvykti į šį kraštą ne populiariuoju sezonu. Neringa žavi keliautoją savo grožiu, ramybe, visai kitokiu kraštovaizdžiu, aprimusia gamta. Keliautojai rinks gintarus kartu su gintarautoju Audriumi Lukausku. Neringoje gyvenantis vyras pasakos, kad gintaro gaudymas yra jo pomėgis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žiūrint į jūrą matosi tamsesnė dėmė. Ten greičiausiai jau yra susirinkusios sąnašos, reikia laukti, kada jas prie kranto pristums srovė“, – apie gintaravimo subtilybes kalbės A. Lukauskas.

„Labai paslaptingas užsiėmimas“, – sakys M. Starkus.

Paskutinė „Aplink Lietuvą. Žmonės“ laida – šeštadienį, 17.25 val. per TV3 televiziją. Ankstesnių laidų įrašus galima pamatyti play.tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų