REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Indrė Trusovė (nuotr. asm. archyvo)

Žinoma tinklaraštininkė bei sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė jau kurį laiką išgyvena maloniausias akimirkas – kartu su mylimuoju Ryčiu jiedu laukia šeimos pagausėjimo. Tai bus jau antrasis šeimos vaikelis.

41

Žinoma tinklaraštininkė bei sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė jau kurį laiką išgyvena maloniausias akimirkas – kartu su mylimuoju Ryčiu jiedu laukia šeimos pagausėjimo. Tai bus jau antrasis šeimos vaikelis.

REKLAMA

Neseniai Indrė socialiniuose tinkluose pademonstravo ir kiek suapvalėjusias savo kūno formas, prabilo apie nėščiųjų mitybą, bei su kuo pačiai tenka pastaruoju metu susidurti.

Nors laukiasi jau 5-ąjį mėnesį, apie tai viešai Indrė savo socialiniuose tinkluose prabilo tik spalio viduryje. Vis dėlto ji neslepia, kad iškart po ji pasijuto kur kas geriau, mat nebereikėjo daryti to, ko nemėgsta labiausiai – meluoti.

„Man tapo daug ramiau ir lengviau, kadangi nebereikia galvoti, kaip pasiteisinti klientams, kodėl vėluoju atsakyti ir pabaigti darbus. Tiek darbe, tiek ir savo socialinių tinklų paskyrose visuomet stengiuosi būti savimi, rodyti realybę, tad išties buvo sunku, kol tai laikėme paslaptyje. Ypač tą laikotarpį, kai gulėjau ligoninėje dėl stiprios toksikozės. Nemėgstu meluoti…“ – sakė I. Trusovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors žinomai moteriai per pirmuosius laukimo mėnesius netgi reikėjo medikų pagalbos, dabar ji teigia besijaučianti kiek geriau. „Rytais vis dar pykina, skauda galvą. Bet vidudienį – visai neblogai. Šiuo metu kaip tik esu mokslų sesijoje Klaipėdoje. Mokytis labai sunku, nes atminties visai nėra“, – šypsojosi Indrė.

REKLAMA

Apie besilaukiančias moteris galima išgirsti pačių įvairiausių stereotipų, ir net jei paprastai esame linkę galvoti, kad jų skonio receptoriai visiškai pasikeičia ir joms norisi pačių keisčiausių derinių, pati Indrė pasakoja, kad jai tenka susidurti su visai kitais dalykais.

„Esu iš tų nėščiųjų, kurią kamuoja stipri toksikozė, tad valgau tai, nuo ko nepykina. Todėl kol kas mityba tikrai nėra pati geriausia. Bet kai tik jaučiuosi nors kiek geriau, iškart stengiuosi valgyti daržoves, kruopas, baltyminius produktus“, – pripažino Indrė.

REKLAMA
REKLAMA

Indrė įvardijo ir tikslų kiekį kalorijų, kiek nėščiosios turėtų suvartoti laukimo metu: „Nuo antrojo trimestro nėščioji papildomai turi suvartoti 300 kalorijų – ne daugiau. Taip pat reikia stengtis valgyti kuo įvairesnį maistą, padidinti baltyminių produktų (mėsa, žuvis, kiaušiniai, pieno produktai, ankštiniai) suvartojimą.“

Taip pat ji atskleidė, ko kiekviena besilaukianti moteris turėtų vengti, arba bent jau tai riboti.

„Reikėtų stengtis riboti cukrų, hidrintus ir sočiuosius riebalus. Taip pat vengti žalios žuvies, kiaušinių ir mėsos, rūkytų gaminių, nepasterizuotų pieno produktų, grybų. Be abejo, nerūkyti, ir nevartoti alkoholinių gėrimų. Na, o jei kamuoja toksikozė, vidurių užkietėjimas, rėmuo, preklampsija, anemija ar nėščiųjų diabetas, tuomet jau reikalinga specifinė mitybos programa“, – atkreipė dėmesį I. Trusovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialiniuose tinkluose pasidalijusi savo nuotraukomis, kuriose matyti padidėjęs jos pilvukas, Indrė sulaukė daugybės pagyrų. Vis dėlto ji pasakojo, kad pirmasis ir antrasis nėštumas išties nemažai skyrėsi, kaip ir jos formos.

Su pirmuoju nėštumu „didėjau“ labai mažai, taip pat gyvenau Airijoje, o dėl toksikozės turėjau gulimą režimą, todėl ir tų drabužių daug nereikėjo. Dabar augu kažkaip labai jau greitai, tai visai į nieką nebetelpu“, – sakė žinoma moteris.

Indrė pasakojo, kad nepaisant pakitusių kūno formų, ji savo spintos perpildyti nėra linkusi – į viską stengiasi žiūrėti protingai.

Vos atvykusi į Klaipėdą, nulėkiau į savo mėgiamą butiką, kuriame jo savininkė parinko keletą derinukų, kuriais galiu puoštis tiek dabar, tiek ir po gimdymo. Kol kas įsigijau tik vienas specialias kelnes nėštukėms. Daugiau renkuosi laisvas sukneles – jas su skirtingais dirželiais ar kitais aksesuarais derinant bandysiu išgauti vis naują įvaizdį“, – patarimais pasidalijo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų