Sekmadienio rytas nusimato magiškas, jeigu namai pakvips maloniais aromatais, prieskoniais ir gardžių patiekalų skleidžiamais kvapais. Juos pagaminti bus paprasta, jeigu pasikliausite TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefų patarimais. 

Skruzdėlynas

Skruzdėlynas

Laidos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir Simona Kontrimienė improvizuos iš vaikystės atkeliavusių, šiltus prisiminimus keliančių patiekalų tema – žagarėliai, švilpikai, skruzdėlynas ir kiti skanumynai nuguls ant stalo.

Šį kartą prie grilio entuziasto Vyliaus Blauzdavičiaus ir pasaulinės virtuvės eksperto, pelniusio daugybę apdovanojimų, Tomo Rimydžio prisijungė tinklaraščio „Balta lėkštė“ autorė Simona Kontrimienė.

Jos specializacija – kasdienis, šeimos maistas. Simona sako, kad neturi vienos mėgstamos virtuvės, ji mėgsta viską – ir kinietišką maistą, ir azijietiškus patiekalus, ir cepelinus.

„La Maistas“ studijoje Simona gamins patiekalus iš savo vaikystės – sausainius su obuoliais, vadinamus „Skarelėmis“ ir šilkinius bulvių kukulius, bet patieks sušiuolaikintą jų interpretaciją – su mėtomis ir mėtų padažu.

REKLAMA

Obuolių skarelės

Obuolių skarelės

Nuolatinis laidos kulinaras Tomas Rimydis improvizuos žagarėlių tema. Gamins juos ne saldžius, kaip įprasta, bet su kmynais ir su karamelizuotų pastarnokų kremu. „Žagarėliai – senas patiekalas. Žagarėlių patiekalo šaknys randamos 18 amžiuje. Jie visada būdavo saldūs, o aš gaminsiu jų interpretaciją – nesaldžius. Aš dievu žagarėlius“, – apie patiekalą kalbėjo Tomas.

Antras Tomo gamintas patiekalas – skruzdėlynas. „Skruzdėlyną kepti išmokau vaikystėje. Mane išmokino kaimynas. Taip, būtent – kaimynas, ne kaimynė. Ir parodysiu visiems žiūrovams kaip aš jį gaminu. Nuo to būdo nukentėjo tėvų virtuvė, net kelis kočėlus keisti reikėjo“, – itrigavo T. Rimydis.

Skruzdėlynas

Skruzdėlynas

Tomas Rimydis TV žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip greitai ir paprastai karamelizuoti daržoves.

Kitas nuolatinis laidos šefas – Vylius Blauzdavičius gamins švilpikus, bet irgi ne tradicinius – užkeps juos griliuje su faršu, pomidorais ir sūriu. Taip pat patieks greitai paruošiamą silkės kapotinį ir šokoladinį „Tinginį“.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Pamatę, ką veikia vairuotojas kitame automobilyje – vos galėjo patikėti
DABAR RODOMA
Pamatę, ką veikia vairuotojas kitame automobilyje – vos galėjo patikėti
DABAR RODOMA
Parodė, kaip greitai, paprastai ir tobulai supakuoti dovanas
DABAR RODOMA
Plikledis vos netapo lemtingu: užfiksavo kraują stingdančią akimirką
DABAR RODOMA
Nepaklausęs tėčio vaikinas labai pasigailėjo: dabar juokiasi visas internetas
DABAR RODOMA
Tarp gyventojų kilo panika: kiemuose užfiksavo nevaldomą pavojų
DABAR RODOMA
Reporterė netvėrė pykčiu: vyro poelgis tiesioginio eterio metu sukėlė sąmyšį
DABAR RODOMA
Dietistas atskleidė, kodėl stengiasi nevartoti pieno produktų
DABAR RODOMA
Automobilių mokestis Lietuvoje: koks scenarijus yra realiausiais
DABAR RODOMA
32 Valančiūno taškai neišgelbėjo „Grizzlies“
DABAR RODOMA
Kulvinskytė prakalbo apie šeimos pagausėjimą: to laukia visa šeima
REKLAMA
Sterkas pagal Radvilas
Iki gražiausių metų švenčių lieka vos daugiau nei savaitė, taigi pats metas pagalvoti – ką skanaus gaminsite šeimai ir svečiams. Gardžiomis netradicinių patiekalų idėjomis ...
Silkė pataluose (nuotr. Organizatorių)
TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Odeta Jackytė-Kudopčenkienė improvizuos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų, ar ...
Patiekalai iš silkės sužavės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Odeta Jackytė-Kudopčenkienė improvizuos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų, ar ...
tinklaraštininkė Odeta Jackytė-Kudopčenkienė (nuotr. asm. archyvo)
TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvėje sukosi ir tinklaraštininkė Odeta Jackytė-Kudopčenkienė. Ji – tinklaraščio „Samčio užrašai“ šeimininkė. Odeta kulinarine ...
Laidos svečiai (nuotr. Organizatorių)
TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Odeta Jackytė-Kudopčenkienė improvizuos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų, ar ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay

Top Video

Pamatę, ką veikia vairuotojas kitame automobilyje – vos galėjo patikėti
DABAR RODOMA
Pamatę, ką veikia vairuotojas kitame automobilyje – vos galėjo patikėti
DABAR RODOMA
Parodė, kaip greitai, paprastai ir tobulai supakuoti dovanas
DABAR RODOMA
Plikledis vos netapo lemtingu: užfiksavo kraują stingdančią akimirką
DABAR RODOMA
Nepaklausęs tėčio vaikinas labai pasigailėjo: dabar juokiasi visas internetas
DABAR RODOMA
Tarp gyventojų kilo panika: kiemuose užfiksavo nevaldomą pavojų
DABAR RODOMA
Reporterė netvėrė pykčiu: vyro poelgis tiesioginio eterio metu sukėlė sąmyšį
DABAR RODOMA
Dietistas atskleidė, kodėl stengiasi nevartoti pieno produktų
DABAR RODOMA
Automobilių mokestis Lietuvoje: koks scenarijus yra realiausiais
DABAR RODOMA
32 Valančiūno taškai neišgelbėjo „Grizzlies“
DABAR RODOMA
Kulvinskytė prakalbo apie šeimos pagausėjimą: to laukia visa šeima
Pokalbis su Sergejumi Jovaiša
DABAR RODOMA
Pokalbis su Sergejumi Jovaiša
DABAR RODOMA
Pareigūnai sutriuškino kelias nusikalstamas grupuotes
DABAR RODOMA
Klaipėdoje nuo geležinkelio nuvirtus cisternai į gamtą išsiliejo 10 tonų dyzelino
DABAR RODOMA
Skandalas Panevėžio policijoje: pavyzdinis kriminalistas augino kanapes
DABAR RODOMA
Strazdauskaitės artimųjų advokatas: dėmesys tėvams neduoda užmiršti tų kančių
DABAR RODOMA
Sužalotos mergytės iš Vilkaviškio 19-metė motina tepasakė vieną žodį
DABAR RODOMA
Kainų ekspertai: prekybininkai naudojasi paskutine proga daugiau užsidirbti
DABAR RODOMA
Už nealkoholinę Čepkelių netrauktinę – bauda
DABAR RODOMA
Pritrūko lėšų: valdžia mažina pažadus dėl vaiko pinigų
DABAR RODOMA
Lietuviai šventėms išsiruošė į pajūrį: tokio bumo kaip šiemet – dar nematę
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų