REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Viena priežasčių, kodėl Kalėdų laukimas tampa toks ypatingas – tai geri darbai, o jeigu kas nors sako, kad kalėdinėmis nuotaikomis gyventi per anksti ir jų dar nejaučia, pasitelkite gerus darbus ir garantuojame – šventinė nuotaika bus sužadinta. 

Viena priežasčių, kodėl Kalėdų laukimas tampa toks ypatingas – tai geri darbai, o jeigu kas nors sako, kad kalėdinėmis nuotaikomis gyventi per anksti ir jų dar nejaučia, pasitelkite gerus darbus ir garantuojame – šventinė nuotaika bus sužadinta. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialinių tinklų žvaigždė Agnė Kulitaitė tikina, kad nors Kalėdų laukimas išties magiškas laikas, geriems darbams nereikia laukti būtent jų. Vieną ryškesnių savo darbų, prisidedant prie kitų gerovės, mergina įvardina spalio mėnesį vykusią išvyką į Argentiną su „Active Youth“ programa, kurios tikslas buvo mainų pagalba suteikti jaunimui galimybę tobulėti bei didinti savo kompetencijas įvairiose srityse. 

REKLAMA

Argentinoje, pasak merginos, kelioms savaitėms teko pamiršti savo darbus bei pačią save, kadangi kelionė buvo apie kitus. 

„Gyvenome pigiuose moteliuose, kurių kambariuose miegojome mažiausiai po tris, visi dalinomės bendra vonia ir tualetu, kuriuose netrūko pelėsio. Tik nesupraskit manęs klaidingai: aš nesiskundžiu, bet kelionėje komforto stygius man leido dar labiau suvokti komfortą, kurį aš turiu gimtojoje šalyje, savo namuose“, – kalbėjo Kulitaitė. 

REKLAMA
REKLAMA

Ji pasakoja, kad išvykose kiekviena diena nuo ryto iki vakaro buvo suplanuota: komandos pusryčiai ir diskusija, skirtingos veiklos, vykimas į vis naują miestelį, lankymasis organizacijose ar susipažinimas su vietinių verslų įkūrėjais. 

„Vykdavo diskusijos ir planai, kuo galime padėti, kad jų verslo rezultatai pagerėtų. Komunikacija ne visada buvo lengva, kadangi ten beveik niekas nekalba angliškai, todėl turėdavome vertėjus. Viena iš ten labiausiai įsiminusių veiklų, buvo social media komunikacijos bei internetinio puslapio kūrimas kepyklai, kurioje dirba žmonės, turintys Dauno sindromą ir kitus psichologinius sutrikimus“, – sako A. Kulitaitė ir teigia, kad nuo tokių žmonių visur dažnai nusisukama, o apie darbo susiradimą net nekalbama. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokiems žmonėms ką nors įsigyti ar bent dalinai save finansiškai išlaikyti labai sunku, todėl Agnei pažintis su jais ir galimybė pamatyti, kiek džiaugsmo jiems atneša buvimas kartu ir kiek meilės jie turi kepdami sausainius, merginai tik dar labiau priminė apie tai, kiek daug turi. 

Nuostabą sukėlęs vaikino poelgis parduotuvėje 

Tęsiant pokalbį apie kilnius poelgius, Agnė netikėtai prisiminė neseniai ją nustebinusį įvykį „Zara“ parduotuvėje. „Pirkau kelis daiktus, tiksliau, tuo metu stovėjau dar eilėje prie kasos, kuomet prie pardavėjos priėjo jauna pora, o vaikinas pasakė, kad rado kažkam iškritusius pinigus ir jei kas pasiges – tegu atiduoda žmogui. Be piniginės. Tiesiog, pinigus. Juk jis galėjo juos pasilikti sau“, – stebėjosi Agnė ir atskleidžia, kad pinigų vaikino rankoje buvo nemažai, kiek spėjusi nužiūrėti – būtų pakakę brangesnei suknelei. 

REKLAMA

„Negalėjau nepakomentuoti šito reginio garsiai, tik padėkojau jiems ir pasakiau, jog tai pirmas kartas, kai matau atiduodant ne piniginę, o tiesiog rastas kupiūras“, – stebėjosi pašnekovė. 

Vietoj pikto žodžio – šypsena 

Socialinių tinklų veikėja pasakoja, kad suvokimui apie tai, kad reikia daryti gerus darbus, jai itin didelę įtaką darė aplinka ir aplinkinių elgesys su ja pačia. Be to, ilgainiui Agnė sako supratusi, kad jei iš kai kurių žmonių patirianti pyktį, ji neturėčiau vien dėl to savąjį lieti ant kitų. 

REKLAMA

„Pagalvojau, juk galiu būti pavyzdžiu kitiems. Žinoma, ne visada pavyksta būti gera, taip pat netikiu, kad yra absoliučiai gerų žmonių kiekvieną dieną, visi mes esame žmonės su savomis nuotaikomis ir problemomis, bet kartais verta nurytį juntamą kartėlį ir vietoj pikto žodžio – nusišypsoti“, – sako socialinių tinklų žvaigždė. 

Kodėl gerus darbus darome tik per šventes? 

Besikalbant apie tai, kodėl žmonės per šventes labiau linkę aukoti ir padėti vieni kitiems, Agnės manymu, šventės turi magiškų galių ir ne veltui tiek filmų sukurta, kuriuose matome Kalėdų metu vykstančius stebuklus ne tik aplink, bet ir pačiuose žmonėse. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo stebuklingu laikotarpiu, pasak jos, pasipuošia miestai, žmonės taip pat, o parduotuvių vitrinose mirga marga gražiausios dovanos – tai verčia šypsotis, pamiršti rutiną, nusibodusią buitį, o aplinkinių gera nuotaika ir darbai tampa lyg užkratu kitiems. 

Paklausus, kas merginos manymu paskatintų žmones dažniau daryti gerus darbus, Agnė paaiškina, kad sunku apsiauti kito batus, kiekvieno galvoje verda labai skirtingi dalykai, todėl ir motyvacija dažnai būna subjektyvi. 

„Vis dėlto, man labai didelę motyvaciją teikia tikėjimas. Tikėjimas karma ir kad darant gerus darbus nuoširdžiai, aš sulauksiu iš Visatos dvigubai atgal. Nežinau, gal tai kažkam skamba naivokai, bet tuo metu, kai stengiuosi būti geresne, man ir pačiai pradeda ženkliai labiau sektis. Nesitikėkit stebuklų iš karto. Viskas prasideda nuo mažų dalykų. Tereikia būti atidesniems“, – šypsodamasi pataria Agnė. 

REKLAMA

Socialinių tinklų įtaka žmonių gerumui 

Šiandien socialinių tinklų vaidmuo kaip niekad ryškus: juose naršydami leidžiame laisvalaikį, dirbame, ieškome mums rūpimos informacijos, stebime mus įkvepiančius žmones, todėl Agnės Kulitaitės teigimu, ir kalbant bei rodant gerus darbus socialinėje erdvėje, galima paskatinti kitus imtis to paties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų