REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Evaldas Petrauskas ir jo buvusios merginos pateiktos nuotraukos iš interneto

Jau metus laiko, boksininkas Evaldas Petrauskas varsto teismo durimis. Praėjusių metų lapkritį, vyras buvo nuteistas už tai, kad prie Dailidės ežerėlio Alytaus rajone išgertuvių metu, kilus žodiniam konfliktui, pargriovė ant žemės negalią turinį žmogų bei rankomis ir kojomis sudavė jam į galvą bei veidą.

11

Jau metus laiko, boksininkas Evaldas Petrauskas varsto teismo durimis. Praėjusių metų lapkritį, vyras buvo nuteistas už tai, kad prie Dailidės ežerėlio Alytaus rajone išgertuvių metu, kilus žodiniam konfliktui, pargriovė ant žemės negalią turinį žmogų bei rankomis ir kojomis sudavė jam į galvą bei veidą.

REKLAMA

Nukentėjusysis patyrė kūno sumušimus, o teismas E. Petrauską pripažino kaltu ir paskyrė jam laisvės apribojimo bausmę vieneriems metams. Evaldas savo kaltę neigia ir šį nuosprendį iš karto apskundė.

Pasak vyro, jis nukentėjusiojo nėra niekada matęs ir įvykio vietoje nėra buvęs. Sportininkas tikino, kad jis tapo buvusios draugės suregzto sąmokslo auka.

Kaltės nepripažįsta

Alytaus apylinkės teismas boksininką pripažino kaltu, dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir paskyrė jam laisvės apribojimo bausmę, taip pat olimpiniam prizininkui teks atlyginti nuostolius nukentėjusiajam.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė teismas, boksininkas nuteistas už tai, kad prieš kelis metus, prie Dailidės ežerėlio, išgertuvių metu, kilus žodiniam konfliktui, pargriovė ant žemės nukentėjusįjį bei rankomis ir kojomis sudavė jam į galvą bei veidą.

REKLAMA

Nukentėjusiajam nustatytos kraujosruvos odoje ir poodyje – kaktoje ir dešinės akies vokuose, taip pat apatinio žandikaulio lūžimas dešiniajame kampe.

Teismas E. Petrauską pripažino kaltu ir paskyrė jam laisvės apribojimo bausmę vieneriems metams.

Teismas atsižvelgė į tai, kad olimpinis prizininkas teisiamas pirmą kartą – anksčiau jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas. Be to, kaltinamąjį teigiamai charakterizavo Lietuvos bokso federacija.

Boksininkas buvo įpareigotas visą bausmės laiką būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, E. Petrauskas turėjo neatlygintinai išdirbti šimtą valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba.

Žinomas boksininkas dar įpareigotas atlyginti 1,2 tūkst. eurų neturtinę ir 250 eurų turtinę žalą nukentėjusiajam, o valstybei kompensuoti Vilniaus teritorinės ligonių kasos patirtas, apie 500 eurų siekiančias antrinės teisinės pagalbos išlaidas.

Tokį teismo sprendimą Evaldas apskundė ir savo kaltės nepripažino.

Paini istorija

Sportininkas pateko į išties nemalonią ir painią situaciją. Pasak jo, tai jau šeštasis teismo posėdis, kuriame vyras bando įrodyti, kad byloje esantys įrodymai nepatvirtina jo kaltės, konstatuoti faktai neatitinka byloje nustatytų faktinių aplinkybių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turiu gerą advokatą, kuris daro viską, kad padėtų išaiškinti, jog esu nekaltas. Manau, su jo pagalba man pavyks laimėti ir įrodyti, kad buvau apšmeižtas“, – apie situaciją naujienų portalui tv3.lt kalbėjo Evaldas.

Sportininkas teigė, kad turi visus balso įrašus, kuriuose užfiksuota, kaip nukentėjusysis alytiškis yra mokinamas, kokius parodymus duoti ir ką sakyti teisme. Bet teismas jų negali priimti, esą, tai pažeidžia privatumo teises: „Vis vien bandysiu įrodyti jų kaltę, jei reikės, tuos įrašus paleisiu per televiziją, kad tik mane išgirstų.“

Pasak vyro, jo buvusi mergina surezgė planą, kuriame jis tapo auka: „Ant to neįgalaus vaikino aš nepykstu. Jis nesuvokia, ką kalba, ji, mano buvusioji, taip pat apsuko. Man gaila jo, kad jis čia įsivėlė. Mūsų pagrindinis tikslas yra laimėti bylą ir siekti, kad ji už savo darbelius atsakytų ir gautų atitinkamą bausmę.“

REKLAMA

Sportininko teigimu, mergina manipuliavo nukentėjusiuoju ir privertė parašyti pareiškimą prieš garsų sportininką: „Aš su ja visiškai nebendrauju, ji buvo pasirodžiusi teisme, kaip liudininkė. Buvo atėjusi į vieną apeliacinį teismo posėdį, ten teisėjams pateikė visai kitą versiją, nei pirmuose savo parodymuose. Ji jau pati nebežino, ką sakė, susivėlė savo mele. Aš pateikiau keturis pilnai prirašytus lapus, kiek kartų ji buvo teista už sukčiavimus.“

Sugriovė svajonę

Šių metų pradžioje olimpinis bronzininkas, boksininkas Evaldas Petrauskas pranešė apie savo pasitraukimą. E. Petrauskas Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalį Bokso kategorijoje iki 60 kg.

REKLAMA

„Man nurėžė visą stipendiją. Pagrindinį išgyvenimo šaltinį. Man šiais metais gimė dukra. Turiu tris vaikus, reikia dar mokėti alimentus, paskolą. Tai sunku tikrai gyventi yra. Nemačiau kitos išeities kaip pasitraukti iš sporto ir prašyti savo užtarnautos sporto rentos.

Iki to teismo sprendimo nebuvo tos minties. Laikėmės kažkaip. Bet kaip man sustabdė, tai aš nežinau kaip toliau gyventi reikės. Ką man dirbti. Ką, man važiuoti pavežėju dirbti? Paskui naktimis eit sportuoti, o dar be to vaikai yra“, – tą kartą apie pasitraukimą tv3.lt argumentavo E. Petrauskas.

Pasibaigus šiai bylai sportininkas planuoja buvusią draugę, už šmeižtą paduoti į teismą: „Pirmoje man iškeltoje byloje, ji kaltino mane ją sužalojus. Tą bylą nutraukė, nes jos rodytos sumuštų kojų nuotraukos buvo iš interneto puslapio.“

„Ji sugriovė mano svajonę dalyvauti Tokijo olimpinėse. Padarė mane monstru, bet dabar, kai imu viską viešinti, žmonės labiau tiki manimi. Dabar svarbiausia, kad kiti neužkibtų ir nebūtų jos apgauti“, – kalbėjo sportininkas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų