Kalėdos jau čia pat, tad ar jau susimąstėte, kokiais patiekalais nustebinsite savo šeimą bei susirinkusius svečius? Jeigu ne, pats metas pagalvoti. Idėjų bet kada galite pasisemti iš pačių geriausių savo srities profesionalų. 

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Gardžiomis netradicinių patiekalų idėjomis šventiniam stalui, receptais ir naudingais patarimais pasidalins TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Vitalija Kurganovė. Maistas su charakteriu – taip galima apibūdinti Vitalijos patiekalus. Savo receptais ir atradimais ji dalinasi tinklapyje magicmint.lt.

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Šios „La Maistas“ laidos tema – patiekalai šventiniam stalui. Kaip sakė laidos viešnia Vitalija, ant šventinio jos stalo vietą randą ir tradiciniai patiekalai, ir naujovės.

laidos žiūrovams ji pasiūlys pasigaminti ne visai tradicinį patiekalą – midijas užkeptas su sūriu ir naminiu majonezu. Dar vienas jos receptas patiks ir puikiai tiks netoleruojantiems glitimo – šefė pagamins kūčiukus be kvietinių miltų. Kvietinius miltus ji pakeis migdolo riešutų miltais.

REKLAMA

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

„Su tešla, kurioje visai nėra miltų, gan sunku dirbti, nes ji trupa. Tad prieš formuojant kūčiukus, patarčiau ją palaikyti šaldytuve“, – patarimu pasidalino Vitalija.

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Tuo tarpu profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis atsigręš į istoriją ir paruoš patiekalą, atkeliavusį iš Lietuvos didikų Radvilų virtuvės – įdarytą sterką su pastarnokais ir nesaldų meduolinį pyragą su griežčiais.

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

„Sterkas su pastarnokais – šis patiekalas atkeliavo iš Radvilų virtuvės. Jie daug keliavo, daug pasaulio matė, mėgo pasipuikuoti, prieš svečius pasirodyti, pirmieji Lietuvoje atsivežė profesionalius virtuvės šefus iš Prancūzijos, kurie ir įnešė Prancūzijos virtuvės dvelksmo į lietuvių virtuvę“, – įdomią patiekalo istoriją pasakojo šefas.

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Vylius Blauzdavičius taip pat nustebins žiūrovus netikėtu patiekalu – gamins silkę, užkeptą su bulvėmis ir sūriu. O smaližiams paruoš meduoliškus sausainius su šokoladu.

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Lygiuokitės į geriausius: patiekalai, kurie per šventes nustebins

Siūlome pasigaminti Tomo Rimydžio meduolinį pyragą su griežčių įdaru.

Receptai, naudingi patarimai ir įdomybės laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

NBA išplatino įrašą Kobe Bryanui atminti: griebia už širdies
DABAR RODOMA
NBA išplatino įrašą Kobe Bryanui atminti: griebia už širdies
DABAR RODOMA
Pamatykite: 10 Kobe Bryanto metimų, atnešusių komandai pergalę
DABAR RODOMA
40 įspūdingiausių Kobe Bryanto karjeros dėjimų
DABAR RODOMA
Bryanto karjeros kelias NBA
DABAR RODOMA
Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Neįtikėtina Algimantės kova: dvidešimtmetė net du kartus įveikė vėžį
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
„Tesla“ automobiliu į garažą važiavusi moteris nustėro: nuostoliai nejuokingi
DABAR RODOMA
Žvėriškas Sabonio pasirodymas prieš „Timberwolves“
DABAR RODOMA
Rusijos cirko pasirodymas virto tragedija: vaikai stebėjo paklaikę
REKLAMA
Tokio marinato vištienai dar neruošėte: taps mėgstamiausiu
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų. TV3 ...
Tiramisu (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų. TV3 ...
Laidos užkulisiai (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų. TV3 ...
Netikėti receptai su kava (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų. TV3 ...
Emanuelis Ryklys (nuotr. Darius Petrulaitis/Dovaldė Butėnaitė/ organizatoriai)
Be karšto puodelio kavos daugelis tikriausiai negali įsivaizduoti nei dienos. Kavos ekspertas, kavos baro įkūrėjas ir knygos „Tebūnie kava“ autorius – Emanuelis Ryklys apie ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų