REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Kristina Jure (nuotr. Organizatorių)

Po sėkmingo dalyvavimo TV3 televizijos šou „X faktorius“, Kristina Jure sugrįžta į eterį su 2020 metų „Eurovizijos“ atrankoms skirta daina „My Sound of Silence“, rašoma pranešime spaudai.

7

Po sėkmingo dalyvavimo TV3 televizijos šou „X faktorius“, Kristina Jure sugrįžta į eterį su 2020 metų „Eurovizijos“ atrankoms skirta daina „My Sound of Silence“, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Dainą sukūrė talentingas dainų tekstų autorius ir prodiuseris, „X faktoriuje“ taip pat išgarsėjęs neregys Aurimas Papečkys. 

Kristina pasakoja – jai paskambino Aurimas ir pasakė, kad ji turi dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse. Jis parašė labai dinamišką, gražią dainą apie garsą tyloje. Kristina prisipažįsta, kad pirmą kartą išgirdusi dainą liko sužavėta jos išskirtinumu, gilia prasme ir tuo, kad „Eurovizijoje“ tiek daug muzikos spalvų turinčių dainų lieka vis mažiau.

„Neturėjau kito pasirinkimo tik kaip sutikti. Mes labai daug dirbome studijoje prie šios dainos prasmės ir jos atlikimo, nes Aurimas viską viską itin gerai girdi“, – sako atlikėja ir priduria, kad tokios ryškios, muzikaliai spalvingos originalios dainos nėra dažnos. Išgirdusi dainą, ji buvo sužavėta ir tikrai neturėjo pasirinkimo atsisakyti ją atlikti.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas prasidėjo nuo to, kad norėjau sukurti savotišką dainą tylai. Kūrybinio proceso metu sau kėliau klausimus, ar įmanoma girdėti tylą, ar tyla gali dainuoti, o gal tyla ir yra muzika... Į šiuos klausimus klausytoją atsakyti kviečia ir daina. Vis dėlto daina tapo ode muzikai, jos prasmei ir grožiui. Norint atrasti visas šios dainos spalvas, geriausia jos klausytis užsimerkus“, – sakė A. Papečkys.

REKLAMA

Muzikos kūrėjas taip pat ir dainuoja, tačiau net nesvarstė apie galimybę pačiam atlikti kūrinį „Eurovizijos“ scenoje. „Ši daina labiausiai tinka ryškiam, giliam ir lyriškam moteriškam balsui. Labai apsidžiaugiau, kai Kristina sutiko atlikti šią dainą, ji tam tinka tobulai“, – džiaugėsi A. Papečkys. 

Kristina pabrėžia, kad daina yra stipri savo kompozicija, o ji stengsis ją sustiprinti kokybišku atlikimu. „Ši daina yra tarytum filmas apie muziką. Dabar sunkiausia užduotis – kūrinį paversti geru reginiu. Daina labai didinga, miuziklinė, jaudinuosi, kad tik pavyktų ją tinkamai išpildyti scenoje“, – sako atlikėja ir tikisi, kad daina taps „Eurovizijos“ laimėtoja. 

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nežinome kaip bus, nes prie šios dainos nedirba grandiozinė komanda. Dainą sukūriau aš, Kristina ją nepriekaištingai atliko, o grupės „8 kambarys“ narys Karolis Talutis prisidėjo prie muzikinio skambesio – štai ir visa mūsų komanda. Daina gera, dainuoti Kristina moka, aš ramus“, – sako dainos kompozitorius ir autorius. 

Žiūrovai „My Sound of Silence“ galės išgirsti ir įvertinti, kaip ji skamba scenoje jau šį šeštadienį, sausio 18 d., „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų