REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra žmonių, kuriuos mažai kas pažįsta, tačiau kažkam jie yra visas pasaulis. Tokia yra ir šio sekmadienio TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos Kristinos Rimienės pašnekovė kėdainietė Jurgita Donovan.

Yra žmonių, kuriuos mažai kas pažįsta, tačiau kažkam jie yra visas pasaulis. Tokia yra ir šio sekmadienio TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos Kristinos Rimienės pašnekovė kėdainietė Jurgita Donovan.

REKLAMA

Mylinti mama, puiki draugė, kolegė – tie, kas jos nepažįsta, tiesiog palydi ją žvilgsniu gatvėje, juk tokios gražios moters neįmanoma nepastebėti. Tačiau ne mažiau už Jurgitą yra ryški ir jos gyvenimo istorija, kurią ji atvirai papasakos laidos žiūrovams.

Drąsa kelti sparnus

Jurgitos gyvenimo istorija išties gali įkvėpti nusivylusias, nesugebančias atsitiesti po sunkių išgyvenimų moteris. Iš Lietuvos ji išvyko labai jauna, pirmoji stotelė buvo Olandija, vėliau, ieškodama vidinės laisvės, persikėlė į Angliją. Jurgita neslepia, kad tuo metu Lietuvoje itin stipriai bujojo baimė pasielgti, pasakyti kažką ne taip, kitaip, juk visa ko matas buvo „ką kaimynai pasakys“.

„Mane šie stereotipai glumino. Norėjosi proveržio. Tai pastūmėjo mane išvažiuoti į užsienį dirbi“, - pasakoja apie savo emigracijos priežastis laidos viešnia, neslėpdama, kad tolesnio plano ji neturėjo, tačiau baimę ir nežinomybę nugalėjo jaunatvės drąsa ir entuziazmas.

REKLAMA
REKLAMA

Po mokyklos maniusi, kad gyvenimą susies su taip mylimais pramoginiais šokiais, Jurgita, gavusi į porą netinkamą šokių partnerį, greitai pakeitė savo nuomonę. Atsidūrusi kryžkelėje, kai nežinojo ko imtis, ji ėmė studijuoti privačioje sekretorių mokykloje. Šiandien moteriai tai skamba juokingai, vos baigusi šią mokyklą ji suprato, jog nebus iš jos nei sekretorės, nei administratorės, tad pakėlė sparnus į Olandiją.

REKLAMA

Meilė, pakeitusi gyvenimą

Išvykusi į Angliją Jurgita dirbo kosmetikos, rūbų parduotuvėje ir turėjo tikslą tapti žinomo ženklo parduotuvės vadove. Tačiau tuo metu ji sutiko savo būsimą vyrą, pakeitusį visą jos gyvenimą. Lietuvoje neradusi laimės, ramybę Jurgita pajuto vyresnio anglo glėbyje.

„Visada žinojau, kad man reikia subrendusio, rimto, protingo žmogaus, kuris jokių cirkų nedarys su gyvenimu. Taip ir gavau“, - neslepia laidos viešnia, drąsiai nuėjusi į aklą pasimatymą su draugės dėde.

Jau pirmąjį vakarą sužavėjęs Jurgitą savo humoro jausmu, taktiškumu ir gerumu vyras greitai pavergė ir jos širdį. Bendras verslas prasidėjo netikėtai, kai Jurgita persikėlė gyventi pas mylimąjį. Atsidūrusi namuose, kurie buvo tik dalinai įrengti, moteris gavo visišką laisvę įrengti juos iki galo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką aš padariau, patiko ir man, ir mano vyrui, ir visai giminei bei draugams. Šitaip supratau, kad mane tai labai „veža“. Iš lūpų į lūpas ir gavau pirmąjį užsakymą iš kaimyno, gyvenančio netoliese“, - apie verslo pradžią pasakoja Jurgita.

Įrengusi pirmuosius namus, pora juos pardavė, tuomet sekė kiti objektai, kur Jurgita galėjo išlaisvinti savo kūrybinį potencialą, atnešusį šeimai verslo sėkmę. Poros nekankino rutina, juk ne kiekvienas gali sau leisti gyventi vis naujuose nuostabiuose namuose, tad gyvenimas, anot laidos viešnios, buvo ne tik intensyvus, bet ir labai įdomus.

Pabaiga yra nauja pradžia

Jurgita su vyru susilaukė dviejų vaikų, o sėkmingą verslą pora nusprendė perkelti iš Anglijos į Lietuvą – Kėdainius. Tai, anot Jurgitos, buvo vyro idėja, pati ji grįžti į Lietuvą visiškai nenorėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano vyrui labai patiko Lietuva, ypač Kėdainių senamiestis, ir vieną dieną jis pasiūlė tokį variantą – kodėl gi jiems nepardavus visko Anglijoje ir nepadarius viso to, ką darė ten, Lietuvoje“, - apie grįžimą į Lietuvą pasakoja laidos vedėjos K. Rimienės pašnekovė.

Tačiau visus jų planus sugriovė netikėtai užklupusi krizė. Sprogęs vartojimo ir lūkesčių burbulas sužlugdė ne vien sėkmingą šeimos verslą, bet ir santykius.

„Mūsų šeimos krizė ištiko dar anksčiau: per visus darbus, intensyvų verslą šeimos idilė buvo nustumta į antrą planą“, - neslepia Jurgita, kurios šeimos krizė sutapo su verslo krize. Vyras išvyko atgal į Angliją, o moteris su vaikais liko Kėdainiuose.

REKLAMA

Jurgitai teko viską pradėti nuo nulio, atsitiesti ir žengti pirmyn. Noras kurti grožį aplink save niekur nedingo ir paskatino ją studijuoti interjero dizainą. Ji sukūrė save iš naujo, drąsiai, nieko nebijodama ėjo pirmyn, taip prasidėjo rūbų, papuošalų dizaino kelias, kuriame ji išlaisvino savo grožio ir estetikos pojūtį.

J. Donovan drąsiai kuria savo verslus, ji žino, kad iš bet kokios situacijos ras išeitį. Visoms moterims, kurios dar tik svajoja ir nedrįsta kurti savo gyvenimo, laidos pašnekovė pataria tuoj pat stotis ir pradėti džiaugtis gyvenimu. Geriausias patarėjas, anot jos, yra moters vidinis balsas.

„Nepakanka tik svajoti, reikia to siekti, išlįsti iš savo kiauto, kompleksų“ – drąsina moteris laidos viešnia, neabejotinai pasieksianti visko, ko tik užsibrėš, juk šitokios stiprybės jai galima pavydėti.

REKLAMA

Grožis ir trapumas

Įkvėpta savo pašnekovės – stiprios ir gražios moters – laidos vedėja, floristikos dizainerė K. Rimienė rubrikoje „Floristinis desertas“ sukūrė kompoziciją, pavergsiančią kiekvieno grožiui neabejingo laidos žiūrovo širdį.

Floristikos dizainerė pasirinks netikėtą duetą – gležnas gėles ir labai žemišką ir tvirtą pagrindą, tarsi svajonių ir ryžto kompoziciją. Smulkiažiedės, pilnavidurės rožės nuostabiai derės prie dizainerės sukurto pagrindo, kvepiančio žeme, tvirtybe ir stabilumu. Ši kompozicija, laidos žiūrovai turės galimybę tuo įsitikinti, bus tokia pat nuostabi, kaip ir kiekviena moteris, drąsiai einanti savo tikslo keliu.

„Pasaulis pagal moteris“ – sekmadieniais 10 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų