REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Liveta ir Petras Kazlauskai, Ingrida Kazlauskaitė (D. Kondrato nuotr.)

Duetas Petras ir Liveta Kazlauskai žinomi ne tik scenoje – gyvenime jie taip pat partneriai jau net daugiau, nei 35 metus. Ir nors yra buvę visko, tiek jų santykių pradžia, tiek ir dabartinis ryšys daugeliui, kai aplink, atrodo, vien tik skyrybos, kelia lengvą pavydą – kaip pavyksta išsaugoti tokį gražų bendravimą?

21

Duetas Petras ir Liveta Kazlauskai žinomi ne tik scenoje – gyvenime jie taip pat partneriai jau net daugiau, nei 35 metus. Ir nors yra buvę visko, tiek jų santykių pradžia, tiek ir dabartinis ryšys daugeliui, kai aplink, atrodo, vien tik skyrybos, kelia lengvą pavydą – kaip pavyksta išsaugoti tokį gražų bendravimą?

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Liveta papasakojo, kad nors su dukra Ingrida apie vyrus ir pasišneka, savo nuomonės stengiasi nekišti – anot moters, dabartiniai santykiai nė iš tolo nepanašūs į tuos, kuriuos  jaunystėje turėjo jos kartos žmonės.

Nesupranta tų, kurie meilės dienos nemini

Valentino dieną pora švenčia visuomet. Ir nors dažniausiai tenka būti scenoje, skiriant meilės dainas žiūrovams, Liveta pasakojo, kad ir likę dviese vienas kito pasveikinti nepamiršta.

„Kai kurie šios dienos nešvenčia – sako, kad tai – ne mūsų šventė. O kodėl ne mūsų? Ir mes turime turėti savo meilės dieną. Kodėl neprisijungti prie viso pasaulio, kada yra švenčiama Valentino diena, ir nepriminti užuomaršoms vyrams, kad reikia ir gerą žodį pasakyti, ir gėlių atnešti?“ – sako dainininkė pridėdama, kad tai puikus priminimas tiems, kas savo antrosios pusės nelepina paprastą dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pasakojo, kad niekaip negali suprasti tų, kurie specialiai Valentino dienos niekuomet nešvenčia: „Šitas užsispyrimas yra visiškai ne vietoje. Man labai graudu, kad žmonės tokių dalykų nedaro.“

REKLAMA

Iš Petro meilės dienos proga L. Kazlauskienė visuomet sulaukia kvepalų, papuošalų ar rankų darbo saldumynų. Tiesa, kadangi vyrai ne visuomet pataiko ir išrenka papuošalus, kurie atitiktų moters skonį, apie savo norimus juvelyrikos dirbinius atlikėja savo antrajai pusei praneša iš anksto.

Neseniai P. Kazlauskas užsiminė, kad žmonos įgeidžiai kasmet darosi vis brangesni. Paklausta, ar tai tiesa, Liveta juokėsi: „Taip. Brandi moteris juk negali plastmasinių papuošalų norėti… Ateina laikas, kai norisi ir kitokių papuošalų, o jie juk brangesni. Moteris, kaip ir vyras, su amžiumi kaip vynas darosi brandesnė. Ir papuošalai, ir kvepalai brangesni.“

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ir pati mylimąjį šios dienos proga Liveta apdovanoja – dažniausiai tai būna kuponai į jo pamėgtus pirčių kompleksus.

Gyvenime pavyzdžio neturėjo, bet sukūrė savo sistemą

Praėję metai Lietuvos pramogų pasaulį paženklino neįprastu skyrybų skaičiumi. Vis dėlto dainininkė įsitikinusi, kad priežasčių, kodėl taip nutiko, gali būti pačių įvairiausių, mat kiekviena pora yra labai individuali.

„Vieni yra nekrantrūs, kitos poros nepateisina vienas kito lūkesčių, dar kiti, kai tik susitikinėja, yra labai įsimylėję, bet kai susiduria su buitimi ir įvairiais gyvenimo sunkumais, kuriuos reikia spręsti, o ne nuo jų bėgti, ima ir išsiskiria“, – savo numanomas priežastis vardijo Liveta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot dainininkės, gali būti ir taip, kad moteris reikiamą akimirką neberanda vyro peties, arba pati gavusi žiedą atsipalaiduoja ir į vyrą ima žiūrėti tik kaip į darbinį arklį, kuris turi tik uždirbti ir pirkti moteriai tai, ko ji užsimano: „Yra daug visokių niuansų, vieną atsakymą rasti labai sunku. Tai – kiekvienos poros reikalas. Nesutarimus praeina visi, tik vieni išlaiko, o kiti – ne.“

Per 35 metus, praleistus kartu su Petru, Liveta teigia išmokusi daug vertingų dalykų. „Reikėtų išmokti išklausyti kitą pusę ir suprasti, kad kitas žmogus – nėra tavo daiktas, kuris turi viską daryti taip, kaip tu nori. Taip pat nei vienas, nei kitas neturi engti. Neturi būti taip, kad vienas susikelia kojas ir žiūri televizorių, nes, neva, jo darbo diena baigėsi, o kitas dirba, plauna indus, siurbia kambarius, maudo vaikus ir gamina valgyti. Tokios šeimos yra pasmerktos. Reikia jausti vienas kito širdies ritmą – kaip namuose, taip ir gyvenime, būti vienas kitam atrama“, – pasakojo žinoma moteris.

REKLAMA

Vis dėlto ji sutinka, kad visi turi ieškoti modelio, tinkančio tik jiems. „Gyvenime pavyzdžio pati nemačiau, nes mano tėvai buvo pasukę skirtingais keliais, bet tarybinio modelio šeimos yra vienokios, o jaunimas dabar savo šeimas modeliuoja jau kitaip. Kiekvienas etapas, laikotarpis atneša savo naujoves ir šeimų balansavime, kaip jie stato savo sienas, ir kaip suka savo lizdą. Kiekviena šeima susikuria savo įstatymus ir tvarką“, – sakė L. Kazlauskienė.

Atskleidė, kodėl dukrai santykių klausimais nepatarinėja

Anot Livetos, matydama gražų pavyzdį visai šalia, Ingrida su savo širdies reikalais puikiai geba susitvarkyti ir pati, vis dėlto mamos patarimo ryžtasi paklausti tuomet, kai kažkas nesiseka.

REKLAMA

„Stengiuosi nesikišti ir nenoriu užbėgdama už akių jai patarti – ji turi pati ieškoti išeities. Turiu tik vienintelę dukrą – kaip ji gyvens, jei aš visąlaik viską už ją spręsiu? Stengiuosi nelįsti į jos gyvenimą. Ingrida yra protinga, pagal savo amžių labai įžvalgi, turi savisaugos instinktą“, – apie dukrą gražiai atsiliepė Liveta.

Vis dėlto dainininkė pridėjo, kad supranta, jog šiais laikais antrąją pusę susirasti tikrai nelengva. „Mūsų laikais vaikinai atvažiuodavo, atveždavo gėlių, stebindavo. Petras tiek kilometrų iš Kaišiadorių atvažiuodavo pas mane į Tauragę, ir net 2-3 kartus į savaitę. Nebuvo nei telefono, nei tokių ryšio priemonių, kaip dabar“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, šitaip Petras ją nustebinęs yra ne vienąkart: „Būdavo, išeinu į miestą, stoviu parduotuvėje, ir kažkaip net pajaučiu, kad reikėtų pažiūrėti į durų pusę. Pasisukdavau, žiūriu, Petras atvažiavęs – jis mane tiesiog susirasdavo mieste! Kai dirbau skaičiavimo mašinų gamykloje, jis atvykdavo pas mane į tą 3 aukštą bėgdamas net per kelis laiptus, kaip vėjas…“

Anot L. Kazlauskienės, jaunimas anais laikais būdavo kitoks – tą ji drąsiai sako ir Ingridai. „Jai sakau, kad mes jausmus suprantame, nes ir mes buvome jauni, bet kas vyksta tarp dabartinių jaunų žmonių, mums suprasti jau sunku. Mes negalime patarti, nes nesame situacijos liudininkai. O man dukra visada yra dukra – aš bet kokiu atveju visada būsiu jos pusėje. Bet jei matysiu, kad ji neteisi, bandysiu tai jai labai diplomatiškai ir atsargiai pasakyti“, – pridėjo L. Kazlauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų