REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo A lygos 13-ajame ture didžiausią pergalę iškovojo ant bangos esantis „Panevėžys“.

Lietuvos futbolo A lygos 13-ajame ture didžiausią pergalę iškovojo ant bangos esantis „Panevėžys“.

REKLAMA

Nesuklupo. Vilniaus „Žalgiris“ antrą sykį šiame sezone atsiliko nuo Kauno „Stumbro“, tačiau, priešingai negu pirmoje tarpusavio akistatoje, šį kartą atsitiesė bei iškovojo pergalę rezultatu 2:1. Prie jos svariausiai prisidėjo rezultatyvų perdavimą atlikęs ir pergalingą įvartį pelnęs Pau Moreris. Iš viso ispano sąskaitoje – 5 įvarčiai bei tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Įvartis. 20-mečiui „Stumbro“ žaidėjui Domantui Antanavičiui 13-asis turas buvo išskirtinis – dvikovoje su „Žalgiriu“ tiek saugo, tiek gynėjo pozicijose galintis žaisti futbolininkas pelnė pirmą įvartį. A lygoje nuo 2015 metų rungtyniaujantis D. Antanavičius pasižymėjo 49-ose rungtynėse Lietuvos čempionate.

Sugrįžimas. „Stumbras“ Vilniuje ant atsarginių žaidėjų suolo turėjo svarbų ginklą – į rikiuotę grįžo pastarąjį sykį kovo 16-ąją dieną rungtyniavęs Andre Almeida. Vienas iš Kauno klubo lyderių dvikovoje su žalgiriečiais dar nepasirodė, tačiau bus pasiruošęs kovoms po rinktinių pertraukos. „Jis yra labai svarbus žaidėjas mūsų komandoje, vienas iš kapitonų ir sukuria gerą atmosferą. Kartais tai yra labai svarbu“ , – teigė „Stumbro“ vyr. treneris Joao Luisas Martinsas.

REKLAMA
REKLAMA

Traumos. Mače Palangoje jau pirmame kėlinyje buvo atlikti du priverstiniai keitimai. Vietoje „Palangos“ vartininko Marijano Čoričiaus vartų stačiakampio stojo ginti Jere Koponenas, o Marijampolės „Sūduvos“ ekipoje Paulių Golubicką pakeitė Robertas Vėževičius. Pastarasis saugas įtvirtino čempionų pergalę bei džiaugėsi pirmuoju įvarčiu šiame sezone.

REKLAMA

Serijos. A lygoje pirmą ir paskutinę pozicijas užimantys klubai išsiskiria skirtingomis atkarpomis. Marijampolės ekipa į rinktinių pertrauką žengė su 8 pergalių serija, savo ruožtu, palangiškiai yra kamuojami net 6 pralaimėjimų ruožo. „Palanga“ sužaidė gana neblogas rungtynes, tačiau čempionams nusileido rezultatu 0:2.

Revanšas. 13 taškų per pastarąsias penkerias rungtynes iškovoję Vilniaus „Riteriai“ labai svarbiose rungtynėse 1:0 nugalėjo „Kauno Žalgirį“. Ši pergalė leido Aurelijaus Skarbaliaus kariaunai su 22 taškais susilyginti su žalgiriečiais, maža to, abiejų komandų įmuštų bei praleistų įvarčių santykis yra +6. Kauno klubas lenkia tiesioginius konkurentus kovoje dėl medalių dėl geresnių tarpusavio rungtynių rezultatų – pirmoje akistatoje kauniečiai nugalėjo 3:1.

REKLAMA
REKLAMA

Vedlys. „Riterių“ ekipoje ryškiausiomis spalvomis spindi neseniai 20-ojo gimtadienio sulaukęs puolėjas Teremas Moffi. Nigerietis pasižymėjo prieš savo buvusią komandą „SHARP LFF taurės“ varžybose, o 13-ajame ture tapo pergalingo įvarčio į to paties „Kauno Žalgirio“ vartus autoriumi. T. Moffi per pastarąsias penkerias rungtynes atliko 3 taiklius smūgius ir su 7 įvarčiais dalinasi 2–4 vietas rezultatyviausių čempionato žaidėjų rikiuotėje.

Išsiveržė. Čempionato debiutantas „Panevėžys“ siekia galutinai atsikratyti autsaiderio etiketės. Panevėžiečiai sužaidė geriausias sezono rungtynes ir net 4:1 sutruškino Klaipėdos „Atlantą“ bei nuo šio varžovo, kuris turnyro lentelėje žengia šeštas, atsilieka vos tašku. „Panevėžio“ puolimas taip pat atsigavo: Rafaelio Ledesmos, Ernesto Veliulio bei Sebastiano Vasquezo pastangomis Aukštaitijos vienuolikė yra pelniusi daugiau įvarčių už tris A lygos ekipas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų