REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinė sutvarkė formalumą – paskutiniajame Pasaulio taurės mače be problemų nugalėjo Dominikos Respublikos krepšininkus. Vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis paskutinį kartą su žurnalistais kalbėjo kaip rinktinės strategas.

Lietuvos rinktinė sutvarkė formalumą – paskutiniajame Pasaulio taurės mače be problemų nugalėjo Dominikos Respublikos krepšininkus. Vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis paskutinį kartą su žurnalistais kalbėjo kaip rinktinės strategas.

REKLAMA

Jis prisipažino, kad per visą savo gyvenimą nėra gavęs tiek daug negatyvo. Specialistas taip pat užsiminė, kad yra gavęs baudą iš FIBA organizacijos už savo pasirodymą spaudos konferencijoje po dvikovos su Prancūzija.

„Norėčiau padėkoti žaidėjams už jų požiūrį į šitą žaidimą. Jie parodė, kad gerbia ir myli krepšinį. Kitas dalykas – sirgaliai. Tai yra žmonės, kurie sukorė tokį kelią ir investavo tiek pinigų tam, jog mus palaikytų. Man, kaip treneriui, labiausiai gaila, kad jie negali daugiau mūsų palaikyti. Mes važiuojame namo, o Pasaulio taurė be jų taps liūdnesnė“, – sakė specialistas.

Kuo jus praturtino patirtis rinktinėje?

Noriu padėkoti visiems krepšinio pasaulio žmonėms už tą palaikymą tokį. Tikrai tai buvo kažkas tokio. Turime susikoncentruoti krepšinyje, jog padarytume gerus sprendimus, nes krepšinis yra žaidžiamas dėl sirgalių. Kiti esame tik įrankiai. Reikia padaryti, kad visi stebėtų aukščiausio lygio žaidėjus, teisėjus. Užtenka kvailų ambicijų – tegu susėda prie vieno stalo ir susitaria.

REKLAMA
REKLAMA

Girdėjote sirgalių skanduotę, skirtą FIBA?

Girdėjau (juokiasi). Manau, kad jie pasakė taip, kaip jaučiasi.

Gavote baudą?

Taip, atsiųstas laiškas. Kokio dydžio? Jeigu kitą sumokate, daug galiu pasakyti. Mano darbe blogiausias dalykas, kad negaliu pasakyti visos teisybės. Nenoriu kalbėti, dar nėra visiškai aišku, apeliacijos gali būti. Tikrai nesinori prisikalbėti dabar.

REKLAMA

Sakoma, kad rinktinės trenerio kėdė yra karščiausia Lietuvoje. Ar tikrai?

Manau, kad taip. Tiek negatyvo neturėjau per savo gyvenimą. Prieš priimant sprendimo klausiau šeimos, ar jie pasiruošę tam, nes to šūdo bus labai daug. Sugrįžtant atgal, sprendimas vis tiek būtų toks pats, nes mano šeima myli krepšinį. Vaikai užaugo aikštelėje, o žmona neina į grožio saloną, o į areną.

Ko palinkėtumėt savo įpėdiniui?

Sėkmės ir turėti storą odą. 

Ar jūsų sprendimas yra galutinis? 

Taip. Šis sprendimas priimtas anksčiau ir viduje komandos sakiau, kad turime tikslą patekti į olimpiadą per pirmenybes. Kitas rezultatas netenkino nei manęs, nei nieko. Labai gaila, kad viskas taip susiklostė. Ne taip viskas turėjo būti – tai sakiau rūbinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąjį kartą tarp 4 stipriausių buvome 2015 metais. Ko rinktinei reikia, kad aplenktų popieriuje stipresnes komandas?

Manau, kad smulkių detalių. Viską lėmė smulkios detalės. Mes tikrai labai gerai atrodėme komandiškai, buvo fantastiška atmosfera. Aš galiu tik padėkoti žaidėjams už jų atsidavimą ir darbą treniruotėse. Kartais trūksta vieno kažko. Mače su Australija stigo, kad pasiteisintų riziką, o su Prancūzija – kad nepadarytume 6 klaidų, kai oponentai nuėjo į savo stipriąją ranką. Tas detales turi išsireikalauti treneris. Jeigu jos nepadaromos, treneris yra atsakingas.

Ar D.Sabonis ir J.Valančiūnas gali kartu žaisti?

Taip, mes tobulėjame šiose srityje. Labai gaila, kad traumelės ir ligos pakeitė mūsų planą, kur norėjome dvejose rungtynėse dar išbandyti juos kartu. Mes turime du geriausius savo žaidėjus ir jie abu yra centrai. Sutalpinti juos aikštelėje sudėtinga, nes čia nėra NBA aikštelė. Mums pavyko tai padaryti, ką rodo skaičiai. Faktas, kad žaidimas nebuvo gražus, bet jis buvo efektyvus. Tai veikia ir jie gerai supranta vienas kitą. Jie nori kartu rungtyniauti ir komanda tai priima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip reagavo komanda, kai sužinojo, kad traukiatės?

Nežinau. Normaliai, žaidė susikaupę, reiškia viskas gerai.

Ar pasitarėte su šeima?

Taip, mano šeima žinojo. Jie buvo vieninteliai, kurie tai žinojo.

Kodėl nežaidė D.Sabonis?

Jam pakilo temperatūra. Norėjo eiti žaisti, bet nenorėjome rizikuoti. Labai džiaugiuosi, kad po čempionato visi grįžta sveiki ir gerai pasiruošę sezonui.

Ar jūs turėsite bent jau kelias laisvas dienas?

Reikės pažiūrėti, ką pasakys asistentai. Žinoma, kad iš karto pradėsiu darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų