REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Mačiulis nežada sustoti ir vilkės žaliai-baltus rinktinės marškinėlius tol, kol reikės – po apmaudžiai susiklosčiusio pasaulio krepšinio čempionato Kinijoje 34-erių puolėjas taško dėti neskubėjo.

Jonas Mačiulis nežada sustoti ir vilkės žaliai-baltus rinktinės marškinėlius tol, kol reikės – po apmaudžiai susiklosčiusio pasaulio krepšinio čempionato Kinijoje 34-erių puolėjas taško dėti neskubėjo.

REKLAMA

Lietuva paskutinėse rungtynėse 74:55 nugalėjo Dominikos Respubliką ir žaidėjai jau netrukus išsiskirstys į klubus. J. Mačiulis, čempionate rinkęs po 4,8 taško, po mažiau nei dvylikos valandų sės į lėktuvą ir skris tiesiai į Atėnus, kur prisijungs prie AEK komandos.

Po mačo krepšininkai nuėjo padėkoti sirgaliams ir sumušė su jais rankomis. Vis tik nuotaikos, paliekant Nandzingo areną vis dar priminė skaudų pralaimėjimą prancūzams.

„Mes skaitėme, sekėme spaudą, kad visi pavydi mūsų sirgalių, kad jie fantastiški ir palaiko. Net tas šiurpuliukas, kai mūsų tautiškos giesmės galą sugieda yra užsivedimas visiems žaidėjams. Tai yra labai reikšminga. Ačiū jiems. Mažiausiai ką galime padaryti, tai prieiti, paspausti rankas ir padėkoti. Kad atvažiavo čia ir palaikė mus savaitę“, – tv3.lt sakė J. Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek buvo sunkios rungtynės iš psichologinės pusės?

Čia ir buvo svarbiausa – psichologinis nusiteikimas. Žinai, kai išeini nenusiteikęs visą laiką yra traumų rizika. Labiau reikėjo, kad išeitume susikaupę, neatsipalaidavę ir negautume traumų. Kad pabaigtume visi čempionatą gerai ir išsiskirstytume į klubus.

REKLAMA

Žvelgiant dabar - kas pavyko rinktinei, o kas ne?

Šiaip viskas pavyko. Viskas, sakykime, buvo išpildyta daugumoje. Du pagrindiniai dalykai -tai pradžios prieš Australiją ir prancūzus, kai davėme per daug pasitikėjimo. Prieš tokias vėliau sunku pasivyti. Aišku, tą padarėme ir net pirmavome, bet būtų geriau, kad tokiu susikaupimu būtume pradėję nuo pirmų minučių, o ne po dviejų kėlinių. Visa kita yra krepšinis. Tie švilpukai, čia jau yra krepšinis.

Ar D. Adomaičio sprendimas buvo netikėtas?

Man asmeniškai buvo labai netikėtas. Apie tai dar nekalbėjome, sužinojome iš žurnalistų. Dabar einame ir pasikalbėsime kažką daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Ar pats svarstėte apie galimą karjeros pabaigą nacionalinėje rinktinėje?

Nesvarčiau tokių dalykų. Dar žaidžiu vis tiek. Jeigu galvočiau apie tai, nežaisčiau ir sezono. Yra tų langų. Žiūrėkite, ir brolį vieną atgaivino langams, reanimavo (juokiasi). Gali dar prireikti, negali žinoti, kol nebaigei karjeros. Su tais langais, nauja sistema – negali žinoti. Negali rinktinei pasakyti ne. Pakvies ir važiuosime, tokie jau mes.

Koks planas dabar?

Planas paprastas. Už nepilnų dvylikos valandų – Atėnuose (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų