REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trankymas per stalą, keiksmai anglų kalba tiesiogiai visam pasauliui transliuojamoje spaudos konferencijoje, vėliau ir rusiški keiksmažodžiai bendraujant su Lietuvos žurnalistais. Dainiaus Adomaičio pasitraukimas iš nacionalinės rinktinės trenerio posto buvo labai garsus, bet žaidėjai žinią sutiko ramiai.

Trankymas per stalą, keiksmai anglų kalba tiesiogiai visam pasauliui transliuojamoje spaudos konferencijoje, vėliau ir rusiški keiksmažodžiai bendraujant su Lietuvos žurnalistais. Dainiaus Adomaičio pasitraukimas iš nacionalinės rinktinės trenerio posto buvo labai garsus, bet žaidėjai žinią sutiko ramiai.

REKLAMA

Turbūt kartotis nereikia, bet priminsime, kad iki tol nematytą 45-erių trenerio veidą lėmė pasaulio čempionato rungtynės su Prancūzija, kai teisėjai nesušvilpė akivaizdaus taisyklių pažeidimo ir neįskaitė pelnytų Lietuvos taškų.

Vėliau sekė protestų banga aikštėje ir oficialiuose kabinetuose pildant raštus, bet didžiausią skandalo bangą sukėlė garsioji spaudos konferencija, po kurios D. Adomaitis sulaukė milžiniško palaikymo.

„Atvirai pasakysiu, labai nustebau. Buvo daug žinučių ir pokalbių su daugybe trenerių, kurie dalyvauja Pasaulio taurėje arba darbuojasi rinktinėse, kurių čia nėra. Tikrai nustebau“, – kitą dieną sakė buvęs rinktinės treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną jis patvirtino tai, apie ką ganėtinai aiškiai leido suprasti po rungtynių su Prancūzija.

„Kai baigsis čempionatas, bus pasakyta viskas. Jūs viską svarstykite logiškai – pasakymas gali būti tik vienas, kito nėra. Lietuvai būti tarp 16 nėra geras rezultatas. Už rezultatą atsako treneris. Aš kito varianto nematau. Čia net nesvarstytina visiškai. Sprendimas yra priimtas galvoje. Ir pasakiau prieš čempionatą – tenkina patekimas į olimpiadą per Pasaulio taurę. Žinojome, ką turime pasiekti ir įgyvendinti. Jeigu ne, tada trauktis“, – sakė jis.

REKLAMA

Šį patvirtinimą D. Adomaitis ištarė pirmiau žiniasklaidai nei žaidėjams, kurie šalimais mėtė į krepšį arba jau traukė į rūbinę po treniruotės Nandzingo arenoje.

„Išprovokavote mane čia gerai“, – juokėsi specialistas.

Daugeliui tai buvo netikėtas žingsnis, bet didelio sukrėtimo nepalikęs.

Po paskutinių rungtynių pirmenybėse Kinijoje žaidėjai traukė prie sirgalių ir dėkojo šiems už palaikymą nuo pirmų dienų Donguano mieste. Sumušę rankomis jie traukė rūbinės link ir šį kartą, skirtingai nei po mačo su Prancūzija, sutiko pasikalbėti su žurnalistais.

REKLAMA
REKLAMA

Veiduose vis dar akivaizdžiai matėsi liūdesys ir nusivylimas, o bendravime likęs apmaudas dėl neišsipildžiusių iššūkių, keltų rinktinės viduje tarp rūbinės sienų ir spintelių.

Prie žurnalistų stojo abu Jonai – Valančiūnas ir Mačiulis, Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius ir kiti. Visi jie sulaukė panašių klausimų apie D. Adomaitį ir visi turėjo tiek panašius, tiek skirtingus atsakymus.

„Mes iš jūsų patys sužinojome. Galėjai nujausti. Kaip jis pakomentavo, ne žaidimas, o rezultatas Lietuvai buvo prastas. Normalu, keičiasi treneriai ir nebuvo labai didžiulė staigmena, bet mes to nežinojome“, – susikrimtęs kalbėjo kapitonas M. Kalnietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nei nustebino nei ne, nežinau. Rezultato nėra, treneris taip nusprendė“, – kaip visada kuklus išliko L. Lekavičius, įsiveržęs tarp rezultatyviausių rinktinės narių.

Tuo tarpu abu Jonai liko kiek nustebę tokiu žingsniu.

„Gaila, nustebino. Nieko nebepakeisi – padaryta, kas padaryta – žiūrime į priekį. Geras treneris, žaidėjų treneris, užvedantis, žinantis, kaip dirbti su komanda“, – D. Adomaitį gyrė JV.

„Man asmeniškai buvo labai netikėtas. Apie tai dar nekalbėjome, sužinojome iš žurnalistų. Dabar einame ir pasikalbėsime kažką daugiau“, – „karštai“ po rungtynių tvirtino J. Mačiulis.

Rinktinės nariai D. Adomaičio pasitraukimą priėmė kaip logišką žingsnį, kurio buvo galima tikėtis po dviejų nuviliančių čempionatų. Nors nuviliančiais vadinti juos būtų neteisinga.

REKLAMA

2017 metais Europos čempionate suklupta aštuntfinalyje prieš Graikiją, o šiose pasaulio pirmenybėse iki galo kovota su galingomis australų ir prancūzų rinktinėmis, kurios vėliau parodė, kokio talentų lygio tai komandos. Būkime teisingi – Lietuva tiek talento neturi ir pasiektas rezultatas yra ganėtinai logiškas.

Būkime teisingi ir pripažinkime, kad ir pats D. Adomaitis sulaukė tiek kritikos, kurios nenusipelnė.

„Tiek negatyvo neturėjau per savo gyvenimą“, – patvirtino ir jis, paskutiniame pokalbyje, kaip rinktinės treneris, su žurnalistais.

Dabar rinktinė pradės naują etapą, kuris bus kupinas iššūkių.

Rinktinės vadovai po vizito Kinijoje planavo skubėti pas prezidentą Gitaną Nausėdą bei kalbėtis dėl pilietybės suteikimo jaunam talentui Ignui Brazdeikiui, gimusiam Kaune, bet užaugusiam Kanadoje. Vis tik dabar atsirado krūva papildomų darbų.

Teks surasti naują rinktinės trenerį ir skambinti FIBA vadams. Ne tik padėkoti už turnyrą, kaip sakė prezidentas Arvydas Sabonis, bet ir pasidomėti galimybe surengti olimpinį atrankos turnyrą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų