REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinė (nuotr. SCANPIX)

Kinijoje vykstančiame XVIII pasaulio vyrų krepšinio čempionate trečiadienį žaidžiamos likusios dvi ketvirtfinalio rungtynės. Pirmieji dėl bilieto į pusfinalį susigrums JAV ir Prancūzijos krepšininkai.

12

Kinijoje vykstančiame XVIII pasaulio vyrų krepšinio čempionate trečiadienį žaidžiamos likusios dvi ketvirtfinalio rungtynės. Pirmieji dėl bilieto į pusfinalį susigrums JAV ir Prancūzijos krepšininkai.

REKLAMA

Šią dvikovą stebėkite tiesiogiai nuo 14 val. naujienų portale tv3.lt.

Šios dvikovos nugalėtojų pusfinalyje jau laukia Argentinos rinktinė, kuri vakar pateikė sensaciją ir ketvirtfinalyje palaužė apie auksą svajojusių serbų pasipriešinimą – 97:87.

Šios dienos dvikovoje susigrums FIBA pasaulio krepšinio šalių reitingo sąrašo viršūnėje esančios rinktinės. Dvikova iš tiesų gali būti priskiriama prie elitinių, nes JAV minėtame reitinge užima 1 vietą, o Prancūzija rikiuojasi trečioje pozicijoje. Šias rinktines skiria tik taip pat vakar į pusfinalį prasibrovusi Ispanija (įveikė Lenkiją 90:78).

Koks buvo JAV ir Prancūzijos rinktinių kelias ketvirtfinalio link? Nors JAV taip ir nesuklupo, tačiau sykį buvo labai arti pirmojo pralaimėjimo. Tuo tarpu Prancūzija pralaimėjo tik kartą, po itin dramatiškos kovos su Australija.

REKLAMA
REKLAMA

Kelias ketvirtfinalio link

JAV rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo E grupėje, kur pirmuoju varžovu tapo šio čempionato staigmena tapę čekai. Vis dėlto, galingai sužaidę antrąjį ketvirtį JAV krepšininkai laimėjo šią kovą daugiau nei užtikrintai – 88:67.

REKLAMA

Didžiausiu iššūkių amerikiečiams tapo antroji grupės dvikova su Turkija. Joje net teko žaisti pratęsimo, kurio pabaigoje vyko tikra drama. Likus žaisti keletą sekundžių ir Turkijai pirmaujant 92:91 JAV krepšininkai užsidirbo nesportinę pražangą. Bet pirmieji du turkų baudos metimai skriejo pro šalį. Tada JAV krepšininkai vėl iškart pažeidė taisykles, bet turkai prametė dar du baudos metimus. Nors per šią trumpą atkarpą Turkija galėjo atsiplėšti pražūtingu 5 taškų skirtumų, bet to padaryti nepavyko dėl 4 iš eilės pramestų baudos metimų. Tuo metu JAV krepšininkai užbaigė savo ataką prasiveržimu ir pergalingais dviem taškais – 93:92.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinė kova E grupėje JAV rinktinei tapo lengvu pasivaikščiojimu. Joje amerikiečiai susitiko su grupės autsaidere Japonija. Varžovai buvo įveikti triuškinančiu rezultatu – 98:45.

Antrojo etapo grupės kovas JAV pradėjo dvikova su Graikija. Bet šiose rungtynėse jau po dviejų kėlinukų JAV turėjo 13 taškų persvarą. Rungtynes amerikiečiai laimėjo 69:53. O ant prarajos krašto atsidūrę graikai vėliau taip ir nebeišsikapstė į tolimesnį etapą.

Paskutiniu JAV varžovu tapo Brazilijos rinktinė. Brazilams ši dvikova buvo iš serijos „mirk arba gyvenk“, bet Pietų Amerikos atstovai nerado priešnuodžių JAV puolimui. Amerikiečiai iškovojo 5 pergalę 89:73.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijos rinktinė varžėsi G grupėje kartu su Dominikos Respublika, Vokietija ir Jordanija. Čempionatą prancūzai pradėjo sunkia pergale prieš Vokietiją, kai varžovus įveikė tik 4 taškų skirtumu.

Vėliau prancūzų laukė ne itin pajėgi Jordanijos rinktinė. Šią kovą Prancūzija laimėjo net 39 taškų skirtumu (103:64). O grupės etapą prancūzai užbaigė dvikova su Dominikos Respublika, kuri antrajame ture pateikė staigmeną įveikdama vokiečius ir eliminuodama juos iš tolimesnės kovos dėl medalių.

Vis dėlto, grupės lyderių dvikova tapo tik formalumu, su kuriuo Prancūzija susitvarkė be problemų. Po dviejų kėlinių prancūzai pirmavo jau 22 taškų skirtumu, o pergalę iškovojo rezultatu 90:56.

REKLAMA

Antrąjį grupių etapą prancūzai pradėjo dvikova su Lietuvos rinktine. Nors pirmoje pusė jie dominavo, tačiau spurtą surengę lietuviai išlaikė intrigą iki pat paskutinio metimo. Vis dėlto, prancūzai įveikė Lietuvą 78:75 ir eliminavo mūsiškius iš čempionato.

Paskutinė prancūzų dvikova su Australija tapo tikra turnyro puošmena. Įspūdingose taškų lenktynėse Prancūzijos krepšininkai pralaimėjo varžovams tik paskutinėmis akimirkomis – 98:100. Šis pralaimėjimas reiškė, kad ketvirtfinalyje prancūzų lauks JAV, o australų – Čekijos rinktinės barjeras.

Rinktinių statistika

Vertinant šių dviejų rinktinių statistiką čempionate ryškėja tam tikri vienos ir kitos komandos privalumai. Akivaizdu viena – JAV tikrai nėra absoliutūs favoritai šioje dvikovoje, nors ir turi savo kozirių.

REKLAMA

Neabejotinai laukia intriguojantis ketvirtfinalio mūšis. O šioje dvikovoje daug lems smulkios detalės, kurių išpildymui krepšininkus ruoš aukščiausio kalibro treneriai. JAV pusėje – Gregas Popovičius, Prancūzijos – Vincentas Collet.

Šiame čempionate nežymiai rezultatyviau rungtyniauja Prancūzijos krepšininkai, kurie vidutiniškai per rungtynes pelno po 89,4 taško (4 vieta čempionate). JAV rinktinė savo ruožtu varžovams atseikėja po 87,4 taško (7 vieta).

Ryškiausią pranašumą prieš Prancūziją JAV rinktinės krepšininkai turi atkovotų kamuolių kategorijoje. Amerikiečiai per rungtynes sugriebia po 47,2 atšokusio kamuolio (1 vieta turnyre), o prancūzų rodiklis yra žymiai kuklesnis – 31 atšokęs kamuolys (32 vieta turnyre).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzai čempionate atlieka šiek tiek daugiau rezultatyvių perdavimų – 20,2 prieš amerikiečių 19,8.

Savo pranašumus prancūzai įrodinės su aukštesniais pataikymo rodikliais. Baudos metimus Prancūzija meta 79,4 proc. tikslumu. JAV krepšininkai pataiko 75,3 proc. tikslumu.

Dvitaškius metimus rinktinės meta panašiu taiklumu. Nežymiai šioje kategorijoje pirmauja prancūzai, kurie pataiko 56,3 proc. tokių metimų, o JAV – 53,4 proc.

Vis dėlto, ryškiausias skirtumas atsiveria vertinant tritaškių taiklumą. Prancūzijos krepšininkai tritaškius meta net 47,4 proc. taiklumu (1 vieta čempionate). Tuo metu JAV krepšininkai gerokai dažniau svaido pro šalį. Jie pataiko tik 32,7 proc. tritaškių (18 vieta turnyre).

Prognozė: dvikova turėtų klostytis itin atkakliai ir žiūrovams padovanoti daug įspūdingų epizodų tiek po vienu, tiek po kitu krepšiu. Rinktinių pajėgumą galima įvertinti santykiu 51 prieš 49 (Prancūzijos rinktinės naudai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų