REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arono Bayneso pavardė krepšinio sirgaliams kelia asociacijas su NBA čempiono žiedu ar tuo, kad galingo stoto barzdočius yra vienas iš Australijos rinktinės lyderių. Vis tik lietuviai puikiai žino vieną citatą, kuri iki šiol puikiai atspindi, kokį ilgą kelią nuėjo šis krepšininkas, karjerą pradėjęs Lietuvoje.

Arono Bayneso pavardė krepšinio sirgaliams kelia asociacijas su NBA čempiono žiedu ar tuo, kad galingo stoto barzdočius yra vienas iš Australijos rinktinės lyderių. Vis tik lietuviai puikiai žino vieną citatą, kuri iki šiol puikiai atspindi, kokį ilgą kelią nuėjo šis krepšininkas, karjerą pradėjęs Lietuvoje.

REKLAMA

32-ejų centras į Europą po studijų JAV atvyko 2009 metais ir pasirinko tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ pasiūlymą.

Jau tada A. Baynesas išsiskyrė savo fiziniais duomenimis ir jėga, sugebėjo laimėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) oro karaliaus titulą. Tačiau tikrų rungtynių metu viskas sekdavosi ne taip gerai ir užtikrintai.

Reiklių ir griežtų Rimo Kurtinaičio nurodymų sulaukdavęs aukštaūgis sužaisdavo neblogų atkarpų, bet dažniau gaudavo pylos ir sėsdamasis ant suolo turėdavo išklausyti ilgų moralų.

REKLAMA
REKLAMA

Tą sezoną „Lietuvos rytas“ dar varžėsi Eurolygoje, kurioje A. Baynesas žaisdavo po 13 minučių ir rinkdavo po 5,5 taško.

Debiutinių metų pabaigoje krepšininkas pasipuošė LKL čempiono žiedu ir finalo serijoje jau davė rimtesnę paspirtį.

REKLAMA

„Jei rusai priverčia mešką važiuoti dviračiu, tai mes iš Bayneso padarysime neblogą žaidėją“, – tokia legendinė R. Kurtinaičio frazė nuskambėjo po vienų rungtynių.

Ir ši frazė netruko pasivyti Lietuvos trenerį.

Nors buvo pasirašęs dvejų metų sutartį su vilniečiais, vasarą A. Baynesas paliko Lietuvą.

Tada sekė dar dvi trumpos stotelės karjeroje – metai Oldenburgo EWE Baskets ir Ikaros „Kalitheas“ klubuose.

Po šių patirčių A. Baynesas grįžo į Eurolygą, sudarydamas sutartį su Liublianos „Union Olimpija“. Ir šio šanso jau nepaleido.

REKLAMA
REKLAMA

Sezone jis rinko po 13,8 taško, sugriebdavo 9,8 kamuolio, o geriausias rungtynes sužaidė prieš R. Kurtinaičio vadovaujamą „Chimki“, kai šiai suvertė 27 taškus.

Ir tai nebuvo pabaiga, kai „meška“ parodė, kad išmoko važiuoti dviračiu – visus nustebino, kai A. Baynesas 2013 metais pasirašė sutartį su San Antonijaus „Spurs“.

Jau antrą sezoną muštruojamas Greggo Popovichiaus australas tapo NBA čempionu ir stipriausioje lygoje žaidžia iki šiol, išsikovojęs tvirto pagalbinio žaidėjo vaidmenį.

Tuo tarpu Australijos rinktinėje, prikimštoje NBA žaidėjų ir svajojančioje apie aukso medalius, A. Baynesas tapo itin ryškia figūra, įrodžiusia, kad meška išmoko ne tik žaisti krepšinį, bet ir prisiderinti prie naujausių jo tendencijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio čempionate Kinijoje jis renka po 14,8 taško ir sugriebia po 6 kamuolius, bet labiausiai antakius verčia kelti tritaškių taiklumas, siekiantis 53,3 proc.

Tolimus metimus 207 cm ūgio milžinas pradėjo mesti per paskutinius du sezonus, o šiame čempionate parodė, kad rizikuoti tada, kai jis gauna kamuolį ties tritaškiu, varžovams jau neverta.

Jau tada, kai į Lietuvos krepšį A. Baynesas įsviedė tris tolimus metimus iš penkių, buvo galima sakyti, kad šiam ir visai Australijos rinktinei kiek pasisekė, kad tiek jų sukrito. Iki tol per visą karjerą A. Baynesas per vienerias rungtynes daugiausiai buvo įmetęs du tolimus metimus.

Bet dar solidesnį pasirodymą jis surengė mūšyje su Prancūzija, kai dar kartą mušė asmeninį rekordą, suleisdamas 5 iš 6 tritaškius.

REKLAMA

„Visada stengiuosi išplėsti savo žaidimą. Šiais laikais viskas remiasi į aikštės išplėtimą. O tam nėra geresnio būdo nei atsitraukti toliau ir pataikyti kelis metimus“, – sakė A. Baynesas.

Kol kas centras visus savo tritaškius Kinijoje pataikė per minėtas dvejas rungtynes, bet tikrai mėgins pasigerinti šią statistiką ketvirtfinalio rungtynėse su Čekija, jau pateikusia ne vieną staigmeną pirmenybėse.

Australijos ir Čekijos rungtynes tiesiogiai stebėkite TV6 kanalu ir portale tv3.lt. Mačo pradžia – 16 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų