REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Čempionų lygos startas (tv3.lt fotomontažas)

Antradienio vakarą sporto pasaulį okupavusį pasaulio krepšinio čempionatą televizijos ekranuose pakeis aukščiausio lygio futbolas. Aštuoniomis dvikovomis startuoja naujasis 2019-2020 metų UEFA Čempionų lygos sezonas.

14

Antradienio vakarą sporto pasaulį okupavusį pasaulio krepšinio čempionatą televizijos ekranuose pakeis aukščiausio lygio futbolas. Aštuoniomis dvikovomis startuoja naujasis 2019-2020 metų UEFA Čempionų lygos sezonas.

REKLAMA

Pirmą birželio savaitgalį Europos klubinio futbolo karūną virš savo galvų kėlė Jurgeno Kloppo vadovaujami „Liverpool” futbolininkai. Dabar, prabėgus trims mėnesiams, laukia ir nauji veidai, ir naujos intrigos.

Kartu su portalu tv3.lt apžvelkime laukiantį Čempionų lygos sezoną ir pabandykime atsakyti, kuo šis sezonas taps išskirtiniu.

Favoritai ir titulo gynyba

Dauguma futbolo ekspertų kaip vieną pagrindinių turnyro favoritų įvardija praėjusiais metais tikrą futbolo fiestą kūrusį „Liverpool” klubą. Vis tik, apginti titulą bus nepaprastai sunku.

Prestižinio trofėjaus savo lentynoje jau kaip reikiant išsiilgo ir tokie futbolo grandai, kaip Cristiano Ronaldo vedamas Turino „Juventus”, Lionelio Messi lyderiaujamas FC „Barcelona” ar Pepo Guardiolos treniruojamas „Manchester City” klubai.

REKLAMA
REKLAMA

Nerašyta taisyklė, kad apginti titulą bet kokioje sporto šakoje yra sunkiau, nei jį iškovoti pirmą kartą. Todėl J. Kloppo kompanijos šiemet laukia neeilinė užduotis – aktyviai kovoti dėl trofėjaus Anglijoje ir antrąkart iš eilės triumfuoti Europoje. Tikrai gali būti, kad dviem frontais Liverpulio klubui dominuoti nebeužteks resursų.

REKLAMA

Beje, pakartoti savo sėkmę Čempionų lygoje nuo pat 1992-ųjų iki dabar pavyko pakartoti tik vienam klubui. Madrido „Real” šį trofėjų iškovojo 2016, 2017 ir 2018 metais.

Nereiktų pamiršti ir gandų sūkuryje vasarą besiplaiksčiusio Paryžiaus „Saint-Germain” ir kokybiškai sezoną pradėjusio Miuncheno „Bayern” klubų.

Kol kas ties Madrido „Real” pavadinimu dėkime didelį klaustuką. Zinedine‘o Zidane‘o rezultatai toli gražu neįtikina, tačiau sezono starte Madrido klubas atrodo pagaliau atradęs bent tampresnius kelius prie varžovų vartų.

REKLAMA
REKLAMA

Ryškiausios žvaigždės

Ko jau ko, bet žinomų pavardžių ir aukščiausios klasės žaidėjų Čempionų lygoje apstu.

Pradedant pasakišką formą žūtbūtinėse dvikovose demonstruojančiu „Liverpool” senegaliečiu Sadio Mane, kuris jau šio sezono metu veikiausiai taps rezultatyviausiu visų laikų turnyro žaidėju iš Afrikos, baigiant „Real” septintuoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkinčiu belgu Edenu Hazardu.

Bus įdomu matyti, kokią sportinę formą ir lyderystę demonstruos skandalingai Paryžiuje likęs Neymaras, taip pat, ar savo įvarčių spektaklį ir toliau statys „Man City” ginklas Sergio Aguero.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškime ir dviejų penkiskart geriausiais pripažintų pasaulio futbolininkų Cristiano Ronaldo ir Lionelio Messi. Portugalas, tarsi vynas, Čempionų lygoje su metais gerbėjus stebina vis labiau, o L. Messi, kaip įprasta, lieka ištikimas savo superiniams skaičiukams (net ir trys įvarčiai per rungtynes nėra jokia sensacija).

Taip pat bus malonu stebėti į Barseloną persikėlusio Antoine'o Griezmanno žaidimą ir vietoje jo į Madridą atvykusio jaunuolio Joao Fellixo talentą.

Grupių intrigos

Neabejotinai dvi įdomiausios grupės šiais metais bus A ir F.

Štai A grupėje akis į akį dukart susikaus PSG ir „Real” ekipos, sieksiančios neprisidaryti bėdų rungtynėse prieš Stambulo „Galatasaray” ir „Club Brugge” klubus.

REKLAMA

F grupėje matome visišką europietiško futbolo grietinėlę. Tai daugkartiniai Ispanijos čempionai „Barcelona”, legendinis ir atgyjantis įtalų Milano „Inter” klubas bei nuolat Vokietijoje antroje vietoje liekantis Dortmundo „Borussia”. Viena iš šių komandų neabejotinai nepateks į kitą etapą. Trijų grandų šešėlyje smarkiai turėtų likti Prahos „Slavia” futbolininkai.

Didžiausia sumaištis

Dvi pačios neaiškiausios grupės šiemet yra G ir H.

G grupėje bene didžiausiu favoritu laikomas „Lyon” klubas, tačiau bet kurioje kitoje grupėje ši prancūzų komanda veikiausiai net nebūtų tarp dviejų stipriausių komandų. Dėl vietos kitame etape G grupėje kausis ir Lisabonos „Benfica”, Sankt-Peterburgo „Zenit” bei RB „Leipzig” ekipos. Panašu, kad kiekvienoje tarpusavio akistatoje šioje grupėje galime išvysti naujus nugalėtojus, o galutinė rikiuotė turėtų paaiškėti tik paskutiniųjų turų metu.

REKLAMA

H grupėje ryškiu favoritu matomas į Čempionų lyga sugrįžtantis Londono „Chelsea”. Vis tik, lengva londoniečiams taip pat nebus. H grupėje kartu kovos ambicini „Valencia” futbolininkai, visą futbolo pasaulį pernai stebinę ir pusfinalį pasiekę Amsterdamo „Ajax” bei prancūzų vidutiniokai „Lille”. Bus labai įdomu stebėti, ką sugebės ryškiausias savo žvaigždes pardavęs, tačiau ir toliau jaunatviškos energijos bei talento nestokojantis Amsterdamo klubas.

Transliacijos

Rugsėjo 17 d.

19.45 val. „Inter“ – „Slavia“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

19.45 val. „Oympique“ – „Zenit“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“+),

21.50 val. „Borussia“ – „Barcelona“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

21.50 val. „Napoli“ – „Liverpool“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“+, TV6);

Rugsėjo 18 d.

19.45 val. „Olympiacos“ – „Tottenham Hotspur“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

21.50 val. PSG – „Real“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“),

21.50 val. „Atletico“ – „Juventus“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“+, TV6),

21.50 val. „Šachtar“ – „Manchester City“ (tvplaypremium.lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų