REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Komanda yra pasirengusi sezonui. Gal dar kiek pritrūko laiko, kelių treniruočių, tačiau žingsnis po žingsnio einame į priekį“, – ketvirtadienio vakarą kalbėjo vyriausiasis Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

„Komanda yra pasirengusi sezonui. Gal dar kiek pritrūko laiko, kelių treniruočių, tačiau žingsnis po žingsnio einame į priekį“, – ketvirtadienio vakarą kalbėjo vyriausiasis Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

REKLAMA

Treneris teigė, kad šiais metais komanda bus kiek kitokia, tačiau džiaugėsi, kad tarpsezoniu pavyko išsaugoti lietuvišką branduolį.

„Manau, kad pagrindinis dalykas šį sezoną bus komandinis žaidimas. Privalėsime gerai dalintis kamuoliu ir kiekvienose rungtynėse ieškosime vis kito lyderio, – kalbėjo D.Adomaitis. – Pirmiausia, turėsime išmokti žaisti kaip komanda. Tikiu, kad komandiškumas ir bus mūsų veidas“.

D.Adomaitis, sulaukęs klausimo apie komandos lyderius teigė, kad kiekvienas žaidėjas rungtynėse turi įnešti savo indėlį. „Vienose rungtynėse gali būti vienas lyderis, kitose – kitas, – kalbėjo treneris. – Turime naujų žaidėjų, turime žaidėjų, kurie jau yra ne pirmus metus. Yra žaidėjų, kurie tikrai žino, ko aš noriu kaip treneris. Naujiems žaidėjams reikės prisitaikyti, tačiau svarbiausia, kad visi suprastų savo rolę“.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris džiaugėsi matydamas jaunųjų žaidėjų progresą, o sulaukęs klausimo, ar keisis Deivido Sirvydžio, pakviesto į NBA, rolė, strategas žarstyti pažadų nesirengė: „Komandoje negali žadėti – kiekvienas turi išsikovoti savo minutes, savo žaidimą ir rolę. Ar kuris nors buvote situacijoje, kai atėjote ir viską gavote iškart? Sėdite koją ant kojos sudėję ir jums atlyginimą moka? Niekur taip nėra! Kiekvienas turi išsikovoti savo vietą“.

REKLAMA

Strategas neslėpė, kad šį sezoną „Rytas“ nori žaisti tiek Lietuvos krepšinio lygos, tiek „Karaliaus Mindaugo Taurės“ finaluose. „Turime Lietuvoje aiškų lyderį. Niekam nekyla dėl to abejonių, – sakė D.Adomaitis. – Yra prognozių, kad nepateksime į finalus? Mūsų darbas yra paneigti visas negatyvias prognozes ir spėliojimus. Manau, kad toks nuvertinimas mums yra papildoma motyvacija – tiek treneriams, tiek žaidėjams“.

Klubo direktorius Rolandas Jarutis pranešė, kad šiais metais „Ryto“ biudžetas yra gerokai sumažėjęs. „Pradedant nuo žaidėjų atlyginimų, – kalbėjo R.Jarutis. – Noriu padėkoti D.Adomaičiui, kad jis priėmė klubo pasiūlytą strategiją. Šiais metais rinkomės žaidėjus pagal savo kišenę, stengsimės vaduotis nuo įsiskolinimų, kurie yra likę iš anksčiau“.

REKLAMA
REKLAMA

R.Jarutis teigė, kad biudžetas, skirtas žaidėjų algoms, yra 1,5 mln. eurų.

„Traukiasi ir paties klubo biudžetas: anksčiau buvo deklaruojama apie 4,5 mln. eurų, šiais metais jis bus 3,5 mln. eurų. Klubas neatsisako vykdyti savo ankstesnių įsipareigojimų. Reikės kantrybės, laukia tikrai sunkūs metai, bet galvoju, kad komandos žaidimui tai įtakos nedarys“, – kalbėjo R.Jarutis.

Pasak jo, „Rytui“ nebus lengva prasibrauti į LKL finalus, kadangi visos komandos pasistiprino. „Tačiau tai yra reali užduotis, – sakė R.Jarutis. – Rodant charakterį, atiduodant visą savo širdį pernai įrodėme, kad galime sėkmingai pasirodyti ir „Karaliaus Mindaugo Taurės“ turnyre. Tikslas šiais metais – finalai. Europos taurės turnyre taip pat nebus lengva, tačiau stengsimės „išeiti“ iš grupės. Tikiu, kad komanda kovos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaukęs klausimų apie klubo skolų dydžius, R.Jarutis teigė, kad dabar yra vykdomas auditas. „Jis atsakys į visus klausimus. Sužinosime, kokia yra tikroji situacija ir tikime, kad viską išspręsti galėsime per dvejus metus“, – sakė klubo direktorius.

Pernai „Rytas“ pirmą kartą nuo 2012-ųjų metų pasiekė Europos taurės turnyro ketvirtfinalį, triumfavo „Karaliaus Mindaugo Taurės“ turnyre, kurio finale 70:67 įveikė Kauno „Žalgirį“, o LKL antrus metus iš eilės iškovojo sidabro medalius.

Per šešias sužaistas priešsezonines rungtynes Vilniaus komanda iškovojo keturias pergales, o du kartus suklupo. Šeštadienį „Rytas“ pradės LKL sezoną namų rungtynėmis su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Kovas Europos taurės turnyro B grupėje vilniečiai pradės spalio 1 dieną susitikimu su Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ komanda.

REKLAMA

Vilniaus „Ryto“ priešsezoninių rungtynių rezultatai:

„Rytas“ – Minsko „Tsmoki“ 84:103 (be D.Adomaičio)

„Rytas“- Maskvos „Runa Basket“ 103:68 (be D.Adomaičio)

„Rytas“- Alytaus „Dzūkija“ 86:87 (be D.Adomaičio)

„Rytas“ – Saratovo „Avtodor“ 76:72

„Rytas“- Talino „Kalev/Cramo“ 78:74 „Rytas“- „Astana“ 100:76

Vilniaus „Ryto“ rungtynių „EuroCup“ turnyre (B grupė) grafikas:

Spalio 1 d. – „Lokomotiv“ (Vilniuje)

Spalio 9 d. – CSP (Limože)

Spalio 15 d. – „Partizan“ (Vilniuje)

Spalio 23 d. – „Tofas“ (Bursoje)

Spalio 29 d. – „Umana Reyer“ (Vilniuje)

Lapkričio 5 d. – „Lokomotiv“(Krasnodare)

Lapkričio 13 d. – CSP (Vilniuje)

Lapkričio 20 d. – „Partizan“(Belgrade)

Gruodžio 10 d. – „Tofas“ (Vilniuje)

Gruodžio 18 d. – „Umane Reyer“ (Venecijoje)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų