REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Lietuvą pasiekė žinia, kad šalies krepšinio rinktinę Kinijoje vykusiame pasaulio čempionate ištikusį sirgalių ištiko insultas. Vyro artimieji prašė finansinės pagalbos, nes gydymas Pekine įsikūrusioje ligoninėje itin brangus, o draudimo kompanija nesutinka apmokėti visų gydimo išlaidų. Penktadienį pareiškimą išplatino pati draudimo įmonė.

Šią savaitę Lietuvą pasiekė žinia, kad šalies krepšinio rinktinę Kinijoje vykusiame pasaulio čempionate ištikusį sirgalių ištiko insultas. Vyro artimieji prašė finansinės pagalbos, nes gydymas Pekine įsikūrusioje ligoninėje itin brangus, o draudimo kompanija nesutinka apmokėti visų gydimo išlaidų. Penktadienį pareiškimą išplatino pati draudimo įmonė.

REKLAMA

Socialiniame tinkle pasirodė pranešimai, kad Pekine čempionatą stebėjusį lietuvį dar rugsėjo 13-ąją ištiko koma. Insultą patyręs vyras buvo skubiai pristatytas į ligoninę (angl. Peking Union Medical College Hospital).

Atlikus tyrimus ir gydytojų konsiliumas nusprendė, kad gydymo vaistais nepakanka, būtina skubi operacija. Taigi tą patį vakarą Andrius buvo operuotas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš išvykdamas į Kiniją vyras su bendrove „Seesam Vienna Insurance Group“ sudarė draudimo sutartį, tačiau dabar paaiškėjo, kad pagal draudimo bendrovės sąlygas insultas yra lėtinė liga, todėl kompensuojama suma – tik iki 7000 eurų.

REKLAMA

Tačiau, kaip teigia artimieji, šios sumos pakako tik pirminei apžiūrai, tyrimams ir operacijai. Toliau kiekviena diena ligoninėje atsieinanti apie 1283 eurų, o savaitgaliais ir švenčių dienomis taikomas dvigubas tarifas. Situaciją ypač sunkina tai, kad ligoninėje gydytis gali prireikti net kelis mėnesius.

Apmokės visas išlaidas

Penktadienio vakarą draudimo įmonė „Seesam Vienna Insurance Group“ išplatino laišką, kuriame tvirtina, kad pilnai kompensuos visą insultą patyrusio vyro gydymą. Portalas tv3.lt pateikia draudimo bendrovės pareiškimą (kalba netaisyta):

REKLAMA
REKLAMA

Informuojame, kad viešai skelbiama informacija apie Seesam Insurance AS Lietuvos filialą (draudimo bendrovę Seesam) krepšinio sirgaliaus Kinijoje patirto insulto įvykio kontekste yra netiksli, remiasi nepatikrintais faktais bei pateikiama šališkai.

„Suprantame krepšinio sirgalių susirūpinimą ir užjaučiame artimuosius. Ėmėmės visų priemonių, kad pagelbėtume esamoje situacijoje: pabrėžiame, kad dar iki informacijai apie šį įvykį pasirodžius žiniasklaidoje buvo priimtas vidinis sprendimas atlyginti gydymo išlaidas, netaikant išmokos  limito – šiuo metu artimiesiems jau yra išmokėta didesnė nei žiniasklaidoje minima 7 000 eurų suma. Nuolat bendraujame su nukentėjusio artimaisiais, kuriems teikiame pagalbą, palaikome ryšį su medikais ir padedame užtikrinti stabilią ligonio sveikatos būklę kvalifikuoto medicinos personalo rankose“, – teigia draudimo bendrovės Seesam Lietuvos filialo vadovė Brigita Blavaščiūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo konkrečiu atveju draudimo taisyklėse apibrėžti limitai insultui kaip lėtinei ligai yra netaikomi. Draudimo bendrovė Seesam užtikrina visus finansinius mokėjimus bendrųjų draudimo sutarties limitų ribose, kurie yra būtini, kad nukentėjusiam asmeniui būtų suteikta būtinoji medicininė pagalba ir tai darys tol, kol ligonį prižiūrintys medikai priims sprendimą, kad jis gali būti transportuotas atgal į Lietuvą.

Žiniasklaidoje skelbiami faktai apie tai, kad draudimo bendrovė Seesam šiuo atveju „taiko 7 000 EUR išmokos limitą“, kad „šeima yra palikta be lauktos pagalbos“, kad kyla abejonės dėl to, ar apdraustieji gali jaustis saugūs – yra neteisingi ir neatitinkantys tikrovės.

REKLAMA

Draudimo sąlygų pokyčiai, reaguojant į situaciją

Dar kartą akcentuojame, kad ne viešumas, o konkreti situacija ir jos sudėtingumas mums leidžia daryti pokyčius reaguojant į kasdienę praktiką. Jau šiandien įgyvendiname pokyčius ir užtikriname, kad šiuo konkrečiu atveju draudimo taisyklėse apibrėžti limitai insultui kaip lėtinei ligai bus netaikomi.

Reaguodami į esamą situaciją jau ėmėmės pirmųjų žingsnių, kad tokių situacijų būtų galima išvengti ateityje – peržiūrime bendrąsias kelionės draudimo sąlygas. Mūsų kelionių draudimo taisyklės buvo sukurtos vadovaujantis medikų patarimais ir draudimo sektoriaus ilgamete patirtimi, tačiau konkreti praktika ir tokie įvykiai suteikia naujų žinių – šios žinios bus pagrindas mūsų bendrųjų kelionių draudimo sąlygų keitimui. O pirmieji žingsniai jau įgyvendinami dabar administruojant konkretų įvykį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų