REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
K. Porzingis, L. Dončičius, N. Vučevičius, E. Fournier (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Europos jėga Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) kasmet tik didėja, o tai akivaizdu ir žvelgiant į komandų komplektacijas.

10

Europos jėga Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) kasmet tik didėja, o tai akivaizdu ir žvelgiant į komandų komplektacijas.

REKLAMA

Šimtus milijonų dolerių generuojantys klubai didelį dėmesį renkantis krepšininkus neretai skiria duetams.

Sėkminga, minias žiūrovų traukianti ir teigiamus rezultatus pasiekianti komanda savo sudėtyje įprastai turi bent dvi, dažnai ir tris ryškias figūras, vedančias ekipą į priekį.

Šis NBA sezonas bus intriguojantis ne tik dėl to, kad tarpsezonio metu įvyko istoriškai patys brangiausi visų laikų mainai tarp klubų, bet ir dėl to, kad bent kelių komandų kertinius duetus sudarys europiečiai krepšininkai.

Geriausių NBA europietiškų duetų penketukas. Duomenys pateikiami remiantis portalu „eurohoops.net“:

Dalaso „Mavericks“. Luka Dončičius ir Kristaps Porzingis

Europos čempionas slovėnas Luka Dončičius pradeda antrąjį savo sezoną NBA lygoje ir jau nebeturės „naujoko“ etiketės. Ir praėjusiame sezone jis spėjo įrodyti, kad prisitaikyti prie NBA krepšinio jau spėjo, todėl nerimauti, kad antrasis sezonas gali atrodyti silpniau, neverta. Prie slovenų talento jugniasi Latvijos bokštas K. Porzingis, kuris į aikštelę dabar grįš beveik po metų pertraukos. Kryžminių raiščių traumą pilnai išsigydęs latvis, kaip sako pats, kels tikrą siaubą po varžovų krepšiais.

REKLAMA
REKLAMA

Toronto „Raptors“. Marcas Gasolis ir Serge’as Ibaka

Toronto fronte nieko naujo. Buvę komandos draugai Ispanijos rinktinėje jau praėjusiame sezone kuo puikiausiai įrodė, kaip gali žaisti kartu aikštelėje ir, jei reikia, keisti vienas kitą. „Raptors“ pirmą kartą istorijoje tapo NBA čempione, todėl šie du vyrukai tikrai žino, ką reiškia laimėti. Negana to, M. Gasolis dar rugsėjį kartu su Ispanijos rinktine tapo pasaulio čempionu, todėl pastarojo sparnai bus kaip reikiant ūgtelėję. Toronto klubas nebeturi Kawhi Leonardo, tačiau ten tikrai yra pakankamai talentingų žaidėjų, skirstančių perdavimus centrams.

REKLAMA

Milvokio „Bucks“. Giannis Antetokounmpo ir Thanasis Antetokounmpo

Naudingiausio praėjusio sezono žaidėjo (MVP) šlovės spinduliuose besimaudantis G. Antetokounmpo šiemet tikrai neturėtų pradėti žaisti blogiau. Visiems aišku, kokio tai talento ir kokių gebėjimų krepšininkas, tačiau Milvokio komandai kartais pritrūkdavo sėkmės gynyboje. Būtent gynybos spragas ir platesnį žaidėjų pasirinkimą „Bucks“ treneriui užpildyti padės Giannio broils Thanasis. Jiedu turėtų vesti Milvokio klubą pergalių kryptimi.

Čikagos „Bulls“. Lauri Markkanenas ir Tomašas Satoransky

Puikia proga gauti svarbesnį vaidmenį ir daugiau žaidybinio laiko pasinaudojęs Čekijos rinktinės lyderis Tomašas Satoransky Čikagos gerbėjus turėtų džiuginti kaip itin stabilus žaidėjas. Po trejų metų Vašingtono „Wizards“ gynėjas pasitinka naujus ir rimtesnius iššūkius, o jam juos įveikti padės Suomijos talentas L. Markkanenas, vis užtikrinčiau dirbantis po krepšiais. Šie du krepšininkai suformuos galingą europietišką duetą ir sieks pakelti „Bulls“ komandą iš lygos dugno.

REKLAMA
REKLAMA

Orlando „Magic“. Nikola Vučevičius ir Evanas Fournier

Aštuntą iš eilės sezoną Orlando klube pasitinkantis Juodkalnijos centras N. Vučevičius jau tapo vienu komandos simbolių ir kertinių figūrų, todėl aukštaūgiui tereikia nenukrypti nuo savo augančios žaidimo kreivės, o jam tai turėtų padėti daryti šeštus metus „Magic“ organizacijoje pradėsiantis, pasaulio čempionato simboliniame penketuke vietą iškovojęs prancūzas E. Fournier.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų