REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA nevaržys išraiškos laisvės ir neatsiprašys už klubo „Houston Rockets“ vadovo tviterio žinutę, sukėlusią Kinijos nepasitenkinimą, antradienį pareiškė organizacijos komisaras.

NBA nevaržys išraiškos laisvės ir neatsiprašys už klubo „Houston Rockets“ vadovo tviterio žinutę, sukėlusią Kinijos nepasitenkinimą, antradienį pareiškė organizacijos komisaras.

REKLAMA

„Houston Rockets“ generalinio direktoriaus Darylo Morey (Darilo Morio) parama pusiau autonominiame Honkonge vykstantiems protestams už demokratiją įsiutino klubo gerbėjus Kinijoje.

NBA vadovas Adamas Silveris pareiškė, kad organizacija ir toliau „palaikys išraiškos laisvę ir, žinoma, NBA bendruomenės išraiškos laisvę“.

„Morey naudojasi šia teise“, – A. Silveris sakė spaudos konferencijoje Japonijoje, kur jo klubas šią savaitę žais dvejose draugiškose rungtynėse.

„NBA nesuteiks sau teisės reguliuoti, ką šiais klausimais kalba arba ko nekalbės žaidėjai, darbuotojai ir komandos savininkai. Mes paprasčiausiai negalime taip elgtis“, – sakoma prieš spaudos konferenciją paskelbtame A. Silverio pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią mintį jis pakartojo ir žurnalistams.

„Mes neatsiprašome už tai, kad Darylas naudojosi savo išraiškos laisve“, – sakė NBA vadovas. Jis pridūrė „apgailestaujantis“, kad dėl šios žinutės  „nuliūdo tiek daug žmonių, įskaitant milijonus mūsų gerbėjų“. 

REKLAMA

Praėjusį penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodžiusi D. Morey žinutė sukėlė tikrą audrą. Kinija atšaukė NBA draugiškų rungtynių transliacijas, o rėmėjai paskelbė, kad sustabdys bendradarbiavimą su „Houston Rockets“.

Kinija yra didžiausia NBA rinka už Jungtinių Valstijų ribų, ir „Houston Rockets“ ten buvo labai populiarus, kaip ir legendinis kinų krepšininkas Yao Mingas (Jao Mingas), kurį, pasak A. Silverio, „ypač nuliūdino“ D. Morey žinutė.

A. Silveris pripažino, kad šis nesutarimas turėjo rimtų pasekmių – gerokai aptemdė kelionę, turėjusią padidinti NBA populiarumą Japonijoje ir Kinijoje – tačiau organizacijai teks „susigyventi su šiomis pasekmėmis“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nėra tai, ko mes tikėjomės, gaila, bet jeigu tokios yra mūsų vertybių laikymosi pasekmės, mes vis tiek manome, kad mums iš esmės svarbu laikytis tų vertybių“, – pridūrė jis.

A. Silveris sakė, kad supranta, jog D. Morey žinutė, kuri vėliau buvo ištrinta, „palietė tai, ką aš pavadinčiau politiškai pavojinga problema“. 

„Žinoma, norėčiau, kad su NBA susiję žmonės būtų neabejingi kitų žmonių kultūroms, tačiau manau, kad šis pasakymas dar nereiškia, kad mes ruošiamės varžyti jų kalbos laisvę“, – kalbėjo NBA vadovas.

„Būdami pasaulinis verslas mes visada turime stebėti vietos tradicijas, vietos papročius, bet tai nėra reguliuojama“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų