REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Jonavos sporto arenoje prasidėjo UEFA futsalo (salės futbolo) Čempionų lygos pagrindinio etapo trečiosios grupės kovos. Pirmajame ture stipriausia Lietuvos komanda Kauno „Vytis“ apmaudžiai 4:5 pralaimėjo Rudnio „Ayat“ (Kazachstanas) klubui. 

Antradienį Jonavos sporto arenoje prasidėjo UEFA futsalo (salės futbolo) Čempionų lygos pagrindinio etapo trečiosios grupės kovos. Pirmajame ture stipriausia Lietuvos komanda Kauno „Vytis“ apmaudžiai 4:5 pralaimėjo Rudnio „Ayat“ (Kazachstanas) klubui. 

REKLAMA

„Vytis“ šiose rungtynėse atliko net 55 smūgius (varžovai – 17), o į vartų plotą pataikė 21 kartą (varžovai – 8). Dar prieš turnyrą buvo prognozuota, kad būtent „Ayat“ bus pagrindinis „Vyčio“ varžovas kovoje dėl paskutinio kelialapio į elitinį etapą. Dabar „Vyčiui“ reikės kurti stebuklus prieš „Tyumen“ arba „Barceloną“.

„Vytis“ rungtynes pradėjo kur kas aktyviau ir per pirmąsias 7 min. net 12 kartų atakavo varžovų vartus („Ayat“ – 4). Kazachai neretai darė klaidas ir buvo priversti pražangomis stabdyti „Vyčio“ atakas. Kartą po Leandro smūgio „Ayat“ klubą išgelbėjo vartų konstrukcija. Įvartis galiausiai subrendo sužaidus 7 min. 30 sek. Po standartinės situacijos Lukas Sendžikas atliko perdavimą Vladimirui Derendiajevui, o lietuvis nuginklavo varžovų vartininką.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, persvarą kauniečiai išlaikė vos 44 sek. Čia pat rezultatą išlygino Matheusas Prea.

15-ą min. pasikartojo sparnuota frazė „neįmuši tu – įmuša tau“. „Vytis“ nerealizavo dviejų puikių progų prie „Ayat“ vartų, o varžovai kitos atakos metu gražiai įveikė šeimininkų gynybą ir po Hebbertho Bolto įvarčio išsiveržė į priekį.

REKLAMA

Kėliniui artėjant prie pabaigos „Vytis“ vėl drebino varžovų vartų konstrukciją, bet įvarčio nepelnė. Čia pat Azatas Valiulinas gavo perdavimą nuo kampinio žymos ir nuginklavo kauniečių vartininką.

Antrojo kėlinio pradžioje „Vyčiui“ pagaliau pasisekė. 24-ą min. po Leandro smūgio kamuolys atsimušė į varžovą ir įlėkė į vartus. Deja, netrukus pasikartojo pirmojo kėlinio scenarijus. „Vytis“ iš karto po sėkmingo epizodo prastai sužaidė savo aikštės pusėje ir Matheusas Prea grąžino „Ayat“ dviejų įvarčių persvarą.

„Vyčio“ situacija komplikavosi ir toliau. Likus žaisti mažiau nei 6 min. Matheusas Prea užbaigė savo „hat-tricką“ ir suteikė „Ayat“ rekordinį pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Po maždaug minutės teisėjas įžvelgė Ersultano Sagyndykovo žaidimą ranka, parodė jam raudoną kortelę ir skyrė baudinį. Rafa fantastiškai realizavo šią galimybę ir kiek atgaivino šeimininkų viltis.

„Vytis“ toliau žaidė be vartininko ir po galingo Leandro smūgio priartėjo iki minimumo. Šeimininkai dar turėjo apie minutę, kad išplėštų lygiąsias, bet paskutinėmis akimirkomis žaidė tiesiog siaubingai. „Vytis“ nesėkmingai bandė išleisti papildomą aikštės žaidėją, klydo vartininkas, netinkamus sprendimus priėmė ir aikštės žaidėjai. „Vytis“ daugiau nesurengė nė vienos pavojingos atakos ir pralaimėjo minimaliu skirtumu.

„Vytis“ praėjusiame UEFA futsalo Čempionų lygos sezone sukūrė istoriją. Kauniečiai laimėjo preliminariojo etapo turnyrą, vėliau nugalėjo ir pagrindinio etapo turnyre bei nukeliavo iki pat elitinio etapo. „Vytis“ tąkart pateko tarp 16 stipriausių Senojo žemyno klubų. Šiame sezone „Vyčiui“ nebereikėjo žaisti preliminariajame etape, mat kauniečiai pagal reitingą pateko tiesiai į pagrindinį etapą. „Ayat“ praėjusį sezoną tapo Kazachstano vicečempionu. Jie į priekį praleido tik vieną stipriausių pasaulio klubų Almatos „Kairat“, kuris yra dabartinis UEFA futsalo lygos vicečempionas. Kitose pirmojo turo rungtynėse Barselonos „FC Barcelona“ (Ispanija) 1:0 palaužė Tiumenės „MFK Tyumen“ (Rusija) pasipriešinimą. Trečiadienį bus žaidžiami antrojo turo mačai. „Ayat“ tuomet lauks „FC Barcelona“, o „Vytis“ susitiks su „MFK Tyumen“. Trys geriausios komandos pateks į elitinį etapą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų