REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čikagos „Wintrust“ arenoje (JAV) vykęs profesionalų bokso vakaras labai liūdnai baigėsi 27-erių metų amerikiečiui Patrickui Day. Dėl JAV antrojo pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržo kovojęs P.Day paskutiniame – 10-ame – raunde buvo nokautuotas 21-erių metų tautiečio Charleso Conwello.

Čikagos „Wintrust“ arenoje (JAV) vykęs profesionalų bokso vakaras labai liūdnai baigėsi 27-erių metų amerikiečiui Patrickui Day. Dėl JAV antrojo pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržo kovojęs P.Day paskutiniame – 10-ame – raunde buvo nokautuotas 21-erių metų tautiečio Charleso Conwello.

REKLAMA

Iš karto po nokauto buvo akivaizdu, kad P.Day situacija – prasta. Amerikietis nekilo ant kojų, o jam padėti skubėjo medikai. P.Day iš ringo buvo išgabentas neštuvais ir iš karto išvežtas į ligoninę. Pakeliui į ligoninę jį ištiko traukulių priepuolis, o medikai stengėsi padėti jam kvėpuoti. Šiuo metu P.Day guli ligoninėje ir yra paniręs į komą, o jo būklė vertinama kaip labai kritiška.

Sunkiai su tokia kovos baigtimi taikosi ir pats Ch.Conwellas. Jis išplatino jautrų laišką, skirtą P.Day: „Niekada nenorėjau, kad tau nutiktų kas nors panašaus. Mano tikslas buvo tiesiog paprasta pergalė. Jei galėčiau, atsukčiau laiką atgal ir atiduočiau pergalę vardan tavo sveikatos. Niekas nenusipelno tokios kovos baigties. Galvoje vis kartoju mūsų kovos momentus, vis galvoju, kaip buvo galima to išvengti. Mintys apie tavo sveikatą užvaldė mane. Nuolat meldžiuosi dėl tavęs. Išliejau labai daug ašarų, nes negaliu suvokti, ką dabar išgyvena tavo artimieji. Visur girdžiu tik gerus atsiliepimus apie tave. Išgirdęs naujienas, pagalvojau, kad man reikėtų baigti boksininko karjerą, bet žinau, kad tu to nenorėtum. Žinau, kad širdyje tu esi kovotojas, kuris svajojo apie pasaulio čempiono diržą. Mano svajonė tokia pati ir esu tikras, kad norėtum, jog jos toliau siekčiau. Tavo kova dėl gyvybės mane motyvuos kiekvieną karjeros dieną. Ringe atiduosiu visas jėgas, gerbdamas tave“, - rašė Ch.Conwellas.

REKLAMA
REKLAMA

21-erių metų amerikietis taip pat pridėjo, kad šia tema daugiau viešai nekalbės, nes tai jam kelia per daug emocijų.

View this post on Instagram

This is my last time speaking on the situation because of this being a sensitive topic not only for his family and friends but for myself and the sport of boxing. Dear Patrick Day, I never meant for this to happen to you. All I ever wanted to do was win. If I could take it all back I would no one deserves for this to happen to them. I replay the fight over and over in my head thinking what if this never happened and why did it happen to you. I can’t stop thinking about it myself I prayed for you so many times and shedded so many tears because I couldn’t even imagine how my family and friends would feel. I see you everywhere I go and all I hear is wonderful things about you. I thought about quitting boxing but I know that’s not what you would want I know that you were a fighter at heart so I decided not to but to fight and win a world title because that’s what you wanted and thats what I want so I’ll use you as motivation every day and make sure I always leave it all in the ring every time. #ChampPatrickDay With Compassion, Charles Conwell

REKLAMA

A post shared by Boxings Best Kept Secret 🤫 (@charlesconwell) on

P.Day treneris Joe Higginsas netrukus padėkojo Ch.Conwellui: „Dėkoju už gražius žodžius. Patrickas gimė kitoje gatvės pusėje nuo manęs, todėl mūsų ryšys visada buvo ypatingas. Jis būtų norėjęs, kad tu toliau tęstum karjerą. Palaikysiu tave siekiant svajonės. Tos pačios svajonės, kurią turėjo ir Patrickas. Mane irgi plėšo prieštaringi jausmai, nes jaučiuosi kaltas dėl to, kas nutiko, bet turime suvokti, kad nieko nebepakeisime ir nustoti kaltinti save. Išlik stiprus ir, prašau, negalvok, jog mes dėl šios nelaimės kaltiname tave.“

REKLAMA
REKLAMA

P.Day profesionalų bokse debiutavo 2013 m. ir nuo tada laimėjo 17 kovų (6 nokautais), pasiekė 1 lygiąsias ir patyrė 4 pralaimėjimus (2 nokautais). Amerikietis 2016 m. lapkritį kovėsi su lietuviu Virgilijumi Stapulioniu ir tada po 10 raundų iškovojo pergalę teisėjų sprendimu.

P.Day yra daugkartinis WBC Amerikos regiono čempionas. Ch.Conwellas – vienas talentingiausių pasaulio boksininkų. Jis laimėjo visas 11 kovų ir nokautavo 8 varžovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų