REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (1/2) ketvirtadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje iškovojo pirmąją sezono pergalę ir įveikė iki šiol nepralaimėjusį Madrido „Real“ (2/1) klubą. „Laimėjome ne prieš bet ką“, – po rungtynių sakė Šarūnas Jasikevičius.

Kauno „Žalgiris“ (1/2) ketvirtadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje iškovojo pirmąją sezono pergalę ir įveikė iki šiol nepralaimėjusį Madrido „Real“ (2/1) klubą. „Laimėjome ne prieš bet ką“, – po rungtynių sakė Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA

Ispanų žiniasklaida pripažįsta – Lietuvos čempionų teritorijoje „Real“ atrodė itin blankiai, o prieš tokį naujokų pasirodymą priešnuodžių rasti buvo ne tik sunku, bet ir praktiškai neįmanoma.

„Madrido „Real“ nebespėjo sugrįžti ir apmaudžiai krito Kaune“, – tokia antrašte savo straipsnį pradeda internetinis dienraštis „MadridistaReal“.

„Žalgiris“ parbloškė Madridą“, – trumpu pavadinimu savo straipsnį pradeda vienas didžiausių ispanų sporto portalų AS.com

REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai nepabūgo trečiojo kėlinio metu svečių sukurto spurto 10:0, pademonstravo įspūdingą charakterį ir, ketvirtą kėlinį laimėję 16 taškų skirtumu, Madrido klubą įveikė 86:73.

REKLAMA

73 pelnyti taškai „Real“ komandai yra vienas prasčiausių pasiekimų net žvelgiant į pastaruosius dvejus metus.

Būtent užstrigusį puolimą vietinė ispanų žiniasklaida ir akcentuoja kaip vieną kertinių pralaimėjimo akcentų.

„Pablo Laso auklėtiniai, atrodę vaikiškai gynyboje ir kaip reikiant klimpę puolime, nesugebėjo laimėti Kaune ir tokiu būdu įsirašė pirmą sezono pralaimėjimą. Keistos, nemalonios ir liūdnos rungtynės Kaune baigėsi įsisiautėjusios Lietuvos komandos ir jos sirgalių pergale“, – tęsia „MadridistaReal“.

Į pergalė žaliai-baltus vedė įspūdingai iššovęs naujokas Zachas LeDay‘us. Ketvirtojo kėlinio metu jis pats vienas pelnė daugiau taškų (16), nei visa „Real“ komanda (13), o viso surinko 26 taškus ir 35 naudingumo balus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį Z. LeDay‘aus pasirodymą ispanai vadina „stratosferiniu“.

„Stratosferinis Zachas LeDay‘us, vėl suspindęs Paulius Jankūnas ir naudingai žaidęs Edgaras Ulanovas atrodė geriau, nei Pablo Laso kariauna. Trečiojo kėlinio metu atrodė, kad Madirdas iškovos pergalę, bet rungtynių pabaigoje madridiečių pastangos atrodė bevaisės ir pavėluotos“, – dėstė „MadridistaReal“.

AS.com rašo, kad kertinė pralaimėjimo priežastis buvo dviejų „mažų“ žalgiriečių žaidimas.

„Baltieji gavo pirmą sezono antausį išvykoje. LeDay‘us ir Hayesas, du šeimininkų „mažyliai“, nukovė „Real“ bokštus Walterį Tavaresą ir Jordana Mickey“, – rašė minėtas šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispanai pralaimėjimo priežasčių ieško ir pačioje rungtynių pradžioje. Jau per pirmą minutę vienas Madrido klubo lyderių, Facundo Campazzo, užsidirbo dvi asmenines pražangas ir atsisėdo ant atrasrginių žaidėjų suolelio.

„Real“ krepšininkai Kaune ant parketo žengė kaire koja. Dvi F. Campazzo pražangos per 50 sekundžių pradėjo, kaip paaiškėjo vėliau, ilgai truksiančius vargus.

Arčiausiai pergalės Madridas buvo po trečiojo kėlinio, bet tuomet sporgo Z. LeDay‘us. Praėjusiame sezone taip gerai „Olympiacos“ klube nežaidęs amerikietis pats vienas suteikė „Žalgiriui“ pirmą sezono pergalę“, – rašė AS.com.

Naujienų portalas tv3.lt neseniai rašė apie „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą besilankiusį ispanų žurnalistą iš „MadridistaReal“ dienraščio.

„Atmosfera gera, komanda dirba labai gerai, tikrai reikia laiko. Kartoju. Tikrai reikia laiko“, – po laimėtų rungtynių žadėjo Š. Jasikevičius.

Kitas iššūkis žalgiriečių laukia spalio 25-ąją, kuomet į Kauną atvyks Vilerbano ASVEL.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų