REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį „Betsafe-LKL“ pirmenybėse Kauno „Žalgiris“ (12/0) pataikė 12 tritaškių iš 23 bandymų, vien Kauno klubo naujokas K. C. Riversas realizavo 6 tolimus metimus iš 7, o žalgiriečiai namuose 100:82 (23:17, 19:23, 24:18, 34:24) nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ (7-5) ir šiame čempionate išliko nepralaimėję.

Sekmadienį „Betsafe-LKL“ pirmenybėse Kauno „Žalgiris“ (12/0) pataikė 12 tritaškių iš 23 bandymų, vien Kauno klubo naujokas K. C. Riversas realizavo 6 tolimus metimus iš 7, o žalgiriečiai namuose 100:82 (23:17, 19:23, 24:18, 34:24) nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ (7-5) ir šiame čempionate išliko nepralaimėję.

REKLAMA

Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pasveikino 12-ąjį gimtadienį švenčiančius ištikimiausius „Žalgirio“ sirgalius „Green White Boys“, buvo nusivylęs komandos gynyba ir negalėjo surasti paaiškinimo, kodėl žalgiriečiai kur kas geriau atakuoja iš trijų taškų zonos LKL nei Eurolygoje.

Š. Jasikevičius taip pat nevengė pajuokauti su LKL komentatoriumi Vaidu Čeponiu, kuris jau ne pirmą kartą įsivelia į šmaikštų žodžių mūšį su žalgiriečių treneriu.

REKLAMA
REKLAMA

„Sveikinu mūsų fanus su pergale, nors jau vakar sveikinome, bet dar kartą pasveikinsiu „Green White Boys“ su jų gimtadieniu. Puolime šiandien žaidėme geriau, labai padėjo pataikymas, tačiau gynyboje rungtynės visiškai nepavyko. Paskaičiavome, kad iš varžovų 82 taškų, pirmoje fazėje galėjome nuimti 52 taškus ir juos leidome įmesti dėl savo klaidų ir baudų nepadarymo – tai nerealūs skaičiai ir tai neatleistina. Esame labai toli nuo to, kur norime būti, bet pergalė tikrai buvo nebloga, nes ji pasiekta prieš komandą, kuri šiuo metu demonstruoja tikrai neblogą krepšinį“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

REKLAMA

– Be baudų nepadarymo laiku, kokios dar būdavo gynybinės klaidos?, – Š. Jasikevičiaus pradėjo klausinėti V. Čeponis.

– Vėluodavo pirminė ir antrinė pagalbos, tai gana pigūs taškai. Niekada gyvenime nebus viskas idealiai, bet 52 iš 82 yra nerealūs skaičiai ir panašiai dalinami taip pat Eurolygoje. Kai kuriuose momentuose taip pat nesiseka nubausti varžovų, kai susikuriame momentus, todėl potencialas yra ir dirbame toliau. Tikėkimės, kad pradėsime žaisti geresnį krepšinį.

– Prieš „Dzūkiją“ ir prieš „Neptūną“ gerai pataikėte tritaškius, bet to nepavyksta padaryti Eurolygoje. Galbūt randate į tai atsakymą?

REKLAMA
REKLAMA

– Negaliu atsakyti į šį klausimą.

– Tiesiog nekrenta ir tiek, be jokios priežasties?

– Na taip.

– G. Masiulis „Neptūne“ demonstruoja solidų žaidimą. Ar pagal savo lygį jis tiktų jau į „Žalgirį“?

– Sunku pasakyti, ar jis tiktų. Komanda yra kažkokia dėlionė, žaidėjų mišinys ir manau, kad šiai dienai jis yra idealiose sąlygose – žaidžia Europos taurėje, gauna daug pasireikšti. Tikėkimės, kad jis ir toliau tobulės bei jo laikas ateis.

– K. C. Riversas šiandien puikiai pataikė tritaškius ir dažnai metė laisvas, bet jo prasiveržimų beveik nebuvo. Ar ir taip modeliuosite jo žaidimą Eurolygoje?

– Kiekvienas žaidėjas turi būti agresyvus, kiekvieną išėjimą, pikenrolą ir visą žaidimą turi aštrint bei bandyti atakuoti. Viena komanda ginasi vienaip, kita – kitaip. Žaidžia dvi komandos, o ne tik „Žalgiris“. Svarbiausia būti agresyviam, vieną dieną išmesti daugiau tritaškių, galbūt kitą dieną dvitaškių. Varžovas irgi nėra kvailas ir žino, koks metikas yra K. C. Riversas ir neleidžia jam išmesti tų metimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šių klausimų LKL komentatorius V. Čeponis pamėgino į spaudos konferenciją įnešti daugiau linksmumo ir pasiteiravo Š. Jasikevičiaus, ar gynybą prieš gerai besiveržiantį žaidėją paskutinėmis atakos sekundėmis, kuomet jis atsiduria prieš aukštesnį žmogų, o pusiau kraštuose stovintys žaidėjai atsitraukia nuo savo varžovų ir padeda aukštaūgiui apsiginti, galima vadinti pusiau zonine?

„Ne, nematau aš ten zoninės gynybos“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Bet pusiau galima traktuoti? Tam tikri elementai...Na gerai, aš čia kad linksmiau paklausiau“, – sakė V. Čeponis.

„Jūs čia iš LKL‘o? Kada nors reikėtų pastatyti kamerą ir į jūsų pusę, būtų žiūrovams ir krepšinio mylėtojams dar smagiau, nes visas veiksmas vyksta pas jus“, – juokavo Š. Jasikevičius.

REKLAMA

„Man liepė klausinėti, kad nebūtų nuobodu reikia visokių...“, – tęsė V. Čeponis .

„Tu nenori sekmadienį važiuoti namo?“, – su šypsena V. Čeponio klausė Š. Jasikevičius.

„Ne, Kaune liksiu, galbūt važiuosiu pas Karolį (Tiškevičių, LKL komentatorių, – aut. past.). Gal tu pakviesi?“, – klausė V. Čeponis.

„Ne, ne, ne, tikrai Vaidai ne“, – juokdamasis atsakė Š. Jasikevičius.

„Gal kitą kartą“, - konferenciją užbaigė V. Čeponis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų