REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po savaitės pertraukos Panevėžio „Lietkabelis“ grįžta į FIBA Čempionų lygos kovas – šįkart į „Cido“ areną atvyksta Holono UNET ekipa.

Po savaitės pertraukos Panevėžio „Lietkabelis“ grįžta į FIBA Čempionų lygos kovas – šįkart į „Cido“ areną atvyksta Holono UNET ekipa.

REKLAMA

Tuometiniame Vilniaus „Lietuvos ryte“ trumpai dirbusio Sharono Druckerio treniruojama Izraelio komanda šiuo metu yra rezultatyviausia turnyro ekipa – įmeta 92,5 taško per mačą. Taip pat rikiuojasi antroje vietoje pagal rezultatyvius perdavimus, kurių atlieka net po 23.

Prieš savaitę UNET atliko netikėtą ėjimą, kai išsiskyrė su savo naudingiausiu žaidėju Lataviousu Williamsu, kuris pelnydavo 14,8 taško, atkovodavo po 10 kamuolių ir rinkdavo 21,7 naudingumo balo.

Rezultatyviausias žaidėjas yra Marcusas Fosteris, pelnantis 18,3 taško per mačą. Jam puikiai talkina Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) duonos ragavęs Malachi Richardsonas, įmetantis 13,5 taško. Tarp žinomų žaidėjų galima paminėti Izraelio rinktinės narį Richardą Howellą bei veteraną Guy Pnini.

REKLAMA
REKLAMA

Šįkart rungtynės Panevėžyje bus žaidžiamos neįprastu laiku – dvikova iš 19 valandos perkelta į 21 val. Taip nutiko dėl Izraelio televizijos prašymo, kuri dvikovą transliuos tiesiogiai.

REKLAMA

„Lietkabelio“ treneris-skautas Laimonas Eglinskas teigė, kad UNET komanda labai pavojinga puolime ir ypač gerai meta tritaškius. Pašnekovas taip pat tikino, kad nepaisant intensyvaus tvarkaraščio, žaidėjai fiziškai jaučiasi gerai ir yra pasirengę siekti trečio iš eilės laimėjimo tarptautiniam turnyre.

UNET yra rezultatyviausia turnyro komanda. Kuo grindžiamas juos puolimas?

Taip, mes vis susiduriame su tuo metu rezultatyviausiomis ekipomis – prieš tai buvo „Polski Cukier“, dabar Izraelio klubas. Jų žaidimas grįstas puolimu, daug atakuojama ankstyvoje atakų stadijoje, daug žaidžiama ankstyvų „du prieš du“ situacijų. Taip pat dažnai atakuoja iš toli ir tie metimai tikrai krenta – net 45 proc. pataikymas. UNET yra labai gerai perimetre žaidžianti ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Antra vieta pagal rezultatyvius perdavimus byloja apie gerą kamuolio judėjimą, ar tiesiog atakuojama vos gavus perdavimą?

Dažniausiai būna vienas perdavimas ir bandoma atakuoti. Negalima sakyti, kad pernelyg dalinasi kamuoliu. Būna perdavimas ir metimas, o kadangi pataikymo procentas geras, susirenka tuos rezultatyvius perdavimus.

 Neseniai ekipą paliko L.Williamsas. Kiek tai pakeitė patį žaidimą?

Jie liko su vienu tikru centru Howellu. Šiuo atveju jie daugiau nukentėjo gynybos prasme, bet puolime išplečia žaidimą ir nesusiduria su problemomis. Matėme per pastaruosius du mačus, kad UNET žaidžia rezultatyviai ir be L.Williamso.

UNET turi problemų kovoje dėl kamuolių?

Jie pernelyg ir nepersistengia dėl jų kovoti. Taip pat vienas iš faktorių yra tai, kad gerai pataiko patys, todėl nenusiima kamuolių puolime ir tai iškart mažina bendrą skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Holono klubui du pastarieji mačai Čempionų lygoje susiklostė labai dramatiškai – laimėjo 2 taškais ir pralaimėjo tokiu pačiu skirtumu.

Visą sezoną jie jeigu ir laimi, tai padaro keliais taškais. Lygiai taip pat ir nesėkmės patiriamos artimoje kovoje. Dėl to panašumų turi su mumis, kai kontroliuoja rungtynes, žaidžia gerai, bet tada sustoja ir pralaimi jas. Arba atvirkščiai, kai atsilieka, nenuleidžia rankų ir pasiveja varžovus bei išplėšia pergalę.

Kurie žaidėjai yra pavojingiausi?

Vienareikšmiškai tai yra po 18 taškų renkantis atakuojantis gynėjas Fosteris, kuris meta iš įvairiausių padėčių, yra aktyvus. Galima išskirti ir NBA žaidusį Richardsoną, tą patį Cline‘ą. UNET turi pavojingų žaidėjų ir neblogą rotaciją.

REKLAMA

Pastaruoju metu „Lietkabelis“ turi įtemptą grafiką – žaidė ketvirtadienį, tada šeštadienį, o dabar rungtynės – antradienį. Ar žaidėjai nejaučia nuovargio?

Dėl nuovargio tikrai negalime skųstis. Mačas prieš „Pieno žvaigždes“ parodė, kad problemos buvo ne fizikoje, o psichologiniame nusiteikime. Tai įrodė antra dvikovos dalis, kai po pertraukos įdėjome daugiau darbo, daugiau pastangų ir išsiveržėme į priekį. Pabaigoje pristigo šiek tiek sėkmės ir to intensyvumo. Negalima žaidžiant svečiuose leisti varžovams iš karto atitrūkti. Manau, kad fiziškai tikrai esame gerai pasiruošę ir negalime sakyti, kad kamuoja nuovargis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų