REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Australian Open“ pusfinalyje žiūrovų laukia Djokovičiaus ir Federerio dvikova

Su ašaromis prakalbo apie Bryantą

 Melburne (Australija) antradienį tęsėsi pirmojo šių metų „Didžiojo kirčio“ serijos „Australian Open“ teniso turnyro pagrindinio etapo kovos.

 Melburne (Australija) antradienį tęsėsi pirmojo šių metų „Didžiojo kirčio“ serijos „Australian Open“ teniso turnyro pagrindinio etapo kovos.

REKLAMA

Antrajame vyrų vienetų varžybų ketvirtfinalyje titulą ginantis serbas Novakas Djokovičius (ATP-2) per 2 valandas 52 minutes 6:4, 6:3, 7:6 (7:1) nugalėjo kanadietį Milošą Raoničių (ATP-35). Tai buvo net dešimta serbo pergalė prieš kanadietį iš tiek pat galimų.

Pirmajame sete M.Raoničius dažnai turėjo problemų savo padavimų metu, bet jam vis pavykdavo neutralizuoti varžovo susikuriamus „break pointus“. Septintajame geime kanadietis netgi galėjo perimti iniciatyvą, bet ir pats nepajėgė tašku laimėti varžovo padavimų serijos. Dešimtajame geime M.Raoničius ne kartą buvo per tašką nuo laimėtos savo padavimų serijos, bet N.Djokovičius nepasidavė ir vis didino spaudimą kanadiečiui. N.Djokovičius iššvaistė dar keletą „break pointų“, bet galiausiai laimėjo varžovo padavimų seriją ir baigė setą. Šiame sete serbas realziavo vos 1 iš 9 „break pointų“.

Antrajame sete N.Djokovičius tiek vargo neturėjo. Jau ketvirtajame geime jis laimėjo varžovo padavimų seriją ir vėliau ramiai išlaikė pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Atkakliau klostėsi trečiasis setas, kurio starte M.Raoničius turėjo „break pointą“, bet savo galimybės nerealizavo. Savo padavimų metu kanadietis žaidė geriau nei ankstesniuose setuose ir neleido N.Djokovičiui atitrūkti. Tik vienuoliktajame geime serbas ėmė kurtis „break pointus“, tačiau M.Raoničius visus juos neutralizavo, o seto baigtis sprendėsi pratęsime. Jau jo pradžioje kanadietis smūgiavo į tinklą ir pralaimėjo paties įžaistą kamuoliuką. Vėliau jo situacija nepagerėjo, o dominavęs serbas žengė į kitą etapą.

REKLAMA

"He was there for me"@DjokerNole pays tribute to his late friend and mentor Kobe Bryant.#AO2020 | #AusOpen pic.twitter.com/k8sRHcBATw

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 28, 2020

Pusfinalyje serbo lauks legendinis varžovas šveicaras Rogeris Federeris (ATP-3). Jis 7 kartus buvo per tašką nuo iškritimo, bet 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (10:8), 6:3 nugalėjo amerikietį Tennysą Sandgreną (ATP-100).

N.Djokovičius jau dabar yra tituluočiausias visų laikų „Australian Open“ vienetų varžybų žaidėjas. Jis čempionu tapo net 7 kartus. Dabar jį skiria vos 2 pergalės iki 8-ojo titulo ir šio rekordo pagerinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų