REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolyga grįžta. Po Europos šalyse praūžusių taurių turnyrų stipriausios Senojo žemyno komandos vėl tęs kovą reguliariajame Eurolygos sezone, iki kurio pabaigos liko 10 turų. Nors galbūt kai kurie sirgaliai sakytų, kad tai dar pakankamas rungtynių kiekis, vis dėlto intriga turnyrinėje lentelėje tokia didelė, kad kiekviena pergalė dabar yra aukso vertės.

Eurolyga grįžta. Po Europos šalyse praūžusių taurių turnyrų stipriausios Senojo žemyno komandos vėl tęs kovą reguliariajame Eurolygos sezone, iki kurio pabaigos liko 10 turų. Nors galbūt kai kurie sirgaliai sakytų, kad tai dar pakankamas rungtynių kiekis, vis dėlto intriga turnyrinėje lentelėje tokia didelė, kad kiekviena pergalė dabar yra aukso vertės.

REKLAMA

Į šią kovą, žinoma, visu tempu jau įsijungė ir Šarūno Jasikevičiaus kariauna. Kauno „Žalgiris“ šiuo metu savo sąskaitoje turi 9 pergales ir 15 pralaimėjimų, kas jiems leidžia užimti 13 vietą turnyrinėje lentelėje. Karaliaus Mindaugo Taurės titulą savaitgalį iškovoję kauniečiai šiandien į kovą stos Ispanijoje, kur susitiks su vietos „Baskonia“ klubu. 

Iki paskutinį bilietą suteikiančioje aštuntoje vietoje esančios ir Artūro Gudaičio atstovaujamos Milano „AX Armani“ komandos kauniečiams trūksta dviejų pergalių. Kova tokia atkakli, kad vienas kitas pralaimėjimas ar kelios pergalės iš eilės gali nulemti daug ką.

REKLAMA
REKLAMA

Tad portalas tv3.lt prieš svarbią dvikovą siūlo panagrinėti, koks yra „Žalgirio“ ir kitų komandų, pretenduojančių į pirmąjį aštuntuką, likęs tvarkaraštis ir kas turi daugiausiai šansų iškovoti taip trokštamą bilietą į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA

Kauno „Žalgiris“

Turbūt tik ištikimiausi fanai galėjo pagalvoti, kad po tokio tragiško starto Eurolygoje, likus dešimčiai turų, mes vis dar kalbėsime apie pakankamai realius komandos šansus pakliūti į atkrintamąsias. Reikia priminti, kad kauniečiai šiemet buvo pakliuvę į tikrą pralaimėjimų liūną, kai nesugebėjo laimėti net devynis mačus iš eilės. Vienu metu „Žalgiris“ buvo ir pačiame turnyrinės lentelės dugne.

Vis dėlto lūžiu tapo mačas Miunchene su vietos „Bayern", kur kauniečiai iškovojo triuškinamą pergalę 25 taškų skirtumu, kai varžovus į neviltį varė tritaškiais metimais. Po to, žinoma, pasitaikė ir pralaimėjimų, tačiau šešios pergalės iš devynių galima padėjo jiems vėl grįžti į kovą dėl aštuntuko.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ tvarkaraštis atrodo pakankamai optimistiškai. Namuose bus žaidžiami penki mačai, tiek pat išvykoje, tačiau svarbi detalė, kad trys iš keturių paskutinių susitikimų bus žaidžiami praktiškai nuolat sausakimšoje arenoje Kaune. Vis dėlto minusas tas, kad pačioje pabaigoje laukia rimti varžovai – „Fenerbahce“, „Maccabi“ ir CSKA.

Itin svarbu, kad komanda viską laiko savo rankose, nes laukia mačai su tiesioginiais varžovais. Į Kauną atvyks ant aštuntuko slenksčio esanti Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“, laukia mačas išvykoje su labai gerus rezultatus rodančia ir šiuo metu septinta esančia „Valencia“ ar kiek netikėtai šiemet buksuojančia „Fenerbahce“. Namuose kauniečiai susitiks ir su autsaidere Sankt Peterburgo „Zenit“, kurią, be jokių abejonių, būtina įveikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad „Žalgiris‘ tikrai nėra dar toje situacijoje, kai reikia nuolat dairytis į varžovus. Galima atsižvelgti ir į tai, kad likus keliems mačams iki reguliariojo sezono pabaigos komandos, kurios jau būna užsitikrinusios kelialapį į kitą etapą, dažnai leidžia pailsėti lyderiams ar į rungtynes žiūri atsainiau.  

Drąsiai galima sakyti, kad „Žalgirio“ šansai realūs, tačiau tam reikės kai kuriuose mačuose ne tik laimėti, bet ir tą padaryti reikiamu skirtumu. Pavyzdžiui, Ispanijoje ne tik įveikti „Valencia“, bet idealiausiu atveju tą padaryti bent penkiais taškais, nes Kaune pralaimėjo keturiais. Lygiai tokia pati situacija laukia ir kovoje su „AX Armani“. Realu, kad norint užimti aštuntąją vietą gali užtekti ir 15 pergalių, atsižvelgiant į painią situaciją. Tad „Žalgiris“ tiesiog privalo iškovoti bent šešias pergales per likusius turus, tačiau norint tikrai įsitraukt į kovą dėl atkrintamųjų veikiausiai prireiks bent septynių.

REKLAMA

Komandos, turinčios daugiau šansų

Peržvelgus pagrindinių „Žalgirio“ konkurentų tvarkaraštį, labiausiai akys kliūna už Vitorijos „Baskonia“. Nors kai kurie ekspertai skeptiškai vertina ispanų klubo šansus  pakliūti į aštuntuką, nes jų žaidimas šiemet labai banguotas, bet šešis mačus jie žais namuose, o keturis – išvykoje. Pagrindinius pliusas tas, kad jų laukia tokie varžovai kaip Berlyno ALBA, Belgrado „Crvena Zvezda“, Miuncheno „Bayern, tas pats „Žalgiris“, „Valencia"ar „AX Armani“. Teoriškai, kelias labai palankus ir visi koziriai yra „Baskonia“ rankose. 

Prieš sezoną mažai kas tikėjosi, kad Željko Obradovičiaus „Fenerbahce“ kariauna rodys tokį neužtikrintą žaidimą ir likus dešimčiai turų virš jų galvos skrajos reali galimybė nepatekti į akrintamąsias. Iki šešioliktojo turo „Fenerbahce“ apskritai buvo laimėję vos penkis mačus, tačiau sezono eigoje įsibėgėjo ir dabar yra laimėje šešerias rungtynes per pastarąsias aštuonerias. Tai jiems leidžia būti devintoje vietoje

REKLAMA

Turnyrinėje lentelėje nuo „Valencia“, kuri yra septinta, atsilieka vienu laimėjimu, o nuo laipteliu aukščiau esančios Atėnų „Panathinaikos“ – jau trimis. „Fenerbahce“ laukia svarbūs mačai su tiesioginiais varžovais. Nors paskutiniuose turuose teks kautis su CSKA ar „Anadolu Efes“, šioje situacijoje jiems labai padėti gali faktas, kad, pavyzdžiui, Stambulo ekipa jau dabar yra užsitikrinusi kelialapį į kitą etapą, o CSKA ten taip pat tikrai bus. Tad jie gali pailsinti svarbiausius žaidėjus.

Lietuvio trenerio Rimo Kurtinaičio treniruojami „Chimki“ krepšininkai atrodo labai realūs pretendentai įšokti į atkrintamųjų varžybų traukinį. „ALBA“, ASVEL, „Žalgiris“, „AX Armani“ – visos komandos dar laukia rusų ekipos likusiuose turuose. Nepaisant to, kad laukia mačai ir su tiesioginiais varžovais, kelyje dar bus ir lyderiai „Anadolu Efes“,„Barcelona“ ar „Panathinaikos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Chimki“ tvarkaraštis nėra kažkuo išskirtinis, bet, atsižvelgiant į komandos pajėgumą, jie tikrai turi nemažai šansų iškovoti bilietą. Vis dėlto, nepaisant to, komandai būtina pastoviai rodyti stabilius rezultatus, nes šiuo metu to jiems itin trūksta. Pavyzdžiui, po gero sezono starto, paskui sekė ir serijos, kur sekdavo ir keturi pralaimėjimai iš eilės. Šioje sezono stadijoje ir kelios nesėkmės iš eilės jau apsunkintų šansus keliauti toliau turnyre.

„Valencia“ tikrai nustebino ne vieną krepšinio specialistą ir sirgalių šioje sezono stadijoje demonstruodami solidų ir akiai patrauklų krepšinį. Po prasto starto, kur pralaimėjo penkis mačus iš eilės, ispanai įgavo pagreitį ir daugiau neįkrito į tokią duobę. Sezono eigoje jie rodė stabilesnius rezultatus ir šiuo metu turnyrinėje lentelėje yra septinti, su 12 pergalių ir 12 nesėkmių. „Panathinaikos“ atitrūkę dviem laimėjimais, tad juos aplenkti dar galima, tačiau vargiai tą pavyks padaryti su šeštoje vietoje esančia „Maccabi“, kuri turi net keturiomis pergalėmis daugiau.

REKLAMA

Už „Valencia“ nugarų verda arši kova, o patiems ispanams laukia tikrai gana nelengvas tvarkaraštis. Artimiausiuose turuose laukia mūšiai su „Anadolu Efes“, „Fenerbahce“, „Maccabi“, „AX Armani“. Šie susitikimai gali atsakyti į daug klausimų. Jei „Valencia“ pavyks iškovoti, pavyzdžiui, dvi arba idealiu atveju tris pergales per šias keturias rungtynes, jų šansai pabaigoje tikrai bus labai geri, nes paskutiniuose turuose lauks ALBA, „Crvena Zvezda“ ir „Baskonia“.

Komandos, turinčios mažiau šansų

Serbai „Crvena Zvezda“ nors kasmet prieš Eurolygos sezoną vertinami tie, kurie gali kartais įkasti, bet sudėtis neleis jiems būti kitame etape, šiemet vėl, bent jau kol kas, ruošiasi paneigti tas prognozes. Po blankios sezono pradžios įsibėgėjusi komanda šiuo metu savo sąskaitoje turi 10 pergalių 14 pralaimėjimų, kas jiems leidžia būti dešimtiems lentelėje. Tačiau pagrindinė bėda ta, kad „Crvena Zvezda“ laukia sunkūs artimiausi mačai, kai teks kautis su Madrido „Real“, „Maccabi“, „Fenerbahce“, CSKA. Nebūtų didelė nuostaba, jei serbai patirtų ir visus keturis pralaimėjimus, dėl ko jie save pastatytų į itin keblią padėtį.

REKLAMA

Nors sezono pabaigoje laukiantys varžovai labai palankūs – „AX Armani“, „Olympiacos“, „Zenit“, „Bayern“ ir „Valencia“, tačiau artimiausia laukianti serija suteikia daugiau pesimizmo, kad komanda gali prasibrauti bent iki aštuntosios vietos. Minusas ir tas, kad trys iš paskutinių ketverių mačų vyks išvykose, o ne Belgrado pragare, kur varžovus pasitinka ištikima minia serbų sirgalių. 

Lietuvio Artūro Gudaičio atstovaujama „AX Armani“ į šią kategoriją patenka dėl labai paprastos priežasties – stabilumo trūkumo. Nors komanda stulbinamai gerai pradėjo sezoną, kai per pirmąsias dešimt mačų buvo patyrę vos vieną pralaimėjimą, vėliau sekė ir penkių nesėkmių serija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ettore Messina auklėtiniai kol kas yra aštunti (11 ir 13), bet stebint jų žaidimą iš šalies atrodo kur kas realiau, kad kovos atkrintamosiose jie nebetęs. Pavyzdžiui, per pastarąsias šešerias rungtynes vėl laimėtas vos vienas mačas. Nors tvarkaraštis jų laukia tikrai palankus, nes laukia ir tokios komandos kaip „Asvel“, „Zenit“, „Žalgiris“, nepastovi forma gali pakišti jiems koją.

Vilerbano ASVEL taip pat savo sąskaitoje turi devynias pergales ir, teoriškai, dar turi gerus šansus keliauti į kitą etapą, tačiau toks scenarijus neatrodo realus. Pažvelgus į komandos tvarkaraštį jų laukia pajėgūs varžovai – „Barcelona“, CSKA, „Real“, „Maccabi“, „Olympiacos“, bet pagrindinė kliūtis bus sudėties pajėgumas.

REKLAMA

Prancūzų klubas vargu ar turi dar neišnaudotų resursų, kurie jiems leistų gerinti žaidimą, iškovojant taip reikiamas pergales.

Apibendrinant visų komandų šansus galima drąsiai teigti, kad Eurolygos reguliariojo sezono pabaigoje laukia tikrai arši kova. Vis dėlto, visai tai yra tik teorinės prielaidos, kadangi rezultatus gali lemti daugybė kitų faktorių, tokių kaip svarbių žaidėjų traumos, staigiai kritusi sportinė formą ar kitos bėdos, kurių iš anksto žinoti neįmanoma. Tačiau žiūrovų tikrai laukia daug intriguojančių mačų, o smagiausia, kad tikrai optimistinius šansus patekti į atkrintamąsias varžybas turi ir „Žalgiris“.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų