REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lukas Lekavičius pelnė 1000-ąjį tašką Eurolygoje, o Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį svečiuose 74:60 nugalėjo Vitorijos „Baskonia“ ekipą bei nutraukė penkių iš eilės nesėkmių seriją prieš šią komandą. 

Lukas Lekavičius pelnė 1000-ąjį tašką Eurolygoje, o Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį svečiuose 74:60 nugalėjo Vitorijos „Baskonia“ ekipą bei nutraukė penkių iš eilės nesėkmių seriją prieš šią komandą. 

REKLAMA

„Žalgiris“ taip pat atsirevanšavo „Baskonia“ ekipai didesniu taškų skirtumu nei pralaimėjo namuose (58:70).

Dėl Milano „AX Armani“ ir Stambulo „Fenerbahče“ pralaimėjimų, „Žalgirį“ nuo aštuntosios vietos jau skiria tik viena pergale. Tiesa, po 11 pergalių turi net keturios komandos, o 10 pergalių be „Žalgirio“ dar turi ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Po šių rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pasidžiaugė puikiu žaidėjų nusiteikimu ir darbu po iškovotos Karaliaus Mindaugo taurės, įvardino svarbiausias pergalės priežastis bei kalbėjo apie Luko Lekavičiaus ir Martino Gebeno pasirodymus.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu pagirti vyrus už suaugimą. Pradėsiu ne nuo šių rungtynių, o nuo antradienio. Mes atšventėme taurę taip, kaip „Žalgiriukas“ moka švęsti, o antradienį treneriai atėjome nesitikėdami kažko išgauti iš treniruotės ir buvo svarbiausia, kad jie truputį pasilakstytų ir paprakaituotų. Visgi jie atėjo dirbti ir antradienio treniruotė buvo net labai gera. Atvažiavome čia – vėl treniruotė buvo gera. Mūsų rungtynės buvo blogiausia, ką turėjome šiandien, nes tikrai galvos nedirbo, vyrai stengėsi, bet proto buvo mažai. Po šių taurių svarbiausia yra laimėti, dabar turime 3-4 laisvas dienas, o tai viduryje sezono yra kosmosas. Žaidėjai galės išsivalyti galvas ir įeiti į tą paskutinę sezono dalį. Labai džiugina žaidėjų protingumas, geras mentalitetas šiuo klausimu. Jeigu būtume pralaimėję, tai vis tiek sakyčiau, kad visi tikrai stengėsi. Nėra lengva po titulo, kad galvos veiktų labai gerai. Šiandien buvo labai daug pozityvo“, – sakė Š.Jasikevičius.

REKLAMA

Kas labiausiai turėjo įtakos trečiame kėlinyje?

Galbūt pagerėjo puolimas. Gynyba buvo normali, kažkur mes išlaikėme „Baskonia“ žaidėjus, neįleidome jų į trijų sekundžių zoną, o tai buvo pagrindinis dalykas tiek greitame puolime, tiek rungtyniaujant penki prieš penkis. Kažkiek gynyba taip pat pagerėjo, bet galų galiausiai mes pataikėme. Viskas atrodytų visai kitaip ir pirmoje pusėje, jeigu būtume pataikę tuos laisvus metimus. Tikrai „superinė“ pergalė, reikia išsivalyti galvas ir eiti toliau.

Šį vakarą atkovojote 15 kamuolių puolime. Kiek jie laikė komandą pirmoje pusėje?

Tie kamuoliai mus išlaikė žaidime. Minus penki su tokiu žaidimu buvo labai geras rezultatas pirmame kėlinyje. Ši komanda po pertraukos pradeda išeiti geriau. Nenoriu prisikalbėti, bet po pertraukos jie supranta ką jiems pasakai ir ką reikia daryti. Manau, kad ir patys žaidėjai yra labai užsikūrę, malonu žaisti, kai yra geros serijos, išsikovoji titulą. Po tokio labai nesėkmingo lapkričio ir gruodžio žaidėjai dabar jaučiasi tikrai geriau.

REKLAMA
REKLAMA

Pergalė didesniu skirtumu nei pralaimėjimas Kaune. Kada pajautėte, kad reikia pradėti skaičiuoti?

Pačioje pabaigoje, likus pusantros minutės. Tada pradėjome imti minutes pertraukėles, skaičiuoti. Manau, kad net teisėjai to nežinojo, nes pradėjo nuolaidžiauti. Vėliau paaiškinome ir teisėjams, bet nežinau.. Jie visus tuos dalykus žino, tai gal ir aš nesu teisus šiuo klausimu. Tas skirtumas yra, bet nemanau, kad jis bus svarbus po visų reguliariojo sezono rungtynių.

L.Lekavičius pirmoje pusėje gavo priekaištų, bet su juo startavote antroje pusėje. Kokios buvo to priežastys?

Žaidėjai turi išsikovoti pasitikėjimą. Lukas mums tiek yra davęs, kad jis turi teisę žaisti blogai. Tas, kuris turi blogą mėnesį, bus ilgiau pasodintas, bet tas, kuris mus tempia pastaruoju metu, jis tikrai turi tą trenerių pasitikėjimą ir gali žaisti blogai, o mes norime suteikti tuos šansus atsiskleisti, nes jis tikrai yra geroje sportinėje formoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek džiugina tai, kad turnyrinėje lentelėje „Žalgiris“ turi 11 pergalių ir turi neblogus šansus pasivyti atkrintamųjų traukinį?

Nereikia čia nieko mąstyti, dar labai anksti. Kaip treneris, aš taip pat įgaunu patirties. Prieš 3-4 metus dar skaičiuodavome kažką, žiūrėdavome visas komandas, o dabar nieko neskaičiuojame nes vienintelis šansas kažką pasiekti yra tau pačiam laimėti. Reikia eiti į sekančias rungtynes su tokiu pačiu mentalitetu, nes skaičiuodamas prisidarysi dar sau blogų dalykų.

Kokį patarimą Dariui Maskoliūnui duotumėte prieš rytojaus Lietuvos rinktinės rungtynes?

Jis viską ten žino, sakė – bėk greičiau.

Šiandien jo trūko?

Trūko to garso, bet aš dvigubai daviau, kad ir už jį būtų. Malonu, kad būtų šalia, nes vis tiek – švęsti moka ir jis.

REKLAMA

Kiek davė M.Gebeno devynios minutės komandai?

Aš jį įmečiau labai nedėkingu momentu ir jis ne tai, kad nesudegė, bet kaip suoliuko žaidėjas jis dar ir davė mums, o tą suoliuko žaidėjai ir turi padaryti – įnešti energijos ir kažką duoti, o jis tikrai davė. Jis buvo tikrai solidus ir puikiai prisidėjo prie pergalės.

Ar būtų komanda gavusi laisvas dienas net jeigu ir būtų pralaimėjusi šiandien?

Taip, prieš „fizrukų“ valią. Treneriui irgi reikia bilietus pirktis visur kur...

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų