REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Pirmadienį Vilniuje šventė dvigubą pergalę. Dariaus Maskoliūno kariauna po atkaklios kovos patiesė Čekijos rinktinę ir iškovojo pirmą pergalę atrankoje į Europos čempionatą, o rinktinėje sėkmingai debiutavo jaunasis žalgirietis Rokas Jokubaitis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Pirmadienį Vilniuje šventė dvigubą pergalę. Dariaus Maskoliūno kariauna po atkaklios kovos patiesė Čekijos rinktinę ir iškovojo pirmą pergalę atrankoje į Europos čempionatą, o rinktinėje sėkmingai debiutavo jaunasis žalgirietis Rokas Jokubaitis.

REKLAMA

Po rungtynių, kurias lietuviai laimėjo 97:89, žurnalistams ir krepšininkams bendrauti skirtoje zonoje, kone visi Lietuvos rinktinės nariai paminėjo R. Jokubaitį ir pasveikino jį su neblogu debiutu.

Nors statistika ir nėra auksinė, R. Jokubaičiui teko neeilinė užduotis – Mantas Kalnietis anksti paprašė keitimo ir rungtynių tęsti nebegalėjo, todėl rinktinės puolimui vadovauti teko 19-mečiui žalgiriečiui.

Viso R. Jokubaitis žaidė 22 minutes, per kurias pelnė 7 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Jei tai būtų pralaimėjimas, kalbėtume apie blankoką pasirodymą. Vis dėlto, Rokas savo žaidimu tikrai svariai prisidėjo prie pergalės.

REKLAMA
REKLAMA

Kai išėjau į aikštę, žinau, ką reikia daryti pas šį trenerį. Suėmiau save į rankas, apgalvojau per pertrauką, ką dariau ne taip, manau vėliau puikiai pavyko. Pasiėmėme pergalę, aišku, yra daug taisytinų dalykų, bet kai mes tiek laiko kartu, tai yra suprantamas dalykas“, – kalbėjo jaunasis krepšininkas.

REKLAMA

Jaudulio buvo?

Nežinau, nelabai. Gal tiesiog, kad Lietuvos marškinėliai yra ant mano kūno, tik tiek. Šiaip nelabai buvo spaudimo.

Bet emocijų, ko gero, buvo tikrai?

Labai, labai, labai.

Kaip pavyko perlaužti rungtynes?

Nežinau, tiesiog mes gal gynyboje pradėjome agresyviau lipti ant varžovų. Kaip matėte, pirmoje pusėje buvo labai prastai. Po to pagavome ritmą, o žinote, kaip lengva žaisti, kai pagauni ritmą.

Gavai nemažai laiko žaisti...

Netikėta buvo. Jam (M. Kalniečiui – aut. past.) skaudėjo krūtinę, bet negalvojau, kad taip rimta. Buvo netikėtas pakvietimas į aikštelę, manau, neblogai susitvarkiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek tau pačiam reiškia trenerio pasitikėjimas?

Kaip matote, kai yra pasitikėjimas, tai ir pačiam lengviau žaisti. Žinau, kad treneris tiki, kad trenerių štabas tiki, tai lengviau žaisti ir man pačiam, ir komandai.

Ko gero, tai buvo kitokios rungtynės su D. Maskoliūnu, nei?

Šiaip nežinau, dažnai per rungtynes su juo bendraujame daug, tai nebuvo kažkas ypatingo.

Kodėl rungtynių pradžia atrodė tokia sunki?

Nežinau, nežinau. Gal prie mūsų tiek daug sirgalių tas pralaimėjimas Belgijoje. Vis tiek norėjome įrodyti, tai gal šiek tiek perdegėme.

Šis atrankos langas buvo pirmasis iš trijų, siekiant vietos Europos čempionate. Antrasis vyks lapkričio 23-gruodžio 1 d., o paskutinis jau kitų metų vasario 15-23 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva varžosi C grupėje, kurioje taip pat yra Belgija ir Danija.

Lietuviai Belgijoje pralaimėjo triuškinančiu 21 taško skirtumu.

Europos čempionato atrankoje varžysis 32 rinktinės ir net 24 jų pateks į pirmenybes. Šios vyks keturiose valstybėse – Čekijoje, Gruzijoje, Vokietijoje ir Italijoje. Šeimininkės į čempionatą patenka automatiškai, bet vis tiek žais atrankos varžybose.

Iš kiekvienos grupės tris pirmas vietas užėmusios rinktinės keliaus į „Eurobasket 2021“, išskyrus tas, kuriose žais ir šeimininkės.

Iš jų toliau keliaus šeimininkės ir kitos dvi geriausios rinktinės.

Atrankoje rinktinės sužais šešias rungtynes – su kiekviena komanda po dukart, namie ir išvykoje.

„Eurobasket 2021“ vyks 2021 m. rugpjūčio 17-29 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų