REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo A lygos čempionate rungtyniaus vos 6 komandos. Tai buvo nutarta trečiadienį vykusiame Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto narių posėdyje.

Lietuvos futbolo A lygos čempionate rungtyniaus vos 6 komandos. Tai buvo nutarta trečiadienį vykusiame Lietuvos futbolo federacijos vykdomojo komiteto narių posėdyje.

REKLAMA

Praėjusiais metais lygoje žaidė 8 komandos ir jau tai su dar keliais nacionaliniais čempionatai Europoje buvo mažiausias skaičius Senajame žemyne.

Šiemet Lietuva liks viena, nes tokio mažo skaičiaus dalyvių neturės nei vienas nacionalinis čempionatas Europoje. Tokio mažo komandų skaičiaus čempionate niekada nėra turėjusi ir A lyga per visą pirmenybių istoriją.

Pirmenybėse rungtyniaus licencijas gavę klubai: Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Žalgiris“, „Riteriai“, „Kauno Žalgiris“, „Panevėžys“ ir naujokė Gargždų „Banga“.

Teisę dalyvauti turėjo pirmosios lygos čempionas Telšių  „Džiugas“, bet jis šia teise nepasinaudojo. Paskutiniu momentu norą dalyvauti dar buvo išreiškusios Klaipėdos „Atlanto“ ir Vilniaus  „Vyčio“ ekipos, tačiau jų prašymai nebuvo patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Anot LFF, dėl šešių A lygoje žaisiančių komandų skaičiaus LFF konsultavosi su UEFA atstovais bei gavo patikinimą, kad esant tokiam komandų skaičiui nei LFF, nei UEFA varžybose dalyvausiančių klubų teisės nenukentės. 

REKLAMA

Visos interesuotos šalys supranta, kad tai yra išskirtinė situacija, todėl posėdžio metu, tvirtinant varžybų nuostatus, buvo priimtas sprendimas, kad 2021 m. sezone pirmas keturias vietas I lygoje užėmusios komandos turės galimybę kilti į A lygą.

Čempionatas bus žaidžiamas šešiais ratais. A lyga turėtų startuoti kovo 6-ąją dieną.

LFF Licencijavimo skyrius VK nariams pristatė ir I lygos futbolo klubus, kuriems buvo suteiktos I lygos licencijos:

Telšių „Džiugas“, Alytaus „Dainava“, Šiaulių FA „Šiauliai“, Kauno „Hegelmann Litauen“, Vilniaus „BFA“, Mažeikių „Atmosfera“, Kretingos „Minija“, Jonavos „Jonava“, Vilniaus „Žalgiris“ B, „Riteriai“ B, „Panevėžys“ B, „Kauno Žalgiris“ B, „Sūduva“ B, VšĮ „Sporto perspektyvos“ futbolo klubui „Nevėžis“.

REKLAMA
REKLAMA

I lygos licencijos nebuvo suteiktos: Panevėžio „Aukštaitijai“, Palangos „Palangai“, Klaipėdos „Atlantui“, Kupiškio „Kupiškiui“ ir „Vilniaus Vyčiui“.

VšĮ „Aukštaitija“ teikė prašymą išimties tvarka dalyvauti 2020 metų LFF I lygoje. Vykdomasis komitetas kartu su VšĮ „Aukštaitijos“ klubo atstovais aptarė klubo situaciją bei neleido VšĮ „Aukštaitijai“ išimties tvarka dalyvauti 2020 m. sezono LFF I lygos pirmenybėse.

Vykdomasis komitetas išimties tvarka „Vilniaus Vyčiui“ leido dalyvauti I lygoje be licencijos, skirdamas šiam klubui minus trijų (-3) taškų sankciją dėl laiku neįgyvendintų licencijavimo reikalavimų ir nurodė ištaisyti turėtus trūkumus ne vėliau nei iki kovo 9 dienos. 2020 m. I lygos pirmenybėse dalyvaus 14 komandų. Jeigu „Vilniaus Vytis“ neištaisys nustatytų trūkumų, šis klubas į I lygą priimtas nebus. Tokiu atveju jį pakeistų papildoma dublerinė (B) komanda. Tuomet dublerinių komandų skaičius lygoje turės būt padidintas viena vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Posėdžio metu vykdomasis komitetas vieningai patvirtino Sharp Elitinės jaunių lygos formatą į 8 komandas. Posėdyje nuspręsta, kad šio 2020 m. sezono čempionatą sudarys U-15, U-16 ir U-17 divizionai, o kiekviename divizione žais po aštuonias komandas, pelniusias teisę žaisti pagal sportinius pasiekimus 2019 m. sezone. Posėdžio metu buvo patvirtintas 2020 m. LFF A lygos čempionato tvarkaraštis, suderintas su A lyga.

Kitas vykdomojo komiteto posėdis planuojamas kovo mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų