REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Berlyne (Vokietija) trečiadienį prasidėjo pasaulio dviračių treko čempionatas. Pirmoji diena labai svarbi buvo lietuvėms Miglei Marozaitei ir Simonai Krupeckaitei.

 Berlyne (Vokietija) trečiadienį prasidėjo pasaulio dviračių treko čempionatas. Pirmoji diena labai svarbi buvo lietuvėms Miglei Marozaitei ir Simonai Krupeckaitei.

REKLAMA

Moterų komandinio sprinto rungties kvalifikacijoje lietuvės distanciją įveikė per 33.060 sek., užėmė 9-ą vietą ir liko per žingsnį nuo atkrintamųjų varžybų. Visgi, M.Marozaitė ir S.Krupeckaitė įvykdė svarbiausią užduotį. Lietuvės aplenkė 10-oje vietoje likusią Naujosios Zelandijos porą – Olivią Podmore ir Natashą Hansen (33.184).

Naujosios Zelandijos rinktinė olimpiniame reitinge kėsinosi aplenki lietuves ir išstumti mūsiškes iš išsvajotojo 8-uko, bet dabar jau aiškus, kad jos nepajėgs to padaryti. Zelandėms reikėjo aplenkti lietuves bent dviem vietomis pasaulio čempionate. Vilčių dar turėjo ir ukrainietės, joms reikėjo 5 vietomis aplenkti lietuves, bet jos finišavo tik 14-os.

Tarp pasaulio čempionato atkrintamųjų varžybų dalyvių pateko kanadietės Lauriane Genest ir Kelsey Mitchell (32.829), kurios olimpiniame reitinge tėra 15-os. Visgi, jų atsilikimas nuo lietuvių beveik 1600 taškų, o tokio deficito panaikinti neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvės olimpiniame reitinge užims 8-ą vietą, o būtent 8 geriausios ekipos patenka į 2020 m. Tokijo olimpiados komandinį sprintą. Negana to, aukšta vieta komandinio sprinto reitinge leis M.Marozaitei ir S.Krupeckaitei dalyvauti dar dvejose olimpinių žaidynių rungtyse – individualiame sprinte ir keirine.

REKLAMA

„Labai džiaugiamės. Dabar jau galime lengviau atsikvėpti. Dabar lieka laukti Olivijos Baleišytės pasirodymo ir tikėtis dar vieno kelialapio į Tokiją“, – sakė Lietuvos dviračių treko rinktinės vyriausiasis treneris Dmitrijus Leopoldas. 

„Džiaugiamės, bet tikrasis džiaugsmas tikriausiai dar ateis. Džiugu, kad pavyko pasiekti pagrindinį tikslą, – sakė S. Krupeckaitė. – Kiek gaila, kad likome devintos, bet varžovės lėkė nepaprastai greitai. Esu kiek nusivylusi savo važiavimu“.

M.Marozaitė ir S.Krupeckaitė Lietuvos olimpiečių skaičių Tokijuje padidins iki 23.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų