REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaimynės Baltarusijos oficialiai netrukus gali ir nebelikti, mat valstybė gali tapti Rusijos dalimi – žiniasklaidai į rankas pateko rugsėjo pradžioje Maskvos ir Minsko pasirašytas planas.

Kaimynės Baltarusijos oficialiai netrukus gali ir nebelikti, mat valstybė gali tapti Rusijos dalimi – žiniasklaidai į rankas pateko rugsėjo pradžioje Maskvos ir Minsko pasirašytas planas.

REKLAMA

Pagal minėta planą jau po 2 metų Rusija ir Baltarusija turi turėti bendrą mokesčių sistemą, taip pat žadama sujungti naftos, dujų ir elektros rinkas, suvienodinti socialinę sistemą. Panašu, kad Maskva de facto pradėjo Minsko aneksiją.

Vladimiras Putinas ir Aleksandras Lukašenka žvakes vyrų vienuolyne Karelijoje degė prieš maždaug du mėnesius, liepos viduryje, Lukašenkos darbinio vizito Rusijoje metu.

Putinas jau ilgus metus tvirtai laiko Lukašenką už ekonominio ir energetinio pavadėlio, tiesa, Lukašenka dažnai stengiasi tai neigti ir bent viešais pareiškimais rodyti savo savarankiškumą.

Nepaisant to, panašu, kad netrukus pavadėlis dar sutrumpės arba jo išvis neliks. Prieš 2 mėnesius vykusio susitikimo metu Putinas ir Lukašenka užsiminė, kad pagaliau siekiama sukurti bendrą Rusijos ir Baltarusijos sąjunginę valstybę ir yra planas, kaip tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA

„Pas mus dirba vyriausybinė komisija, kuri, tikiuosi, šiandien mums pristatys tolesnio Sąjunginės valstybės vystymo darbo rezultatus“, – teigia Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

REKLAMA

„Mes pasiekėme akimirką, kada jau reikia ne tik kalbėti, bet priimti sprendimus“, – sako Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenko.

Tuo metu Rusijos verslo dienraštis „Kommersant“ skelbia matęs susijungimo planą. Esą Rusija ir Baltarusija susijungimą pradės jau netrukus.

Žurnalistai susipažino su neviešu dokumentu, kurį šio mėnesio pradžioje pasirašė premjerai Dmitrijus Medvedevas ir Sergejus Rumas. Dokumente rašoma, kad 2021 metais Rusija ir Baltarusija pereis prie bendro mokesčių kodekso ir tvarkos, muitų politikos, bendros bankinės priežiūros sistemos ir bendro naftos, dujų bei elektros rinkos reguliavimo, be to, bus harmonizuota šalių pramonės politika. Trumpai tariant, jau po poros metų įvyks šalių dalinis ekonominis susijungimas, kalbama apie federacinio lygio valstybę. 

REKLAMA
REKLAMA

Artėjant susijungimui, Lukašenka pastaruoju metu vis gražiau atsiliepia apie Rusiją. Štai ir prieš 10 dienų jis žurnalistams postringavo apie bendrystę.

„Kalbant apie Rusiją. Klausykite, mes viena tauta, aš jau tą tūkstantį kartų sakiau. Juk tai mūsų žmonės. Tai mūsų broliai, visuomet buvome su jais kartu“, – teigė Baltarusijos prezidentas.

Lukašenka prieš savaitę apie susijungimą kalbėjo susitikęs ir su Rusijos saugumo tarybos vadu.

„Neseniai premjerai susitiko Maskvoje dėl sąjunginės valstybės susitarimo kūrimo ir realizavimo. Bandome pasiekti tai, kas šiame etape yra įmanoma.“

Skelbiama, kad dėl šalių susijungimo plano deramasi jau nuo pavasario, o iki šių metų lapkričio mėnesio valstybės viena kitai turi pateikti konkrečius ekonominio susijungimo pasiūlymus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų