REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
V. Putinas (nuotr. SCANPIX)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atostogavo Sibire ir atšventė savo 67-ąjį gimtadienį. Dėmesio sulaukė ne tik amerikietiškos drabužių detalės, bet ir V. Putino draugija gamtoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atostogavo Sibire ir atšventė savo 67-ąjį gimtadienį. Dėmesio sulaukė ne tik amerikietiškos drabužių detalės, bet ir V. Putino draugija gamtoje.

REKLAMA

Paskelbė įpėdinį?

Savo atostogas Rusijos prezidentas praleido Tuvoje, jau tradicinę kompaniją jam palaikė Sergejus Šoigu. Vokiečių leidinys „Tages-Anzeiger“ iškėlė versiją, kad pastarasis gali būti taip pristatomas kaip V. Putino įpėdinis. 

Tai nėra pirmasis kartas, kuomet S. Šoigu užfiksuotas praleidžiantis laiką kartu su V. Putinu. Tačiau šįkart, rodosi, tai gali turėti ir kitą reikšmę: Rusija iki 2024-ųjų, kuomet V. Putinas nebegalės dalyvauti dar vienuose rinkimuose, turi surasti įpėdinį. 

Ir vienu iš tokių kandidatų, anot vokiečių leidinio, yra būtent S. Šoigu. Gynybos ministras šalia prezidento būna ne tik poilsinių kelionių metu, jie kartu dalyvauja kariniuose paraduose ir pratybose, koordinuoja karines operacijas Sirijoje. Tačiau, nepaisant to, kad S. Šoigu yra viešumoje dažnai matomas žmogus, jis faktiškai nekalba. Dažniausiai iš jo lūpų galima išgirsti skurdžius komentarus arba jų nuotrupas. 

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau neseniai jis davė interviu – pirmą per septynerius metus, kaip pats prisipažino. Pokalbis truko dvi valandas, kai kuriems apžvalgininkams tai tapo aiškiu ženklu, kad S. Šoigu yra svarstomas kaip galimas V. Putino įpėdinio variantas, skelbiama „Tages-Anzeiger“. Interviu jis save parodo kaip „itin kuklų ir santūrų žmogų iš liaudies“. 

REKLAMA

„Armija Rosiji“ ir JAV pirštinės

Rusijos prezidentas nuotraukoms pozavo apsirengęs rusiškais „Armija Rosiji“ drabužiais. Striukė „Mistral XPS07“, kelnės ir liemenė iš tos pačios parduotuvės, tačiau senesnės kolekcijos. Dėmesį galima atkreipti į vieną detalę – Rusijos prezidento dėvimos taktinės pirštinės yra amerikiečių gamintojo „Mechanix“.

Kremliaus finansuojamoje žiniasklaidoje, išsamiai aprašiusioje prezidento drabužių detales ir akcentavus „Rusijos armijos“ prekės ženklo reklamą, apie amerikiečių produkciją ant V. Putino rankų kalbama nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus po kelionės Tuvoje „gimtadienio proga“ išleido įsaką, kuriame nurodyta padidinti jam ir premjerui Dmitrijui Medvedevui atlyginimus. Nuo spalio 1 d. jųdviejų atlygis išaugs 4,3 proc.  

Beje, tą patį 4,3 proc. atlygio padidinimą pajus ir daugelio su gynyba susijusių institucijų vadovai, įskaitant ir Sibire kartu grybavusį gynybos ministrą Sergejų Šoigu. 

TV3 reportažas apie Rusijos prezidento gimtadienį Sibire.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų