REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kirovo srityje (Rusija) šių metų liepą žuvo šešiametis – jis įvažiavo į kaimo keliuką, kur jį partrenkė kaimyninio kaimo policininko vairuojamas automobilis. Visuomenę pribloškė teismo medikų išvados – berniukas tariamai buvo girtas.

Kirovo srityje (Rusija) šių metų liepą žuvo šešiametis – jis įvažiavo į kaimo keliuką, kur jį partrenkė kaimyninio kaimo policininko vairuojamas automobilis. Visuomenę pribloškė teismo medikų išvados – berniukas tariamai buvo girtas.

REKLAMA

Žuvusio berniuko tėvai spalio viduryje gavo dar rugpjūtį atliktos teismo medicinos ekspertų išvadas. Joje yra įrašyta, kad berniuko kraujyje etanolio kiekis avarijos metu siekė 0,51 promilės, o tai atitinka lengvą girtumo laipsnį (dvi taurės vyno, du alaus bokalai arba 100 gramų degtinės). Artimieji paviešino dokumentus internete, rusai pradėjo piktintis teismo medikų atstovų ir įtarinėti, kad šie galėjo sukeisti mėginius. 

Vaiko tėvas atsisakė pasirašyti dokumentą, kuomet pamatė, kad jame yra rašoma apie alkoholį vaiko kraujyje, rašoma „Current Time“. Taip pat, jo teigimu, byloje netikėtai pasikeitė berniuką partrenkusio vyro asmeniniai duomenys: iš pradžių jis buvo vadinamas Melnikovu, dabar tapo Menšikovu. Anot tėvo, šie pokyčiai atsirado pasikeitus tyrėjui, prižiūrinčiam bylą. 

REKLAMA
REKLAMA

Kilus skandalui Rusijos žiniasklaidoje, Tyrimų Komiteto vadovas Aleksandras Bastrykinas ėmėsi „asmeniškai kontroliuoti“ šią bylą. Tyrimų Komiteto pranešime teigiama, kad „dėl tėvų nepasitenkinimo atlikta ekspertize, buvo priimtas sprendimas atlikti pakartotiną kraujo tyrimą“. 

REKLAMA

Pranešama, kad avarijos metu policininkas buvo blaivus. „Vyras (tyrimo metu) nebuvo nušalintas nuo pareigų, jis ir toliau dirba policijoje“, – rašoma TASS. 

Kirovo srities VRM atstovai žiniasklaidai pažymėjo, kad policijos majoras vaiką partrenkė atostogų metu. Pasak jų, „vaikas netikėtai išvažiavo iš šalutinio kelio“ ir policininkas „neturėjo galimybių išvengti susidūrimo“. 

Jau antras „girtas vaikas“ per porą metų

Šis įvykis Rusijoje priminė prieš kelerius metus Pamaskvėje įvykusią tragediją. 2017-ųjų balandį vietos gyventoja Olga Alisova daugiabučių namų kieme mirtinai partrenkė 6-metį vaiką.

REKLAMA
REKLAMA

Liudininkų teigimu, moteris kiemu važiavo dideliu greičiu ir kalbėjo telefonu. Vėliau nelaimės liudininkai tvirtino, kad sulaukė avarijos kaltininkės artimųjų spaudimo pakeisti parodymus. Berniuko tėvo teigimu, žinutę apie baudžiamosios bylos iškėlimą jis gavo praėjus mėnesiui po avarijos.

Vėliau žuvusio vaiko tėvui išdavė teismo medicinos eksperto išvadą, kad sūnaus kraujyje aptikta net 2,7 promilės alkoholio. Įvykiu susidomėjo Tyrimų Komitetas. Iš pradžių aukštesnės instancijos teisėsaugininkai eksperto veiksmuose neteisėtų dalykų neįžvelgė. Avarijos kaltininkei buvo skirta 3 metų kalėjimo bausmė. 

Dėl tokių skandalingų duomenų, kurie sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą ir paskatino aktyvų aptarimą vietos žiniasklaidoje, Tyrimų Komitetas iškėlė naują bylą – šįkart jau tyrimą atlikusiam teismo medicinos ekspertui Michailui Kleimenovui. Šių metų gegužę jis buvo pripažintas kaltu dėl aplaidžia atlikto darbo ir nuteistas 10 mėnesių pataisos darbų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų