REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudužus Ukrainos lėktuvui žuvo beveik 200 žmonių

rastos „juodosios dėžės“

Trečiadienį anksti ryte lėktuvas „Boeing 737“, kuris gali skraidinti 180 keleivių ir įgulos narių, sudužo netrukus po pakilimo, rašo CNN. Pranešama, kad žuvo visi žmonės.

Trečiadienį anksti ryte lėktuvas „Boeing 737“, kuris gali skraidinti 180 keleivių ir įgulos narių, sudužo netrukus po pakilimo, rašo CNN. Pranešama, kad žuvo visi žmonės.

REKLAMA

Valstybinė Irano žiniasklaida informuoja, kad per tragiškai pasibaigusią nelaimę žuvo visi jame buvę 176 žmonės.

Valstybinė naujienų agentūra IRNA nurodė, kad lėktuve buvo 167 keleiviai ir devyni įgulos nariai.

„Akivaizdu, kad nėra įmanoma, jog keleiviai yra gyvi“, – pusiau oficialiai naujienų agentūrai ISNA tvirtino Irano Raudonojo Pusmėnulio vadovas.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos Konsulinės tarnybos departamentas taip pat pranešė, kad visi tame lėktuve buvę žmonės žuvo.

„Remiantis preliminaria informacija iš Ukrainos tarptautinių oro linijų atstovo, 2020 metų sausio 8 dieną po pakilimo tarptautiniame Imamo Khomeini oro uoste šios oro bendrovės keleivinis lėktuvas patyrė katastrofą ir nukrito netoli oro uosto. Remiantis vis dar tikslinama informacija, šio reiso keleiviai ir ekipažas žuvo“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė departamento atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Orlaivis „Boeing 737-800“ iš Teherano tarptautinio oro uosto skrido į Kijevą, nurodė agentūra. Į nelaimės vietą išsiųsta 10 greitosios pagalbos automobilių.

REKLAMA

Manoma, kad nelaimė kilo dėl mechaninių problemų.

Civilinės aviacijos agentūros atstovas Reza Jafarzadeh pranešė, kad į nelaimės vietą pietvakariniame Teherano priemiestyje išsiųsta tyrėjų komanda.

„Po pakilimo Imamo Khomeini tarptautiniame oro uoste jis sudužo tarp Parando ir Šahriaro, – teigė R. Jafarzadeh. – Paskelbus šią žinią, į tą vietą buvo išsiųsta nacionalinio aviacijos departamento tyrėjų komanda.“

„Lėktuvas dega, bet mes atsiuntėme gelbėtojų“, – sakė Irano greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovas Pirhosseinas Koulivandas.

REKLAMA
REKLAMA

Skrydžius fiksuojančio tinklalapio „FlightRadar24“ pateikiama informacija rodo, kad reisu PS752 skridęs Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvas pakilo Teherane trečiadienį 3 val. 12 min. vietos (4 val. 42 min. Lietuvos) laiku ir beveik netrukus liovėsi siųsti duomenis. Oro linijos kol kas nekomentuoja situacijos.

Remiantis „FlightRadar24“ duomenimis, tas lėktuvas buvo eksploatuojamas maždaug pusketvirtų metų.

Nelaimė įvyko kelios valandos po to, kai už įtakingo generolo nužudymą keršijantis Iranas balistinėmis raketomis apšaudė dvi bazes Irake, kur dislokuoti JAV kariai.

Ukrainos oro linijos: Teherane sudužęs lėktuvas buvo patikrintas prieš dvi dienas

Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvas „Boeing 737“, kuriam trečiadienį sudužus netoli Teherano žuvo 176 žmonės, buvo pagamintas 2016 metais, o vos prieš dvi dienas buvo patikrintas, paskelbė bendrovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lėktuvas buvo pagamintas 2016 metais, oro linijos jį gavo tiesiogiai iš [„Boeing“] gamyklos. Praėjusį kartą planiniai lėktuvo techninės priežiūros darbai buvo atlikti 2020 metų sausio 6 dieną“, – sakoma Ukrainos tarptautinių oro linijų pareiškime.

„Boeing“, skridęs reisu PS752 iš Teherano į Kijevą, 6 val. 10 min. Irano (4 val. 40 min. Lietuvos) laiku pakilo iš Imamo Khomeini (Chomeinio) tarptautinio oro uosto Teherane, o po kelių minučių dingo iš radiolokatorių ekranų.

Lėktuvas sudužo Teherano provincijoje. Visi keleiviai, daugiausia iraniečiai bei kanadiečiai, ir įgulos nariai žuvo. 

Privačios Ukrainos tarptautinės oro linijos – didžiausia šalies oro bendrovė – paskelbė „nusprendusios nuo šiandien sustabdyti savo skrydžius į Teheraną“. Skrydžiai sustabdomi iki atskiro pranešimo.

REKLAMA

Bendrovė informuoja žuvusių keleivių šeimas ir su aviacijos pareigūnais „daro viską“, kad išsiaiškintų katastrofos priežastis.

Preliminariuose Irano ir Ukrainos pareigūnų pranešimuose buvo užsimenama apie lėktuvo variklio gedimą, bet oro linijos jokių priežasčių nenurodė.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įsakė atlikti katastrofos tyrimą ir nuodugnų „visų šalies civilinių lėktuvų“ patikrinimą.

Rastos „juodosios dėžės“

Irano paieškos ir gelbėjimo komandos surado Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvo „Boeing 737“, trečiadienį sudužusio šalia Teherano, savirašius, pranešė šalies Civilinės aviacijos administracija.  

REKLAMA

„Rastos šįryt sudužusio ukrainiečių lėktuvo [„Boeing“] 737 „juodosios dėžės“, – sakė Civilinės aviacijos administracijos atstovas spaudai Reza Jafarzadeh , kurį citavo pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA.   

Liudininkų užfiksuotas paskutines Irane nukritusio lėktuvo akimirkas pamatykite šiame vaizdo siužete:

Vaizdus iš įvykio vietos galite pamatyti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų