REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės rytų Ispanijoje po galingo sprogimo ir visą naktį siautusio gaisro chemijos gamykloje nelaimės vietoje dirbantys gelbėtojai trečiadienį rado dar vieno žuvusiojo kūną.

Šiaurės rytų Ispanijoje po galingo sprogimo ir visą naktį siautusio gaisro chemijos gamykloje nelaimės vietoje dirbantys gelbėtojai trečiadienį rado dar vieno žuvusiojo kūną.

REKLAMA

Katalonijos regiono vidaus reikalų ministras Miguelis Buchas patvirtino, kad rastas antras žuvęs žmogus. Jo kūnas aptiktas po griuvėsiais La Kanonchos pramoniniame rajone, į šiaurės rytus nuo Taragonos uostamiesčio.

Ispanijos civilinės saugos tarnyba taip pat patvirtino informaciją apie dar vieną auką nurodydama, kad žuvusysis yra „gamyklos darbuotojas“, apie kurio dingimą buvo pranešta antradienį.

Šimtai ugniagesių per naktį kovojo su liepsnomis, gesindami antradienį maždaug 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku kilusį gaisrą.

Už kelių kilometrų nuo nelaimės vietos esančios stebėjimo kameros užfiksavo dramatišką žemę sudrebinusio sprogimo akimirką; nufilmuota, kaip horizontą nušviečia didžiulis ugnies kamuolys.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji nelaimės auka žuvo, kai sprogimo bangos pakeltas metalo lakštas su didele jėga trenkėsi į namą Taragonos priemiestyje, už kelių kilometrų nuo gamyklos, nurodė Katalonijos vyriausybė.

REKLAMA

Du sunkių nudegimų patyrę žmonės buvo nugabenti į ligoninę, nurodė gelbėtojai ir vietos pareigūnai. Dar vienas patyrė lengvesnių nudegimų, penki buvo sužeisti nesunkiai.

Gyventojai nebuvo perspėti

Maždaug 30 ugniagesių mašinų buvo iškviesta gesinti gaisro ir vėsinti propileno oksido cisternos, informavo regiono ugniagesių tarnyba. Išaugus gelbėtojai atnaujino dingusio gamyklos darbuotojo paiešką.

Sprogimo gamykloje IQOXE, kur gaminami etileno oksidas, glikolis ir propileno oksidas, priežastis kol kas nežinoma. 

Tačiau Ispanijos civilinės saugos tarnybos pareigūnai informavo, kad aplinkiniuose rajonuose toksiškų medžiagų neaptikta, nes gamykloje laikytos medžiagos yra labai degios, bet ne toksiškos.

REKLAMA
REKLAMA

Daug vietos gyventojų skundėsi, kad po galingo sprogimo jie buvo palikti nežinioje, neįsijungė perspėjimo sirenos.

„Mes nežinojome, kas vyksta! Paskambinome 112 (pagalbos tarnyboms) ir ten... pasakė, kad jie nieko nežino. Mane pribloškė ir tai, kad sirenos taip ir neįsijungė“, – pasakojo vienas Taragonos gyventojas Katalonijos visuomeninei televizijai TV3.

La Kanonchos meras Rocas Munozas patvirtino, kad perspėjimo sirenos neįsijungė. Pasak jo, ši sistema turėjo įspėti gyventojus likti uždarose patalpose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų