REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maisto ir veterinarijos tarnybai antradienį nusprendus stabdyti „Pontem“ virtuvės veiklą Santaros klinikose Vilniuje, bendrovė toliau tiekia maistą pacientams. 

Maisto ir veterinarijos tarnybai antradienį nusprendus stabdyti „Pontem“ virtuvės veiklą Santaros klinikose Vilniuje, bendrovė toliau tiekia maistą pacientams. 

REKLAMA

Klinikos teigia registruojančios pacientų nusiskundimus dėl teikiamų šalto maisto paketų, bet kol kas jokių sprendimų nepriėmė.

„Pacientai, kiek teko girdėti, tikrai nėra patenkinti, bet jie supranta, kad yra kebli padėtis. Jie laukia kažkokių sprendimų, baigties, nes yra klausimas, kaip išsispręs situacija su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba“, – BNS ketvirtadienį sakė klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė.

Trečiadienį vakarienei pacientams buvo siūlomi saldus varškės sūrelis, ketvirtadienio pusryčiams – varškė, obuolys ir juoda duona, pietums – keli šalto mėsos vyniotinio griežinėliai su agurku, duona ir įvairių vaisių sultimis.

Anot G. Letukienės, toks maistas ypač netinka pacientams su mitybos sutrikimais.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba trečiadienį patikrino įmonės patalpas ir kol kas sprendimo nepakeitė – „Pontem“ nurodyta toliau šalinti nustatytus trūkumus, BNS informavo tarnybos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Santaros klinikos trečiadienį nurodė ieškančios alternatyvių sprendimų – svarstoma, jei „Pontem“ nevykdys įsipareigojimų, maistą tiekti iš aplinkinių kavinių Santariškėse.

REKLAMA

Tarnyba teigia, kad įmonės veikla sustabdyta dėl netinkamų indų plovyklos patalpų, taip pat prašoma atsinaujinti įrangą ir inventorių, užtikrinti apsaugą nuo kenkėjų.

Pati bendrovė teigia, kad veikla stabdoma dėl „smulkių pažeidimų“, o padažnėję tikrinimai gali būti susiję su klinikų siekiu anksčiau laiko nutraukti sutartį.

„Pontem“ atstovai BNS tvirtino įvykdę reikalavimus dėl virtuvės Santariškių g. 2, pateikę veterinarijos tarnybai tai įrodančius dokumentus ir šiuo metu laukia „skubaus veiklos atnaujinimo“.

„Bendrovė „Pontem“ maistą Klinikos pacientams pristato iš kito padalinio“, – nurodoma įmonės atsakyme BNS.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė taip pat teigė paprašiusi tarnybos atlikti operatyvų patikrinimą minėtame pastate, kadangi antradienį pakartotinai atliko patalpų dezinfekciją, tačiau jau trečiadienį VMVT rado gyvų tarakonų – „Pontem“ įtaria, kad kenkėjai galėjo migruoti iš kitų patalpų.

Pagal įmonės „Pontem“ ir Santaros klinikų 2015-aisiais septyneriems metams sudarytą sutartį maistas suaugusiems tiekiamas už 2,59 euro, o vaikams – už 3,8 euro per dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų