REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai portalas „Kas vyksta Kaune“ rašė, kad nuo 2021 metų keičiasi siuntinių apmokestinimo tvarka. Nors dabar siuntoms, kurių vertė nesiekia 22 eurų PVM netaikomas, pasikeitus tvarkai prekės bus apmokestinamos nuo pirmojo euro.

Neseniai portalas „Kas vyksta Kaune“ rašė, kad nuo 2021 metų keičiasi siuntinių apmokestinimo tvarka. Nors dabar siuntoms, kurių vertė nesiekia 22 eurų PVM netaikomas, pasikeitus tvarkai prekės bus apmokestinamos nuo pirmojo euro.

REKLAMA

Ši pataisa sukėlė nemažai pasipiktinimo tarp Lietuvos vartotojų, nes pigios prekės iš internetinių parduotuvių, kaip „AliExpress“, gerokai pabrangtų. Tačiau, kyla klausimas: kaip šios parduotuvės sugeba pasiūlyti tokias žemas kainas bei kaip neapsigauti, kada norima susirasti prekę už geriausią kainą.

„AliExpress“: kodėl tokios žemos kainos?

Naršant „AliExpress“ sunku nepastebėti, jog čia kainos yra gerokai žemesnės negu kitose elektroninės prekybos svetainėse. Portalas „Makeuseof.com“ išskyrė kelias priežastys, kaip „AliExpress“ sugeba užtikrinti tokias žemas kainas

Visų pirma, perkant šioje parduotuvėje prekės yra įsigyjamos tiesiai gamintojo. Taip išvengiama tarpininkų, kurie ant prekės taiko antkainį. Taip pat, didelė dalis produktų yra iš Kinijos prekės ženklų, o šie gali pasiūlyti žemesnes kainas, nei prekės ženklai, prie kurių esame pripratę Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinė priežastis, nors ir kiek neigiama, yra ta, jog produktas dažniausiai yra klastotė ar imitacija. Kadangi šalyje neegzistuoja įstatymai ginantys intelektinę nuosavybę, gamintojams iš Kinijos yra lengva padirbinėti prekes: vietoj originalaus „Apple“ dėkliuko jūsų „iPhone“ telefonui, galima rasti „GooPhone“ dėkliuką, kuris puikiai tiks jūsų telefonui.

REKLAMA

Patarimai, kaip nepaleisti pinigų į orą

Per pastaruosius metus buvo įrodyta, jog „AliExpress“ turi ne ką prastesnę asmens duomenų bei kreditinės kortelės apsaugą nei kitos internetines prekybos milžines, kaip „Amazon“ ar „eBay“. Bet neverta prarasti gudrumo – pati įmonė pripažino, jog ji nėra pajėgi užtikrinti, ar visi pardavėjai yra patikimi. Štai keli patarimai, kurie užtikrins, kad jūsų pinigai nenueitų „į balą“.

Jei kaina atrodo per gerai, didelė tikimybė, jog už produkto slepiasi apgavikai. Dažniausiai jie naudojasi šūkiais, kaip „tik kartą gyvenime“, kad pritraukti pirkėjus. Jeigu manote, kad kaina yra per maža, patikrinkite ją jums patikimose internetinėse parduotuvėse. Jei kaina yra žemesnė daugiau nei 25-30 procentų, geriau susilaikyti nuo tokios „akcijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas būdas išvengti apgavikų pinklių yra patikrinti pardavėjo reputaciją, peržiūrint jo įvertinimus. Jei atsiliepimuose minima, jog pirkėjas produkto negavo arba produktų kokybė buvo abejotina, vertėtų iš šio pardavėjo nepirkti. Taip pat, venkite tokių pardavėjų, kurie paršo susimokėti už prekę, prieš ją pristatant jums – tai reiškia, kad jis neturi norimos prekės.

Kai gausite prekę, patikrinkite ar gavote viską už ką sumokėjote – ar komplektacijoje yra visos dalys paminėtos aprašyme, pati prekė neatrodo įtartinai ar nekokybiškai. Taip pat, prisiminkite, kad pažymėję, jog prekę gavote, turite dvi savaites per kurias galite pareikšti pretenzijas.

Galiausiai, geriau nepirkite USB laikmenų, nes gali būti, kad jos neatitiks specifikacijų. Apgavikai lengvai gali „nulaužti“ USB atmintuką ir priversti jį rodyti kompiuteriui neteisingą atminties dydį. Tačiau, adata išlįs iš maišo, kada atmintukas bus pilnai užpildytas nors rodys, kad laisvos vietos dar yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų